ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 420…

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 420…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 420…

ΝΕΑ

Οι αλλαγές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην πιάτσα του αυτοκινήτου αλλά και στο… Newsauto. Πλέον άλλαξαμε όψη και δείχνουμε το σύγχρονο τρόπο της ενημέρωσης, με ψαγμένο όπως πάντα ρεπορτάζ, κορυφαία αισθητική και χρήση τεχνητής νοημοσύνης!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά ο Φλεβάρης και όσοι δεν το έχετε καταλάβει μπαίνουμε ήδη στην Άνοιξη. Ημερολογιακά τουλάχιστον, καθώς έχουμε παρατηρήσει πως κρύο δεν έχουμε ζήσει φέτος το Χειμώνα, ενώ ήδη οι αμυγδαλιές έχουν αρχίσει να ανθίζουν.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο πλανήτης φέτος έχει «ζήσει» τον πιο θερμό χειμώνα και βέβαια αναρωτιόμαστε πού θα βγάλει όλο αυτό που βιώνουμε.

Η εβδομάδα πάντως ξεκίνησε με πολλές βροχές οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Κοινώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στους δρόμους, που αφενός είναι επικίνδυνοι, αφετέρου είναι επικίνδυνο και ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μας που κρατούν στα xέρια τους τιμόνι. Με λίγα λόγια αν θέλουμε να γυρίσουμε σώοι σπίτι μας, αν δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε, καλό είναι να προσέχουμε περισσότερο αλλά να έχουμε και το νου μας στις κινήσεις των γύρων μας…

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως με τέτοιες καιρικές συνθήκες η κίνηση στους δρόμους πολλαπλασιάζεται και αυτό που ζούμε καθημερινά δεν έχει προηγούμενο.

Όπως θα διαβάσετε σήμερα, η θεματολογία είναι μεγάλη αλλά θα σταθώ λίγο σε εμάς και στο ανανεωμένο Newsauto, που δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια αλλά συνεχίζει με περισσότερο γκάζι. Νέα εικόνα, προχωρημένη αισθητική (θυμίζει παλιά με νέα γενιά αυτοκινήτου!), ακόμα και τεχνολογίες AI, που για πρώτη φορά βλέπουμε στην Ελλάδα. Μία μεγάλη επένδυση που θα τη δούμε όλοι μπροστά μας. Άλλωστε το γνωρίζετε πως μας αρέσει, όχι μόνο να αναδεικνύουμε το ψαγμένο και διασταυρωμένο ρεπορτάζ αλλά και να ακολουθούμε την τεχνολογική, από κάθε άποψη, τάση…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το να ζεις την περιπέτεια χωρίς κίνδυνο είναι σα να έχεις επισκεφτεί την Disneyland


Advertisement

Έντονα συζητιέται τον τελευταίο καιρό το θέμα που αφορά στα λεγόμενα Plug-in hybrid αυτοκίνητα αλλά και τη φορολογία τους. Όπως φημολογείται υπάρχει τo ενδεχόμενο να αυξηθούν οι φόροι το ερχόμενο διάστημα. Από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως, έχει φανεί πως οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν τον ηλεκτροκινητήρα, άρα εκπέμπουν περισσότερους ρύπους, κατ’ επέκταση μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον από ότι δηλώνουν τα εργοστάσια. Το παραπάνω σενάριο παίζει έντονα, ενώ ένα ακόμα που ακούγεται και είναι προχωρημένο αλλά έχει πέσει στο τραπέζι, αφορά φόρους με… αναδρομική ισχύ.


Ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην εκπομπή AutoMoto του Νίκου Σάλτα στον Blue Sky, περί ηλεκτροκίνησης ήταν ο Δημήτρης Πάτσιος. Ο Γενικός διευθυντής του ΣΕΑΑ, αναφέρθηκε στο ρεύμα αλλά και στο υδρογόνο για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, όμως τόνισε πως η απόφαση των εργοστασίων για το μέλλον της αυτοκίνηση είναι ηλεκτρικό


Όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, ένα νέο automotive group έρχεται τιε επόμενε εβδομάδεςστην Ελλάδα. Ο λόγος για τη SEEAG που δραστηριοποιείται σε δέκα χώρες και διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και τη μάρκα Volvo. Να θυμίσουμε πως η σουηδική φίρμα είναι θυγατρική στην χώρα μας ενώ έχουμε ακούσει στο παρελθόν πως ίσως πουληθεί σε επιχειρηματία. Αν στην παραπάνω εξίσωση προσθέσουμε και τον Επικεφαλής της SEEAG στη χώρα μας που είναι ο Γιάννης Πετούλης, επί σειρά πρόεδρος της Volvo στην Ελλάδα (που ξέρει τη μάρκα με… κλειστά μάτια), δεν θα απορήσουμε αν ακούσουμε πως θα γίνει μία ακόμα αγοροπωλησία…


Στο Newsauto έχουμε άποψη και την γράφουμε δημόσια, δεν την κρατάμε σε πηγαδάκια και σε μεταξύ μας συζητήσεις πίσω από τις κάμερες. Όπως θα δείτε στο ανανεωμένο μας site, ο Τάκης Τρακουσέλλης ανέβασε την «πίσω κίνηση», μία νέα… καυτή στήλη, που έρχεται να κρατήσει σε εγρήγορση την… πιάτσα. Μείνετε συντονισμένοι.


Τη δική του ενότητα AutoMoto ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ο Νίκος Σάλτας.


Αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Επικεφαλής του αυτοκινήτου στο gazzetta.gr, Πάνος Σειτανίδης.


Το τελικό λογότυπο της έκθεσης αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι το παρακάτω.


Ολοένα και αυξάνουν τα αμιγώς ηλεκτρικά ταξί που κυκλοφορούν και τα βλέπουμε. όχι μόνο εντός Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόψαμε σε Newsauto και CAR την περασμένη εβδομάδα. Η πίτα δεν έβγαλε έναν τυχερό αλλά… και συγκεκριμένα τους:

Ανδρέα Κωττίδης
Κώστα Ζωγλοπίτη
Ντίνο Παπαγιαννόπουλο
Αλέξανδρο Πανταζή
Χρήστο Καραγιωργοργάκη


Το νέο Opel Rocks έκανε την εμφάνισή του (με πινακίδες) στην αντιπροσωπεία της Opel Autoone που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας 30 στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα ακόμα όχημα μικροκινητικότητας το οποίο μπορεί να το οδηγήσει κανείς από 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.


Δημοσιογραφική παρουσίαση διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων MINI στην Ελλάδα για το νέας γενιάς Countryman. Η εκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε δύο γκρουπ και θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου.


Το νέο της μικρό μοντέλο, το MG 3, παρουσίασε η μάρκα στην έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο το οποίο θα δούμε σύντομα στην Ελλάδα και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό.


Στη Φινλανδία πραγματοποίησε δημοσιογραφική αποστολή η Nissan αναφορικά με το σύστημα τετρακίνησης e-force με το οποίο εφοδιάζονται τα X-Trail και Ariya. Στο ταξίδι έδωσαν το παρών 3 δημοσιογράφοι και ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing της Nissan, Θάνος Μπάφας.


Στην Πορτογαλία ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα 8 Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου για τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις νέες γενιές, BMW X2 και MINI Countryman, όπως και το αμιγώς ηλεκτρικό scooter, BMW CE-02.


Ένα από τα ελάχιστα Jaguar F-Pace SVR που έχουν πουληθεί στην Ελλάδα θα παραδοθεί τα επόμενες ημέρες στον τυχερό πελάτη. Το συγκεκριμένο μοντέλο που διέθεσε η Jaguar – Τζώρτζης, εφοδιάζεται με κινητήρα 5.000 κ.εκ και αποδίδει 550 ίππους.


Τον ετήσιο απολογισμό ανακύκλωσης αποτσίγαρων (!) που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 εντός των εγκαταστάσεων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα και για το διάστημα από 1/1/2023 έως και 31/12/2023, από τους 4 ειδικούς κάδους αντοχής ανακύκλωσης αποτσίγαρων που έχουν τοποθετηθεί, ανακυκλώθηκαν συνολικά 17.700 αποτσίγαρα βάρους 17,70 κιλών.


Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα Καθημερινή την Κυριακή 3 Μαρτίου.


Εκτός από τους αγώνες Formula 1, o ΑΝΤ1+ θα μεταδίδει και τους αγώνες NASCAR. Την παρουσίαση και τον σχολιασμό θα κάνει Πάνος Σειτανίδης.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Λουτράκι. Στην εκδήλωση έκανε την εμφάνισή του και το Skoda Fabia Monte Carlo 1.5 το οποίο παραχώρησε η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar.


Τη δική του σχολή ασφαλούς οδήγησης έχει ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνας που έχει συμμετάσχει 6 φορές στο ράλι Ντακάρ. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκτός δρόμου οδήγηση και το σίγουρο είναι πως με τέτοιο δάσκαλο θα μάθεις πάρα πολλά!


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 169.200
  2. Trcoff: 72.500
  3. Tractiongr: 31.600
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.40
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 14.700
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.450
  9. Autobeat: 5.960
  10. Newsauto: 5.470
  11. George Sargiannidis: 5.220
  12. 4Τροχοί: 4.580
  13. Auto Τρίτη: 3.710
  14. Panos Seitanidis: 2.460
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.950
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 26/2/2024 (21:00)