Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 409…

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 409…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 409…

ΝΕΑ

Οι ειδήσεις τρέχουν αλλά… μέρες που είναι καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ας κάνουμε όλοι μας μία καλή πράξη!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δύο εβδομάδες απομένουν πριν από τα Χριστούγεννα (αλήθεια πότε πέρασε ο καιρός;) και όλοι βρίσκονται σε… εγρήγορση προσπαθώντας να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν για φέτος.

Όπως κάθε χρόνο σκεφτόμαστε να αφήσουμε πίσω μας όσα δεν μας άρεσαν και να σκεφτούμε θετικά για τη νέα χρονιά. Όνειρα, προοπτικές και πράγματα που ο καθένας έχει στο μυαλό του και με αυτά θέλει να γίνει καλύτερος και να περάσει καλύτερα. Ωστόσο ότι και να κάνουμε, πάνω απ’ όλα χρειάζεται η υγεία και θα έλεγα η καλή διάθεση.

Μέρες πάντως που είναι θα πρέπει στην άκρη του μυαλού μας να έχουμε την καλή πράξη, τη στήριξη ακόμα και των αδύναμων αλλά και όσων έχουν ανάγκη. Μια δωρεά, ένα παιχνίδι σε κάποιο παιδί που έχει ανάγκη, είναι ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να αισθανθούμε καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Μην το ξεχνάτε μέρες που είναι…

Ποιος είναι ο… νονός της στήλης;

Επειδή πολλές φορές με ρωτάτε για τη στήλη και επειδή γνωρίζετε πως ούτε αντιγράφουμε αλλά και ούτε περιμένουμε τους άλλους για να καπηλευτούμε τη δουλειά τους θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά.

Advertisement

Αναφορικά με την ονομασία της (Τα Νέα της Πιάτσας), ο τίτλος έχει βγει σε… καφέ και ονομαστικός της νονός είναι στέλεχος της πιάτσας εδώ και πολλά χρόνια που έχει μαθητεύσει και συνεχίζει να το κάνει δίπλα σε μεγάλους γκουρού της πιάτσας. Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι γιατί προφανώς ορισμένοι δεν έχουν την ικανότητα να σκεφτούν ούτε το όνομα μίας στήλης…

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας και όπως ξέρουμε όλοι: «η ιστορία γράφεται και δεν κλέβεται

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ακόμα και στα όνειρα μια καλή πράξη δεν πάει χαμένη.


 

Τις 2.373 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έφτασε η αγορά μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων έχουν ταξινομηθεί 6 Porsche αλλά και μία Bentley. Αναφορικά με το TOP 10 έχει ως εξής:

1. Hyundai 289
2. Suzuki 260
3. Toyota 248
4. Skoda 159
5. VW 136
6. BMW 132
7. KIA 122
8. Mercedes 119
9. Nissan 105
10. Renault 100


Οκτώ είναι τα περιοδικά αυτοκινήτου που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τα επτά από αυτά είναι μηνιαία με εξαίρεση το Top Gear που κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες. Το περιοδικό με την περισσότερη ύλη είναι το CAR με 180 σελίδες, ενώ αυτό με την μικρότερη που είναι το Drive φτάνει τις 96 σελίδες. Δείτε παρακάτω με πόσες σελίδες κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες και τα οκτώ περιοδικά.

Σελίδες ανά περιοδικό
CAR: 180 (μηνιαίο)
4 Τροχοί: 160 (μηνιαίο)
Top Gear: 160
Quatroruote: 144 (μηνιαίο)
Power: 128 (μηνιαίο)
Car&Driver: 112
autoΤρίτη: 96 (μηνιαίο)
Drive: 96 (μηνιαίο)


 

Συνολικά 218 καινούργια Tesla Model 3 ήρθαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις σε πελάτες ενώ αυτή την εβδομάδα το ηλεκτρικό μοντέλο θα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της Tesla στο Μαρούσι.


 

Επαγγελματίας στο χώρο του αυτοκινήτου που έχει αλλάξει εργασιακό περιβάλλον σε πολλά «μαγαζιά» μιλά με τα χειρότερα λόγια – όπου σταθεί και όπου βρεθεί – γι’ αυτά αλλά και τους πρώην συνεργάτες του. Τελικά μόνο αυτός έχει δίκιο, ξέρει τη δουλειά καλύτερα απ΄ όλους και όλοι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι με το επάγγελμα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής 15 πυροσβεστικών οχημάτων Toyota Hilux από Όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο για την παρουσίαση του πρότυπου αυτοδιοικητικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τεχνολογίας ΣΠΑΥ – SMART Υμηττός.


 

Με την εταιρεία Logistics New Way ξεκίνησε συνεργασία η Tesla. Η συγκεκριμένη έχει έδρα στον Ασπρόπυργο και εκεί γίνεται η προετοιμασία των αυτοκινήτων της αμερικάνικης μάρκας πριν παραδοθούν στους πελάτες.


Από τους πλέον κοσμογυρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου είναι ο Παναγιώτης Τριτάρης. Στο… παλμαρέ του μετρά ταξίδια σε ακραίες περιοχές του πλανήτη. Είναι από τους επαγγελματίες που χαίρεσαι να τους ακούς να μιλούν και να λένε ιστορίες από όσα έχουν ζήσει σε χώρες και περιοχές που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από την τηλεόραση. Την περασμένη εβδομάδα μαζί με το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε μία έκδοση με την ονομασία «500: Τα πιο όμορφα σημεία στην Ελλάδα» που έφερε την υπογραφή του. Το επόμενο που θα πρέπει να γράψει ο Παναγιώτης Τριτάρης μάλλον πρέπει να είναι, τα «500 πιο όμορφα του κόσμου».


 

Το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Λογιών λογιών λόγια», παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο Μωρίς Σιακκής, ένας παλιός γνώριμος από την πιάτσα του αυτοκινήτου. Η θεματολογία του βιβλίου περιέχει συζητήσεις με γονείς, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, επαγγελματίες από την… πιάτσα και τα Media κ.ά. Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Παρ’ ημίν», Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Αθήνα (210-3811201).


 

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 η Audi φέρνει στην Ελλάδα το Audi grandsphere. Το πρωτότυπο τετράθυρο GT, αποτελεί το όραμα της Audi για την premium ηλεκτρική κινητικότητα και είναι σίγουρο πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου.


Δυναμικό παρών έδωσαν στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι 2023, οι Όμιλοι που γνωρίζουμε από το χώρο του αυτοκινήτου αλλά δραστηριοποιούνται και στη θάλασσα. Συγκεκριμένα οι εταιρείες, Μοτοδυναμική (Yamaha marine), Σαρακάκης (Honda marine), Θεοχαράκης (Suzuki marine) και Πετρόπουλος (Tohatsu, Zodiac, Sea doo κ.ά.).


Μία μοναδική οδηγική – και όχι μόνο – εμπειρία, έζησαν για δύο ημέρες, εξήντα προσκεκλημένοι της Land Rover -Tzortzis. Οι VIP καλεσμένοι οδήγησαν τα αυτοκίνητά τους σε πολύ ψαγμένες ειδικές διαδρομές, όπως μεταξύ άλλων μια εκπληκτική off-road διαδρομή από τη λίμνη Δόξα προς το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και τα νέα μοντέλα της βρετανικής φίρμας σε συνθήκες εκτός δρόμου.


Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πίστα των Μεγάρων η εκδήλωση για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου Της Χρονιάς 2024.


 

Το να υπάρχει τρακάρισμα με δημοσιογραφικό αυτοκίνητο (όπως συνέβη πρόσφατα με ένα πολύ σπορ) είναι κάτι που το περιμένουμε καθώς τα συγκεκριμένα «γράφουν» πολλά και σκληρά χιλιόμετρα. Το ζητούμενο είναι γιατί κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες σε συναδέρφους τους χωρίς καν να έχουν αποδεικτικά στοιχεία με σκοπό να τους διασύρουν επαγγελματικά…


 

Η KIA ήταν η μόνη εταιρεία που έδωσε το παρών με δύο αυτοκίνητα στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι και συγκεκριμένα με το νέο EV9 και το EV6 GT. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει ξεκάθαρα πλέον σε ένα πιο premium κοινό..


Σε αναζήτηση νέας εφημερίδας βρίσκονται οι Επικεφαλής περιοδικού αυτοκινήτου (με την οποία κυκλοφορεί πακέτο) καθώς φήμες το θέλουν να σταματά τη συνεργασία του πολύ σύντομα.


Φήμες όπως φαίνεται είναι όσα ακούγονται αναφορικά με το διαζύγιο Quatroruote και Ελεύθερου Τύπου. Σε ερώτηση που κάναμε μας το αρνήθηκαν κατηγορηματικά καθώς το περιοδικό ανήκει στον ίδιο τον εκδότη.


Στα Village Cinemas στο Golden Hall πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση για το Ράλι Ακρόπολις και τα τέσσερα ντοκιμαντέρ που θα βγουν στον αέρα από τον Φεβρουάριο του 2024.



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 162.300
2. Trcoff: 70.700
3. Tractiongr: 30.900
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.600
6. Carotogr: 15.200
7. CarGuysGr: 14.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.270
9. Autobeat: 5.510
10. Newsauto: 5.420
11. George Sargiannidis: 4.950
12. 4Τροχοί: 4.510
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/12/2023 (20:00)