Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 422…

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 422…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 422…

ΝΕΑ

Χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες. Οι χρόνοι παράδοσης έχουν μειωθεί σημαντικά και η αγορά πλέον έχει αρχίσει να βρίσκεται το ρυθμό της…


Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή δημιουργική εβδομάδα να έχουμε. Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Μαρτίου και όσοι δεν το έχετε καταλάβει, πλησιάζουν τα…. τριήμερα, τόσο της Καθαράς Δευτέρας όσο και της 25η Μαρτίου.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα έγινε το έλα να δεις με τα ψησίματα τη μέρα της Τσικνοπέμπτης, πλέον αναμένουμε και με τη βοήθεια του καιρού να απολαύσουμε δύο όμορφα τριήμερα. Με λίγα λόγια καλό είναι να σκεφτόμαστε θετικά και να προγραμματίσουμε το πως θα χαλαρώσουμε και θα ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα.

Στα της αγοράς πάντως θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να δούμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς. Προς το παρόν υπάρχει μία μικρή πτώση αλλά μέχρι να τελειώσει ο μήνας δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Όπως μαθαίνουμε άλλωστε η ζήτηση είναι υψηλή, αυτοκίνητα υπάρχουν και μάλιστα χιλιάδες, οπότε είναι σίγουρο πως ο κόσμος θα μπορέσει να αποκτήσει ένα νέο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Έρχονται… τριήμερα. Ετοιμαστείτε!

Στη μνήμη των θυμάτων από τα Τέμπη…

Advertisement
Advertisement

Αυτό πάντως που σχολιάστηκε θετικά την περασμένη εβδομάδα είναι η κίνηση της Subaru στην Ελλάδα να διοργανώσει μία ακόμα εκδήλωση για τους δημοσιογράφους. Και το λέμε αυτό διότι αναφερόμαστε σε μία εταιρεία που δεν πουλάει… τρελά αλλά δείχνει ότι σέβεται τους επαγγελματίες του χώρου και δεν τους προσκαλεί μόνο όταν τους έχει ανάγκη.

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα και την ενημέρωση, να αναφερθώ και στην κίνηση των μελών του Raptor Club Greece. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδρομής στο Καρπενήσι, τίμησαν τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στα Τέμπη, ανάβοντας και στέλνοντας ισάριθμα φαναράκια στον ουρανό.

57 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το να μην κάνεις τίποτα είναι μια… επικίνδυνη απασχόληση.


Advertisement

Τις 2.198 πωλήσεις έφτασε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Συγκριτικά με το 2022 παρατηρείται πτώση της τάξης του 7%, ενώ συγκριτικά με το 2023 και για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα η ποσοστιαία πτώση αγγίζει το 41%.


Αποχωρεί μετά από 27 χρόνια στον Όμιλο Συγγελίδη ο Ανδρέας Σουλουτζιδάκης. Πρόκειται για ένα στέλεχος που συνέδεσε το όνομά του με την άκρως πετυχημένη πορεία της Jeep στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο κατάφερε να κάνει με τις μάρκες, Chrysler, Dodge κ.ά. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πίσω από τις κάμερες, όμως το όνομά του ακουγόταν συχνά στα δημοσιογραφικά – και όχι μόνο – πηγαδάκια καθώς ήταν και παραμένει από τους λίγους που «έχτισαν» ένα δυνατό και σεβαστό όνομα στην πιάτσα. Σύντομα θα μάθουμε τις επόμενες επαγγελματικές του κινήσεις.


Ακόμα ένας δημοσιογράφος του αυτοκινήτου μετακομίζει στην πλευρά των εταιρειών, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων. Ο λόγος για τον Αλέξη Γαλανόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση αυτή στον Όμιλο Σπανό, που δραστηριοποιείται με τις μάρκες BMW, MINI, Jaguar και Land Rover, ενώ είναι και αποκλειστικός εισαγωγέας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Seres, Voyah, LEVC, XEV και Dongfeng. Να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Γαλανόπουλος συνεργάστηκε τα τελευταία 15 χρόνια και τα περιοδικά, Autocar, Drive και την ιστοσελίδα Gocar.


Ο Τάσος Κωνσταντινίδης είναι από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο νέος διευθυντής Marketing της Yamaha (μοτοσικλέτες) στην εταιρεία Μοτοδυναμική. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί σε υψηλές θέσεις και σε εταιρείες όπως Toyota, 3M κ.ά.


Στην Πελοπόννησο και στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Subaru Crosstrek. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο οινοποιείο Semeli.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της νέας γενιάς MINI Countryman που διατίθεται ήδη στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Περισσότεροι από 40 δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το ολοκαίνουργιο μοντέλο σε διαδρομές της Αττικής.


Την πρώτη επίσημη εκδήλωση (στις 20 Μαρτίου) για τους δημοσιογράφους ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BYD, την οποία φέρνει στην Ελλάδα ο Όμιλος Σφακιανάκη.


Στο νομό Ευρυτανίας και με επίκεντρο το Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7-10 Μαρτίου το 5o Raptor Trophy που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Raptor Club Greece. Περισσότερα από 45 οχήματα έδωσαν το παρών και όπως αποδείχτηκε οι συμμετέχοντες όχι απλά το διασκέδασαν αλλά έφυγαν με φοβερές αναμνήσεις. Να σημειώσουμε πως τις ειδικές διαδρομές και την οργάνωση είχε αναλάβει η εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου έγινε η κοπή της πίτας, αποκριάτικο πάρτι κ.ά. Την εκδήλωση στήριξε η Ford Βροχίδης – Χατζής που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα ελαστικά General.


Ο Όμιλος Σαρακάκη έχει ξεκινήσει μία σειρά από εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι μοιράζονται τη γνώση που έχουν αποκτήσει από τα… χόμπι τους. Το αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι εκδηλώσεις έχουν πολύ μεγάλη απήχηση και τις παρακολουθεί ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στον συγκεκριμένο Όμιλο.


Το γλέντησαν και με το παραπάνω την Τσικνοπέμπτη στην μεγαλύτερη εταιρεία logistics για αυτοκίνητα, τη Ferst. Για μία ημέρα ο χώρος για τα αυτοκίνητα άδειασε και τη θέση του πήραν οι ψησταριές και τα τραπέζια, ενώ δεν έλειψε και ο χορός. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία, που πρόσφατα ενώθηκε με την Neptune, αριθμεί 220 εργαζόμενους.


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου η Mercedes διοργανώνει εκδήλωση για δημοσιογράφους.


Την ερχόμενη εβδομάδα η Subaru θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική εκδήλωση του νέου της Crosstrek στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Subaru – Αλεξανδρίδης. Η εν λόγω αντιπροσωπεία εντάχθηκε στο δίκτυο της μάρκας τους τελευταίους έξι μήνες.


Το… πρώτο Honda Civic Type R τελευταίας γενιάς ήρθε στην Ελλάδα και όπως μαθαίνουμε, η ελληνική αντιπροσωπεία θα καταφέρει να φέρει σχεδόν 20. Να σημειώσουμε πως αρχικά ήταν να έρθουν λιγότερα από 10 αλλά έπειτα από μεγάλη προσπάθεια εξασφαλίστηκαν περισσότερα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τους ρύπους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία που περιορίζει την εισαγωγή του σε μεγάλο αριθμό μονάδων στη Γηραιά Ήπειρο.


Είκοσι καινούργια Toyota Hilux Tornado δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρέδωσε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.


Το Kia EV9 ανακηρύχθηκε το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου για το 2024 και συγκεκριμένα από τις δημοσιογράφους του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή». Για την ανάδειξή του ψήφισαν 75 γυναίκες από 52 χώρες ενώ από την Ελλάδα ψήφισε η Χριστίνα Σταθάκη.


Η Elastrak (Bridgestone κ.λπ.) θα συνεχίσει και την τρέχουσα χρονιά την χορηγία της στο Σύνδεσμο Αθηναίων διαιτητών αλλά και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών.


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η προσέλευση των φίλων της θάλασσας που επισκέφτηκαν την έκθεση Boat & Fishing show 2024 που φιλοξενήθηκε στο MEC Παιανίας. Σκάφη, αξεσουάρ για το ψάρεμα, τις καταδύσεις και πολλά άλλα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι λάτρεις του υγρού στοιχείου.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 169.900
  2. Trcoff: 72.800
  3. Tractiongr: 31.600
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.500
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 14.700
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.460
  9. Autobeat: 6.040
  10. Newsauto: 5.480
  11. George Sargiannidis: 5.290
  12. 4Τροχοί: 4.600
  13. Auto Τρίτη: 3.710
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.690
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/3/2024 (19:00)