Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 423…

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 423…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 423…

ΝΕΑ

Τα τριήμερα ήρθαν, έρχονται και ευχόμαστε να… παραμείνουν, όπως ευχόμαστε να παραμείνουν υψηλές οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που για τον Μάρτιο παρουσιάζουν σημαντική πτώση.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Σαρακοστή να έχουμε. Χαμός… έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι τουριστικοί προορισμοί βούλιαξαν και οι ταβέρνες με τα Σαρακοστιανά δεν είχαν καρέκλα ούτε για δείγμα. Όσο τελικά και να γκρινιάζουμε κάτι πάει καλύτερα, αλλά επειδή πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω συνεχίζουμε τη… γκρίνια.

Όλα καλά πάντως. Και ντυθήκαμε και αετό πετάξαμε και φάγαμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά περνούν αρκετά δύσκολα.

Η κίνηση πάντως στους δρόμους ήταν μεγάλη, όπως μεγάλη ή καλύτερα πολύ υψηλές θα έλεγα πως ήταν, είναι και παραμένουν οι τιμές των καυσίμων που δε λένε να πέσουν. Έχουμε παρατηρήσει πως τον τελευταίο καιρό φιγουράρουν κοντά στα 2 ευρώ (η αμόλυβδη 95-άρα) και αναρωτιόμαστε που θα μπει ένα φρένο. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει και αυτό για να μπορεί ο κόσμος να πάρει το όχημά του να ξεσκάσει χωρίς να έχει το άγχος του υψηλού κόστους μετακίνησης.

ΔΕΝ θέλουν να ζήσουν το όνειρο

Advertisement
Advertisement

Για όσους πάντως δεν κατάφεραν να φύγουν, να ξέρουν πως ακολουθεί και άλλο τριήμερο, αυτό της 25ης Μαρτίου. Τετραήμερη εργασία και τριήμερη ξεκούραση βιώνουμε, ένας συνδυασμός που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στην Γερμανία και με τις ίδιες απολαβές. Δεν το λέμε και άσχημα, ειδικά για εμάς που με τόσο ήλιο, θάλασσα και καλή παρέα είναι σίγουρο πως θα περάσουμε τέλεια.

Στα του αυτοκινήτου, η αγορά έχει δείξει πως τον Μάρτιο έχει κάνει «κοιλιά» με την ποσοστιαία πτώση να βρίσκεται στο -31,3%. Αναμένουμε να δούμε πώς θα κλείσει ο μήνας και αν θα είναι αυτός που θα έχει αρνητικό πρόσημο μετά από πάρα πολύ καιρό. Οι προβλέψεις πάντως μιλούν για… θετικό πρόσημο, κάτι που θα μάθουμε σε δύο εβδομάδες.

Στην δημοσιογραφική πιάτσα πάντως αυτό που παρατηρείται είναι η έλλειψη συναδέρφων. Αν και το επάγγελμα είναι ξεχωριστό, ελάχιστοι θέλουν να ζήσουν το όνειρο γιατί πολύ απλά οδηγώντας αυτοκίνητα και πηγαίνοντας ταξίδια δεν μπορείς να ζήσεις. Μόνο τυχαία δεν είναι η μεταπήδηση δημοσιογράφων και μάλιστα αξιόλογων στην πλευρά των εταιρειών ή ακόμα και σε άλλους κλάδους, καθώς με… «3 και 60» δεν έζησε και δεν πήγε κανείς μπροστά.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Να είσαι ο κύριος της εικόνας σου και να μην αφήνεις τους άλλους να σου την καθορίζουν…

Advertisement


Τις 3.939 μονάδες έφτασαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο 15-νθήμερο του Μαρτίου. Οι πρώτες 10 μάρκες ήταν οι εξής:

Toyota 788
Suzuki 417
Hyundai 371
VW 225
Peugeot 205
KIA 200
BMW 177
Audi 153
Mercedes 139
Renault 138


Το mix των καυσίμων για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου στα καινούργια αυτοκίνητα είχε ως εξής:

Βενζίνη 39,9%
Υβριδικά 37,3%
Diesel 11,9%
Ηλεκτρικά 9,7%*
Υγραέριο 1,1%
Φυσικό αέριο 0,1%
*αμιγώς και Plug-in hybrid


Όπως μαθαίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει περιοδικό αυτοκινήτου. Το σίγουρο είναι πως δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε, αν αναλογιστούμε και την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο με τα έντυπα Μέσα.


Ο Γιάννης Κακούρης είναι ο νέος PR Manager τόσο για την μάρκα Suzuki όσο και για την BYD. Και οι δύο βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Σφακιανάκη. Να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Κακούρης μετακόμισε από τον Όμιλο Kosmocar όπου τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής Sales/After Sales Skoda και κατόπιν Product Manager για τις μάρκες Audi, VW και Skoda. Σημαντικό στοιχείο ότι, έχει περάσει και από το χώρο της δημοσιογραφίας και συγκεκριμένα από τα περιοδικά Auto Τρίτη και AutoBild.


Την έκθεση με τίτλο «assembling memories» εγκαινίασε την Τετάρτη 6 Μαρτίου η Ντένυ Θεοχαράκη στο κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας με την οπτική ματιά της καταξιωμένης εικαστικού ταξιδεύουν το χρόνο την περίοδο 1980 – 1995, την εποχή που λειτουργούσε το εργοστάσιο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων Nissan. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.


Διήμερη δημοσιογραφική παρουσίαση ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW και συγκεκριμένα για το νέο Tiguan.


Τα νέα μοντέλα της Smart που πλέον κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Geely θα έρθουν στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Η εταιρεία που θα τα εισάγει παραμένει η ίδια που φέρνει και τα Mercedes.


Περισσότερους από 50 δημοσιογράφους προσκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes. Σχεδόν όλο το team της εταιρείας με οικοδεσπότη τον πρόεδρο Γιάννη Καλλίγερο ήταν εκεί για να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες με τους εκπροσώπους του Τύπου.


Πτώση της τάξης του 35% παρουσιάζουν εδώ και μία εβδομάδα οι μεταφορές οχημάτων με αυτοκινητάμαξες από το λιμάνι του Πειραιά προς τα logistics. Αιτία, τα έργα του ΑΔΜΗΕ στο ύψος του Ασπροπύργου που έχουν.. μικρύνει το πλάτος του οδικού δικτύου, από τρεις σε μία λωρίδα…


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η συνολική παραγωγή ρεύματος τον Ιανουάριο 2024 προήλθε κυρίως από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Συγκεκριμένα το mix είχε ως εξής:

ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά κλπ,): 50,57%
Υδροηλεκτρική παραγωγή: 8,40%
Θερμική παραγωγή: 41,03%


Το δικό του προσωπικό ιστολόγιο έχει ανεβάσει στον διαδικτυακό αέρα εδώ και λίγες εβδομάδες ο δημοσιογράφος από την Θεσσαλονίκη, Παντελής Τζερτζεβέλης. Το όνομα της ιστοσελίδας είναι adventureman.gr και μέσα από αυτό διηγείται όσα ζει καθημερινά…


Σε αναζήτηση δημοσιογράφου αυτοκινήτου βρίσκεται το Car&Motor.


Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση) θα κοστίζει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BYD με την ονομασία Atto3. Το συγκεκριμένο όπως και άλλα μοντέλα της μάρκας θα τα δούμε το μήνα που διανύουμε στις επίσημες αντιπροσωπείες της μάρκας αλλά και σε αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα.


Η Eurocar Greece βρίσκεται σε αναζήτηση προσωπικού.


Στα ΣΕΑ Σείριος στον Ωροπό (43ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας) και στα δύο ρεύματα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν εντελώς δωρεάν και με ταχύτητες στα 120KW. Μάλιστα το ρεύμα παράγεται από φωτοβολταικά τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα στο σκέπαστρο του πάρκινγκ.


Το θέατρο του παραλόγου ζούμε στην Ελλάδα και αφορά τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων. Από τη μία γίνεται λόγος για κρατική επιδότηση που φτάνει τα 8.000 ευρώ αλλά από την άλλη, μεγάλος αριθμός υποψήφιων πελατών δεν μπορούν να την πάρουν. Αιτία, η έλλειψη πόρων που δημιουργεί προβλήματα στις αντιπροσωπείες, στους υποψήφιους πελάτες και γενικά προβληματισμό.


Ολοένα και περισσότεροι Δήμοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά λεωφορεία για να εξυπηρετούν το κοινό.


Η έκθεση μοτοσικλέτας που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 10-14 Απριλίου στο Metropolitan Expo θα συγκεντρώσει φέτος το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών μοτοσικλέτας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς αντίστοιχη έκθεση έχει να γίνει πάρα πολλά χρόνια…


Η ανάβαση της Ριτσώνας θα ανοίξει φέτος το διήμερο 6-7 Απριλίου την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Πρόκειται για την πιο ιστορική ανάβαση του θεσμού που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1956.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 170.100
  2. Trcoff: 73.000
  3. Tractiongr: 31.700
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.600
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 14.800
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.480
  9. Autobeat: 6.070
  10. Newsauto: 5.480
  11. George Sargiannidis: 5.310
  12. 4Τροχοί: 4.610
  13. Auto Τρίτη: 3.720
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/3/2024 (21:00)