Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 418…

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 418…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 418…

ΝΕΑ

Πολλές οι αλλαγές και αυτή την εβδομάδα στην πιάτσα του αυτοκινήτου που όχι απλά δεν… κοιμάται αλλά βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Άλλαξε και πάλι ο καιρός, άλλαξε και πάλι η διάθεσή μας! Ψυχολογία λοιπόν και λόγω… καιρού στο φουλ, ανεβασμένες πωλήσεις αυτοκινήτων και αλλαγές σε πολλά επίπεδα, συνθέτουν το σκηνικό της πιάτσας που και να θέλει να ηρεμήσει δεν μπορεί.

Βρισκόμαστε σε εγρήγορση λοιπόν και θα λέγαμε πως δεν είναι καθόλου κακό, αν φυσικά ο καθένας αγαπά αυτό που κάνει και ενδιαφέρεται για την εξέλιξή του. Εμείς όπως γνωρίζετε έχουμε… αρρώστια με την ενημέρωση, το ψάξιμο και θέλουμε όλα όσα γράφουμε να είναι σωστά και όχι… πονηρά ή να έχουν κάποιο σκοπό.

Είτε λοιπόν αρέσουμε, είτε όχι, η ενημέρωση δεν παύει να είναι ενημέρωση αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο!

Advertisement
Advertisement

Του… Αγίου Βαλεντίνου

Σίγουρα κάποιους στεναχωρούμε, αλλά καλός ή κακώς η ενημέρωση τα έχει αυτά. Να ξέρουν πάντως όσοι μας διαβάζουν πως αυτός είναι και ο στόχος μας και κανένας άλλος.

Μέρες που είναι πλησιάζει και η Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου. Μην ξεχάσετε λοιπόν να πάρετε έστω και κάτι μικρό στο έτερον ήμισυ αλλά και ένα μικρό δωράκι στο αγαπημένο σας όχημα! Έρωτας το ένα, έρωτας και το άλλο, αυτό που… κινείται!

Και αυτο γιορτάζει του… Αγίου Βαλεντίνου καθώς είναι άκρως ερωτικό!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τίποτα σπουδαίο δεν έγινε ποτέ χωρίς να υπάρχουν γι’ αυτό παράλογες προσδοκίες


Τα 2.555 καινούργια αυτοκίνητα έφτασαν ήδη οι ταξινομήσεις έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Συγκριτικά με το 2023 και τις ίδιες εργάσιμες ημέρες η αύξηση ήταν σχεδόν στο +130%!!! Οι 10 πρώτες σε πωλήσεις μάρκες είναι οι εξής:

Advertisement

1. Toyota 614
2. Hyundai 286
3. Suzuki 225
4. KIA 158
5. Nissan 120
6. Mercedes 119
7. VW 87
8. Peugeot 84
9. Audi 81
10. Citroen/DS 80
11. SEAT 80


 

Πολύ σημαντική η κίνηση του Ομίλου Kosmocar να φέρει στην εταιρεία και ως μέλος του ΔΣ, τον Άρη Αραβανή. Ο πρώην πρόεδρος της Toyota Hellas, την οποία υπηρέτησε για σχεδόν 30 χρόνια (20 από τη θέση του γενικού διευθυντή), με αποδεδειγμένη πορεία και τεράστιες επιτυχίες στον κλάδο του αυτοκινήτου, είναι σίγουρο πως θα παίξει σημαντικό ρόλο με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του. Η κίνηση αυτή που έχει σημαντική βαρύτητα δείχνει και την πρόθεση της Kosmocar, όχι απλά να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό αλλά να ανέβει ακόμα πιο ψηλά.


Καθυστερεί λίγες ημέρες ακόμα η δημοπρασία που έχει αναλάβει μεγάλο δικηγορικό γραφείο για τον τίτλο περιοδικού αυτοκίνητου. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα.


Οι εκθέσεις πάνε… σφαίρα και όπως φαίνεται κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την έκθεση αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί φέτος και θα μας θυμίσει παλιές καλές εποχές.


 

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στον κλάδο του αυτοκινήτου ο Μάνος Εμμανουήλ (στη μέση της φωτογραφίας) αποφάσισε να αποχωρήσει και να αλλάξει επαγγελματικό κλάδο. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν στον Όμιλο Συγγελίδη.


Έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή ο Νίκος Κωτσάκης ο εμβληματικός και αγαπητός στους διερχόμενους οδηγούς, τροχονόμος της Αγίας Βαρβάρας στο Ψυχικό.


Ο δημιουργός του CHAOS Σπύρος Πανόπουλος αναζητά συνεργάτες προκειμένου να καλύψουν θέσεις με ειδικότητα, τεχνίτες σύνθετων υλικών.


Τις επόμενες εβδομάδες οι Βουλευτές καλούνται να επιλέξουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο, το οποίο θα αποκτήσουν με τη μορφή leasing. Αρκετά μοντέλα έχουν ως επιλογή, ενώ οι μάρκες που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα είναι οι εξής:

Alfa Romeo
Audi
BMW
Citroen
DS
Jeep
Hyundai
KIA
Mercedes
MINI
MG
Peugeot
Skoda
Suzuki
Toyota
Volvo
VW


 

Η Τζίνα Ρουμπάκου είναι από την 1η Φεβρουαρίου η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της Toyota στην Ελλάδα. Όπως το είχαμε γράψει προέρχεται από το χώρο της επικοινωνίας καθώς έχει εργαστεί στις εταιρείες V+O, Weber Shandwick κ.ά. Στην Toyota ίσως την θυμούνται οι δημοσιογράφοι από μία εμφάνιση της σε εκδήλωση της Toyota (εργαζόταν τότε στην Β&Ο) στο Costa Navarino, πριν από αρκετά χρόνια.


 

Καθήκοντα Business Unit & Fleet Director ανέλαβε ο Δημήτριος Δαλιάνης ο οποίος διαθέτει μεγάλη και επιτυχημένη θητεία στο χώρο του αυτοκινήτου. Σε συνεργασία με τη διοίκηση της Kinisis Lease, θα αναπτύξει την νέα δραστηριότητα της εταιρίας που αφορά την ευέλικτη χρονομίσθωση αυτοκινήτων (Kinisis Flex).


 

Πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε η αντιπροσωπεία DS στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο παλιό κατάστημα της Opel Σφακιανάκης. Όπως όμως μαθαίνουμε, η DS μετακομίζει εκ νέου, ακριβώς… απέναντι και συγκεκριμένα στην Autoone, τη μεγαλύτερη multibrand εταιρεία στην Ελλάδα που φιλοξενεί τις μάρκες, Peugeot, Citroen, Opel και DS.


Παρατείνεται η συνεργασία της VW με το Attart Off Road Park και συγκεκριμένα με το τελευταίας γενιάς Amarok. Να σημειώσουμε πως όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το γνωστό Pick-up μπορούν να το πράξουν χωρίς να έχουν καμία χρέωση στο φυσικό του περιβάλλον και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που βρίσκεται στην Κερατέα.


Πριν από λίγες ήμερες έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στον Όμιλο Σφακιανάκη.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στην Automotivo και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χαλάνδρι. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, εκτός από το προσωπικό και στελέχη από την εισαγωγική εταιρεία TEOREN του Ομίλου Θεοχαράκη.


 

Αρκετοί ήταν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου και ήταν υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες της περασμένης εβδομάδας για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Συνολικά ψήφισαν 2.822 δημοσιογράφοι μεταξύ αυτών και οι εξής δημοσιογράφοι αυτοκινήτου:

Γιάννης Κανουπάκης 47 ψήφοι
Γιώργος Ανδρής 46 ψήφοι
Νίκος Σάλτας 20 ψήφοι
Δημήτρης Μπαλής 14 ψήφοι
Πέτρος Πιτσίνης 12 ψήφοι


 

Όπως φαίνεται, πήρε… φόρα ο Όμιλος Σπανός που πλέον δραστηριοποιείται μία νέα εταιρεία από την Κίνα που διαθέτει στη γκάμα της μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης. Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου διοργανώνει και δημοσιογραφική παρουσίαση στο Golden Hall.


Μία σπάνια BMW M3 CS έκανε την εμφάνισή της, στις εγκαταστάσεις της BMW Σπανός την περασμένη εβδομάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άφησε κανέναν… περαστικό σε ησυχία!


Ολοένα και περισσότερα μικρά ηλεκτρικά οχήματα, άγνωστα τα περισσότερα στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά. Ένα από αυτά είδαμε και στην έκθεση Horeca.


 

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα. Παράλληλα θα γίνουν και βραβεύσεις σε κορυφαίους οδηγούς ή συνοδηγούς των ελληνικών αγώνων όπως και και στελέχη του Συνδέσμου με σπουδαία συμβολή ιστορικά, στην ανάπτυξη και την προώθηση του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Εξ αποστάσεως θα γίνεται πλέον η τηλεοπτική παραγωγή της Formula 1 και συγκεκριμένα από το Λονδίνο.


Το λεύκωμα για το Ιστορικό Ράλι Aκρόπολις 2023 παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και φέρει την υπογραφή του Πέτρου Καστορίνη και της Ανδρονίκης Παντιώρα. στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και επαγγελματίες που έχουν στηρίξει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα.


Σήμερα (Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου) έφτασε στην Ελλάδα η αγωνιστική μοτοσικλέτα Husqvarna με την οποία συμμετείχε στο Ράλι Ντακάρ ο Βασίλης Μπούδρος.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 168.300
2. Trcoff: 72.200
3. Tractiongr: 31.400
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 20.200
6. Carotogr: 15.300
7. CarGuysGr: 14.600
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.420
9. Autobeat: 5.880
10. Newsauto: 5.470
11. George Sargiannidis: 5.180
12. 4Τροχοί: 4.550
13. Auto Τρίτη: 3.700
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.940
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/2/2024 (21:00)