Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 410…

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 410…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 410…

ΝΕΑ

Το 2023 έχει αρχίσει σιγά σιγά να μας αποχαιρετά. Παρά την μιζέρια που θέλουν να μας… μεταδώσουν ορισμένοι, οι δείκτες είναι θετικοί, η αγορά έχει θετικό πρόσημο και πάει για νέο ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Βρισκόμαστε ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και θα έλεγα με φθινοπωρινό σκηνικό που δεν θυμίζει και τόσο… Χριστούγεννα.

Όπως και να έχει, προσπαθούμε να έχουμε καλή διάθεση και πρέπει να το κάνουμε ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε κάτι ανάλογο και για τον συνάνθρωπό μας. Αυτές τις ημέρες δεν περνάνε όλοι καλά, οπότε μην ξεχνάμε μία καλή πράξη, μία κίνηση υπαναχώρησης, μόνο καλό θα μας κάνει.

Διαπιστώνουμε πάντως πως παρά την ακρίβεια, τη γκρίνια και την… μιζέρια που προσπαθούν πολλοί να μας περάσουν, οι χειμερινοί προορισμοί είναι φίσκα! Το σίγουρο είναι πως τις ημέρες των εορτών θα επικρατεί το αδιαχώρητο και δυστυχώς η ταλαιπωρία της Αθήνας (και ορισμένων μεγάλων πόλεων) θα μεταφερθεί στις ορεινές περιοχές. Με καλή διάθεση και χαλαρότητα θα το… ξεπεράσουμε και αυτό.

Advertisement
Advertisement

Μην ξεχάσετε να πάρετε αλυσίδες

Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε αλυσίδες, γάντια και οτιδήποτε είναι απαραίτητο σε μία δύσκολη στιγμή, ενώ ένας έλεγχος στο αυτοκίνητο μόνο καλό θα κανει…

Επίσης μην παραβλέψετε την καλή παρέα! Μην ξεχνάτε πως στο καλύτερο μέρος του κόσμου και να πάμε, αν η παρέα δεν είναι καλή θα περάσουμε σκάρτα. Αν η παρέα είναι καλή και το μέρος χάλια τότε σίγουρα θα περάσουμε τέλεια!

Με καλή παρέα θα περάσετε τέλεια όπου και να πάτε!

Η Τροχαία γράφει

Advertisement

Μέρες που είναι και με τόση κίνηση στους δρόμους, εκεί έξω γίνεται το «πάτα με να σε πατώ». Διαπιστώνουμε πως η τροχαία έχει βγει σεργιάνι και μοιράζει κλήσεις, όχι γιατί θέλει να μας τιμωρήσει αλλά για να μας συνετίσει με τον ΚΟΚ, κάτι που άλλωστε πρέπει να πράττει όλο το χρόνο.

Όπως και να έχει πάντως, εύχομαι καλές γιορτές σε όλους μας και επειδή με ρωτάτε, θα τα πούμε και τα Χριστούγεννα. Άλλωστε εδώ στο Newsauto η ενημέρωση δεν έχει… ωράρια και γιορτές.

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καλύτερα να είσαι μόνος παρά με κακή παρέα


Στην πρώτη θέση των πωλήσεων μέχρι και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου βρισκόταν η Suzuki, κάτι που έχουμε πολλά χρόνια να δούμε ενώ θα έχει ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή. Πίσω της ήταν η Toyota και στην τρίτη θέση η Hyundai. Η σχετικά λίστα με τις 20 πρώτες σε πωλήσεις το πρώτο 15νθημερο του Δεκεμβρίου είχε ως εξής:

1. Suzuki 524
2. Toyota 478
3. Hyundai 435
4. BMW 374
5. VW 257
6. Skoda 251
7. KIA 217
8. Mercedes 189
9. Renault 169
10. Audi 168
11. Ford 167
12. Nissan 164
13. MINI 148
14. Fiat 131
15. Dacia 129
16. Citroen/DS 113
17. Tesla 108
18. Volvo 101
19. Peugeot 87
20. Opel 70


 

Το 2024 έρχεται με θετικές ειδήσεις για την πιάτσα του αυτοκινήτου. Και αυτό διότι, τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη έκθεση βγαλμένη από τα παλιά που θα γεννηθεί από την «Αυτοκίνηση» και την «Mobility». Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2024, με καθημερινά, πρωτότυπα ακόμα και πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, τότε η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan Expo.

 


 

Πολύ σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανακαίνισης της αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων Maserati. Έδρα παραμένει η Κηφισιά.


 

Αυτή τη στιγμή στα logistics των αυτοκινήτων επικρατεί το αδιαχώρητο και χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται σε… αναμονή. Οι περισσότεροι περιμένουν τη νέα χρονιά για να ταξινομήσουν, κάτι που σημαίνει πως όσοι εργάζονται σε αυτά (logistics) θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν με την αλλαγή του χρόνου.


 

Στο Golden Hall βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer. Το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο περιμένουμε να έρθει και να διατεθεί στην Ελλάδα προς το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου έως και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους δημοσιογράφους πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ΕΜΑ που εμπορεύεται ελαστικά (και όχι μόνο) όπως Continental, General κ.ά. και έχει δυναμική παρουσία επί δεκαετίες στην ελληνική αγορά. Γι’ ακόμα μία φορά η φιλοξενία των ανθρώπων της ήταν υποδειγματική.


 

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει στα ερτζιανά ο Πάρις Ποντίκας. Για πρώτη φορά τον ακούσαμε το 2004 στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Αυτοκίνηση» και τρία χρόνια αργότερα στον Alpha 98.9 στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ». Η συνέχεια δόθηκε με την εκπομπή «Οδηγώντας» και πάλι στην ΕΡΑ Σπορ το 2009 ενώ τα τελευταία χρόνια μας ενημερώνει με την εκπομπή «Garage» στην ΕΡΑ Σπορ και με εκπομπή «Auto Club» στο Πρώτο Πρόγραμμα.


Το πρώτο Suzuki Jimny που μεταμορφώθηκε σε… Mercedes G Class κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους. Η συγκεκριμένη μετατροπή είναι μόδα στο εξωτερικό και γίνεται και με άλλα μοντέλα όπως SuzukiBronco κ.ά. Όπως φαίνεται αυτού τους είδους οι μετατροπές θα μας απασχολήσουν το ερχόμενο διάστημα και στην Ελλάδα.


 

Το Hyundai Kona ψηφίστηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα το 2024, από τα μέλη του συγκεκριμένου θεσμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεγάρων.


Η τελική βαθμολογία (ανά μοντέλο) που έδωσαν όσοι ψήφισαν για το αυτοκίνητο της Χρονιάς είχε ως εξής:


Ο ιδιοκτήτης της πίστας των Μεγάρων Χρήστος Αναστασιάδης εμφανίζεται πολύ σπάνια σε εκδηλώσεις και στα Μέσα. Τον είδαμε στην εκδήλωση του ΑτΧ.


Σε επίπεδο εισαγωγέων και CEO, μόνο ο Γιώργος Βασιλάκης και ο Ανδρέας Χριστοφορίδης έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του ΑτΧ (Αυτοκίνητο της Χρονιάς). Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων αφορούσε κυρίως Επικεφαλής Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.


Δύο κυρίες από τα παλιά που άφησαν το στίγμα τους στο αυτοκίνητο και στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων έκαναν την εμφάνισή τους σε πρόσφατη εκδήλωση με δημοσιογράφους στα Μέγαρα. Ο λόγος για την Χρύσα Αγρογιάννη (Ford) και την Αμαλία Γιαννακοπούλου (Opel). Θα… λέγαμε πως έλειπε η Κορίνα Πατέλη (Alfa Romeo, Fiat, Lancia).


 

Το Dacia Spring είναι πλέον το πιο προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ελληνικής αγοράς. Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της εισαγωγικής εταιρείας, το εν λόγω κοστίζει 18.950 ευρώ (μαζί με την επιδότηση).


 

Bazaar για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Νικ. Ι. Θεοχαράκης, θέλοντας με τον τρόπο τους να συμβάλουν στην ενίσχυσή του. Πρόκειται για μία κίνηση που γίνεται κάθε χρόνο δείχνοντας την ευαισθησία των εργαζομένων της εταιρείας που έχει συμπληρώσει τα 100 χρόνια λειτουργίας της.


 

Τη νέα συλλεκτική Ducati diavel for Bentley ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα. Τη συγκεκριμένη θα την κατασκευάσει σε 550 μονάδες, οι 50 εκ των οποίων θα είναι άκρως συλλεκτικές και θα απευθύνονται μόνο σε πελάτες Bentley. Όπως μαθαίνουμε ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από Έλληνα συλλέκτη και όπως φαίνεται θα είναι από τους ελάχιστους στον κόσμο που θα την κάνει δική του και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 162.500
2. Trcoff: 70.800
3. Tractiongr: 31.000
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.700
6. Carotogr: 15.200
7. CarGuysGr: 14.300
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.290
9. Autobeat: 5.560
10. Newsauto: 5.420
11. George Sargiannidis: 4.960
12. 4Τροχοί: 4.510
13. Auto Τρίτη: 3.680
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/12/2023 (18:00)