Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 406…

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 406…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 406…

ΝΕΑ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν η αγορά συνεχίζει να πηγαίνει καλά και τελικά η ζωή… συνεχίζεται. Εμείς καταγράφουμε την πιάτσα που κοιτά με ενδιαφέρον το μέλλον αλλά παραμένει εργασιακά στο… παρελθόν!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ήδη έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα… Χριστούγεννα! Ακούγεται περίεργο λόγω καιρού αλλά αν κοιτάξουμε το ημερολόγιο διαπιστώνουμε πως είναι αλήθεια.

Βέβαια αυτό σημαίνει χαρά, δώρα και όνειρα για μία καλύτερη χρονιά που πλησιάζει αλλά και μία άλλη που μας αποχαιρετά με όλα τα άσχημα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Σε κάθε περίπτωση η υγεία και η καλή διάθεση είναι η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία, οπότε καλό είναι να τα έχουμε!

Πάντως όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσα θα σκεφτόμαστε και τα επιπλέον έξοδα όπου μεταξύ άλλων είναι και τα τέλη κυκλοφορίας. Πονοκέφαλος για όσους έχουν στην κατοχή τους παλιά αυτοκίνητα, κάπως καλύτερα τα πράγματα όσοι διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας όπου η επιβάρυνση γίνεται με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Advertisement
Advertisement

Τα καύσιμα γιατί δεν πέφτουν;

Αυτό πάντως που μας… εκνευρίζει είναι οι τιμές των καυσίμων που συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι το κόστος ανά βαρέλι έχει πέσει σημαντικά. Το 1.80 και το 1.90 του ευρώ ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης δυστυχώς επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και το κόστος των επιχειρήσεων.

Είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει ζεστά το Κράτος που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εισπράττει τα 2/3 λόγω.. φόρων.

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης.


 

Μπορεί να καθυστερεί λόγω… γραφειοκρατίας η συγχώνευση των εταιρειών ALD και LeasePlan αλλά όπως μαθαίνουμε, αρχές του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το mega deal. Όταν συμβεί αυτό τότε η νέα εταιρεία θα είναι και η μεγαλύτερη leasing στην Ελλάδα με στόλο 55.000 οχημάτων.


Στο Μαρούσι και στο πρώην κατάστημα της Opel Sfakianakis ξεκίνησε τη λειτουργία του, το DS Store. Τα γαλλικά πολυτελή αυτοκίνητα έχουν ήδη πάρει θέση και μένουν να τοποθετηθούν στο κατάστημα τα λογότυπα της μάρκας.


 

Σε προκήρυξη για 100 υβριδικά SUV προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία και αφορά οχήματα των κατηγοριών B και C SUV. Η συνολική αξία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ (περίπου) ενώ οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 19 Δεκεμβρίου.


 

Δύο νέες εκδόσεις του Ami έχει λανσάρει τις τελευταίες εβδομάδες η Citroen και συγκεκριμένα τις Pop και Tonic. Να θυμίσουμε πως το γαλλικό όχημα μικροκινητικότητας μπορεί να οδηγηθεί από νέους 16 ετών!


Η χρήση κινητού τηλεφώνου είναι επικίνδυνη όταν γίνεται σε δημόσιο χώρο και θεωρείται ως μία από τις κύριες πηγές απόσπασης προσοχής και ατυχημάτων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα VINCI Autoroutes τα αποτελέσματα έδειξαν πως στην Ελλάδα γίνεται χρήση κινητού σε ποσοστό:

• 76% των οδηγών αυτοκινήτων
• 72% των πεζών
• 31% των μοτοσικλετιστών
• 41% όσων κάνουν τακτικά ποδήλατο


 

Γι’ ακόμα μία χρονιά θα διεξαχθεί ο θεσμός Car Of The Year 2024 για την Ελλάδα. Σε αυτόν μπορούν να ψηφίσουν ακόμα και οι φίλοι του αυτοκινήτου καθώς αναδεικνύεται από τους αναγνώστες «Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο ανά κατηγορία» και αντίστοιχα το «Car of the Year 2024» για την Ελλάδα από τους Συντάκτες του Ειδικού Τύπου. Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να το κάνουν στο site www.coty.gr


Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα φανάρια με τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό να βελτιωθεί η κίνηση στους δρόμους της Αττικής.


Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Volvo διαπιστώνουμε πως υπάρχει έντονη ανησυχία σε υψηλό ποσοστό, στο δίκτυο της μάρκας. Ο Νίκος Γιαννουσάς είχε καταφέρει να χτίσει μία καλή σχέση με τους συνεργάτες της εταιρείας και η ξαφνική αποχώρηση του έχει γεννήσει προβληματισμούς.


Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ξεκινά το τηλεοπτικό Traction το οποίο θα μεταδίδεται κάθε κυριακή στις 14:10 στο STAR Channel. Η εκπομπή συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια!


 

Στην πίστα των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί η τελική οδήγηση αλλά και η απονομή αναφορικά με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Όπως μαθαίνουμε η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2023.


Τελευταία φορά θα ψηφίσουν φέτος για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» οι Γιάννης Σταυρόπουλος και Νίκος Τσάδαρης καθώς έφτασαν το όριο ηλικίας. Να θυμίσουμε πως το 2023 εκτός ψηφοφορίας θα είναι (λόγω ηλικίας) και οι, Πέτρος Πιτσίνης, Σπύρος Ρέκκας, Πάνος Φιλιππακόπουλος και Πέρης Χαλάτσης.

 


Ο Αντώνης Στιβαχτάρης είναι αυτός που ενδεχομένως  θα διοργανώσει την εκδήλωση για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Να θυμίσουμε πως είναι αυτός που διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση το 2007 και το έκανε μέχρι το 2019.


 

Συνολικά 53 Ford Raptor συμμετείχαν στο 4ο Raptor Trophy που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το διάστημα 2-5 Νοεμβρίου.


Στη γέφυρα του Ασπροπύργου (στο ρεύμα προς Ελευσίνα) έχει δημιουργηθεί ένας επιπλέον χώρος logistics για καινούργια αυτοκίνητα. Ο συγκεκριμένος ανήκει στην εταιρεία Ferst η οποία πριν από λίγες ημέρες εξαγοράστηκε από την Neptune.


Το νέο KIA EV9 παρουσιάζει σήμερα και αύριο (20-21 Νοεμβρίου) στους αντιπροσώπους της μάρκας (από Αθήνα κυρίως) η εισαγωγική εταιρεία, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν σε προκαθορισμένες διαδρομές. Το διάστημα 23-24 Νοεμβρίου θα γίνει το ίδιο στη Θεσσαλονίκη με αντιπροσώπους της Βορείου Ελλάδος.


 

Στο Παρίσι και συγκεκριμένα σε μία πίστα κοντά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέλη του ευρωπαϊκού COTY για να οδηγήσουν το νέο Renault Scenic. Να θυμίσουμε πως την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ελένη Ξενάκη.


Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μεγαλύτερο hub φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα (σύνολο 24). Όπως έχουμε κάνει ήδη γνωστό, η φόρτιση για έναν χρόνο θα είναι δωρεάν.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 161.400
2. Trcoff: 70.200
3. Tractiongr: 30.500
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.300
6. Carotogr: 15.100
7. CarGuysGr: 13.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.220
9. Autobeat: 5.430
10. Newsauto: 5.400
11. George Sargiannidis: 4.870
12. 4Τροχοί: 4.500
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/11/2023 (19:00)