Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 421…

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 421…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 421…

ΝΕΑ

Οι αλλαγές στην πιάτσα συνεχίζονται, το ίδιο και οι επενδύσεις. Αυτό που μένει είναι το… άγχος για το μέλλον του κλάδου που συνεχίζει να ανησυχεί τους επαγγελματίες.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μπήκαμε ήδη στον Μάρτιο, άρα στην Άνοιξη, οπότε θέλουμε δε… θέλουμε και με τις θερμοκρασίες να αυξάνουν καθημερινά, η διάθεση μας μεγαλώνει. Βέβαια όσο και να χαλάει ο καιρός, το σίγουρο είναι δεν μας επηρεάζει σημαντικά γιατί ξέρουμε πως το καλοκαίρι πλησιάζει!

Το σίγουρο είναι πως έρχεται Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου, οπότε όλα θα κυλήσουν ομαλά. Μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν τα προβλήματά τους, οπότε συμπάσχουμε και ευχόμαστε να έχουν όλοι χαρά και πάντα καλή διάθεση.

Δύσκολη η καθημερινότητα στους δρόμους

Στα της καθημερινότητας πάντως, η ζωή στους δρόμους γίνεται όλο και πιο σκληρή, όλο και πιο δύσκολη. Τα προβλήματα αυξάνουν, η συμπεριφορά μεγάλου ποσοστού οδηγών αλλάζει προς το χειρότερο ενώ πολλοί γίνονται και επικίνδυνοι, από τη χρήση του κινητού μέχρι τα νεύρα που ξεσπούν πάνω στους άλλους, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Advertisement
Advertisement

Να τονίσουμε επίσης και την άθλια κατάσταση που συναντούμε στους δρόμους της Αθήνας, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, παρκάρει παντού και δεν σέβεται σε καμία περίπτωση τους υπόλοιπους γύρω του.

Από την πλευρά της η Τροχαία αν και ανακοινώνει ελέγχους και κλήσεις, ο αριθμός του εκάστοτε προστίμου δείχνει πως είναι μία σταγόνα στον ωκεανό. Γιατί όλα ωραία και όλα καλά με τις κλήσεις (από την πλευρά της Τροχαίας) αλλά το πρόβλημα δεν διορθώνεται με την καθημερινή (παραβατική πολλές φορές) συμπεριφορά μεγάλης μερίδας οδηγών.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Οτιδήποτε ικανοποιεί την ψυχή είναι αλήθεια


Advertisement

Μετακομίζει στο εξωτερικό και μετά από 3.5 χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο BMW Group Hellas o Andreas Sieben. Συγκεκριμένα θα αναλάβει νέα καθήκοντα ως Επικεφαλής του τομέα Customer Support στη Γερμανία.


Ο Christopher Puth αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου 2024 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο BMW Group Hellas. Ο συγκεκριμένος κατέχει σήμερα την αντίστοιχη θέση στο BMW Group Σλοβενίας ενώ θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες που έχει στις αγορές των κρατών, Κύπρου, Κροατίας και Μάλτας.


Διευθυντής πωλήσεων στην Peugeot ανέλαβε από την 1η Μαρτίου ο Γιάννης Μεθενίτης. Μέχρι πρότινος είχε υπό την εποπτεία του το τμήμα Marketing των εταιρειών, Citroen, Opel και Peugeot.


Με την αποχώρηση της Μαρίας Κατσαρέα από την Mazda, το τμήμα Marketing αναλαμβάνει ο Γιάννης Καραβάς, ο οποίος διατηρεί τον ίδιο Διευθυντικό ρόλο και στην μάρκα MG.


Τον τίτλο του ελληνικού Car Of The Year 2024 απέσπασε έπειτα από ψηφοφορία δημοσιογράφων το Hyundai Kona. Η τελική κατάταξη με την βαθμολογία των 10 υποψήφιων μοντέλων (από τα συνολικά 21) είχε ως εξής:

Hyundai Kona 128
Jeep Avenger 100
MG4 95
Renault Austral 87
Mercedes E-Class 87
BMW 5/i5 82
Peugeot 408 80
Dacia Spring 78
MG ZS 75
Citroen C4 X 68


Το κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 στον Ταύρο) θα φιλοξενήσει από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2024, τη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ντένης Θεοχαράκη με τίτλο “assembling memories”.


Μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία της η νέα εταιρεία LynK & Co. Η συγκριμένη βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας SEAAG (δραστηριοποιείται σε 10 χώρες), επικεφαλής είναι ο Γιάννης Πετούλης και όπως μαθαίνουμε αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις, sales, marketing, after sales κ.λπ. Η πρώτη αντιπροσωπεία θα ανοίξει στο Μαρούσι.


Ίσως και αυτή την εβδομάδα γίνει γνωστό το όνομα του επικεφαλής της BYD στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Σφακιανάκη. Όπως δείχνουν τα δεδομένα θα γίνει εσωτερική μεταγραφή


Νέα αντιπροσωπεία για τη μάρκα MG ετοιμάζει ο Όμιλος Σφακιανάκης και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Λαυρίου 71.


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο Πανελλήνιο συνέδριο του δικτύου διανομέων και επισκευαστών της MG. Το παρών έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης όσο και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καββούρης.


Εδώ και αρκετό καιρό έχει αποχωρήσει η Νεκταρία Δημητρακοπούλου από τον Όμιλο Σφακιανάκη όπου κατείχε το ρόλο της υπεύθυνης για την επικοινωνία των Premium εταιρειών που εκπροσωπεί η εν λόγω εταιρεία.


Με… 282 ταξινομήσεις ξεκίνησε ο Μάρτιος για την αγορά του αυτοκινήτου. Οι συγκεκριμένες αφορούν την 1η Μαρτίου. Συνολικά διέθεσαν αυτοκίνητα 24 εταιρείες.


Η νέα γενιά του MINI Countryman βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και η εισαγωγική εταιρεία διοργανώνει δημοσιογραφική παρουσίαση σήμερα και αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου σε τέσσερα διαφορετικά γκρουπ (σύνολο: 48 δημοσιογράφοι).


Στις 13 Μαρτίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση.


Την εβδομάδα που διανύουμε διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru, δημοσιογραφική εκδήλωση αναφορικά με το νέο της μοντέλο που φέρει την ονομασία Crosstrek.


Το Raptor Club Greece διοργανώνει το 5ο Raptor Trophy και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 7-10 Μαρτίου. Έδρα θα είναι το Καρπενήσι και από εκεί οι συμμετέχοντες, με 40 και πλέον οχήματα θα… αλώσουν τα γύρω βουνά. Τη φετινή εκδήλωση στηρίζει η Ford Βροχίδης – Χατζής που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.


Μία νέα ιστοσελίδα με θέμα το αυτοκίνητο έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο λόγος για το «thecars.gr» που δείχνει πως έχει συνεργασία με την Real News. Τα κείμενα υπογράφουν ο Σπύρος Ρέκκας αλλά και 3 άγνωστα στην πιάτσα του αυτοκινήτου ονόματα όπως, Σωκράτης Υδραίος, Άρης Βρετός και Σάλι Καρέρα (δεν… πιστευουμε να έχει σχέση με την Σάλι στην παιδική ταινία Μακουίν από τα λουτρά τη ωραίας Ελένης;).


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη έκοψαν στον Όμιλο Κοντέλη.


Ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 και η ζωντανή μετάδοση έγινε από τον ΑΝΤ1+. Νικητής αναδείχτηκε ο Φερστάπεν με Red Bull ο οποίος πέτυχε και την 55η νίκη της καριέρας του. Το βάθρο συμπλήρωσαν Πέρεθ και Σάινθ με Red Bull και Ferrari αντίστοιχα. Να σημειώσουμε πως και φέτος η δημοσιογραφική ομάδα αποτελείται από τους Τάκη Πουρναράκη, Πάνο Σεϊτανίδη και Μαρία Θωμά.


Μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για το σκάφος και τα παρελκόμενά του διεξάγεται αυτή την εβδομάδα και το χρονικό διάστημα 6-10 Μαρτίου. Ο λόγος για την έκθεση Boat and Fishing που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο MEC Παιανίας.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 169.600
  2. Trcoff: 72.600
  3. Tractiongr: 31.600
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.400
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 14.700
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.460
  9. Autobeat: 5.980
  10. Newsauto: 5.470
  11. George Sargiannidis: 5.250
  12. 4Τροχοί: 4.590
  13. Auto Τρίτη: 3.710
  14. Panos Seitanidis: 2.460
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.950
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/3/2024 (14:00)