Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 399…

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 399…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 399…

ΝΕΑ

Παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα η αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζει να ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε. Πάει και ο Σεπτέμβρης, μπήκαμε ήδη στον Οκτώβρη και ειλικρινά για πότε περνά ο καιρός ούτε που το καταλαβαίνουμε. Από τη μία είναι καλό, αλλά από την άλλη στεναχωριόμαστε που δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να τον αφιερώσουμε στον εαυτό μας, στην οικογένεια αλλά και στους φίλους μας.

Παρά τα προβλήματα που περνά η χώρα μας και ιδίως με τις κακοκαιρίες που έχουν χτυπήσει πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, οι πωλήσεις και όπως είχαμε γράψει πάν.ε.. σούπερ. Ο φετινός Σεπτέμβριος κατέγραψε 32.7% περισσότερες ταξινομήσεις από τον αντίστοιχο περυσινό και οι εκτιμήσεις δείχνουν πως μέχρι τέλος του χρόνου τα νούμερα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Το ρόλο τους παίζουν και νέες μάρκες όπως Tesla, MG κ.λπ. και είναι κάτι που μας δείχνει ότι η αυτοκίνηση αλλάζει.

Εβδομάδα… εκλογών

Αυτή την εβδομάδα πάντως έχουμε… εκλογές. Μάλιστα θα λέγαμε πως έχουν και αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον καθώς αρκετοί είναι αυτοί του χώρου που βάζουν υποψηφιότητα. Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Advertisement

Όπως θα δείτε και παρακάτω η ειδησεογραφία τρέχει οπότε δεν θα σας κουράσω για σήμερα.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Δεν είμαστε ικανοί να είμαστε δυστυχισμένοι για πολύ καιρό.


 

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξαν τις 11.422 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Στην κορυφή βρέθηκε η Toyota και ακολούθησαν, Citroen/DS, Peugeot, Hyundai, BMW, Suzuki, Opel, VW, Fiat και KIA.

Toyota 1.537
Citroen/DS 1.030
Peugeot 998
Hyundai 782
BMW 720
Suzuki 709
Opel 656
VW 457
Fiat 440
KIA 418


 

Μία ακόμα δυναμική εκδήλωση διοργάνωσε φέτος η BMW Hellas και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας, κάτι που έκαναν και πελάτες που βρέθηκαν διαφορετικές ημέρες (από αυτήν που ήταν οι δημοσιογράφοι) στην πίστα. Τα αυτοκίνητα που είχαν στη διάθεση τους ήταν τα, M2, M3 Touring και XM.

 


 

Η εταιρεία Driving Academy του Θωμά Παπαπάσχου υποστήριξε τη διοργάνωση BMW M Driving Experience στις Σέρρες.


Στην εκδήλωση της BMW στις Σέρρες βρέθηκε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben ο οποίος έδειξε μεγάλη αδυναμία στις μοτοσικλέτες της εταιρείας…


Αποχώρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου η επικεφαλής του εμπορικού τμήματος του gocar Ιωάννα Σιάνη.


Σοκαριστική η είδηση με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ που έχει προβλήματα στατικότητας, αν σκεφτούμε πως έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Μην ξεχνάμε πως πέρυσι είχε διεξαχθεί εκεί η σούπερ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις παρουσία 60.000 θεατών.


 

Δημοσιογραφική εκδήλωση διοργανώνει η Mercedes στις 11 Οκτωβρίου όπου θα παρουσιάσει τις νέες E-Class και EQE.


Με τα… χίλια ξεκίνησε η MG στην Ελλάδα, καθώς σε μόλις δύο εβδομάδες ταξινόμησε 180 αυτοκίνητα. Οι βλέψεις είναι μεγάλες και μέχρι τέλος του έτους οι πωλήσεις ίσως ξεπεράσουν τις 1.000 μονάδες.


Εντυπωσιακή ήταν η πορεία της Tesla τον Σεπτέμβριο καθώς οι πωλήσεις της άγγιξαν τις 333 μονάδες!


Σε εκδήλωση της Ford στην Ελλάδα (που έγινε στην έκθεση Αυτοκίνηση – ελεψτρομοβιλιτυ) βρέθηκε η Lexie Alford, η νεότερη εξερευνήτρια που στοχεύει να καταγράψει ρεκόρ ως ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό όχημα. Η Lexie ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 θα διασχίσει συνολικά 6 ηπείρους και 30 περίπου χώρες και θα καλύψει περισσότερα από 28.000 χλμ.


Δύο τόνους απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά μάζεψαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου Σαρακάκη και της Kinsen – Europcar από την παραλία της Βάρκιζας! Την πολύτιμη βοήθειά τους προσέφεραν και 13 δύτες της Seahorse Dive Center που πραγματοποίησαν εθελοντικά τον υποθαλάσσιο καθαρισμό της περιοχής.


 

Δύο εβδομάδες βρέθηκε στην Ελλάδα το πρωτότυπο Skoda Vision 7S. Η εισαγωγική εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα στους φίλους της μάρκας και του αυτοκινήτου να το απολαύσουν από κοντά και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Golden Hall. Το συγκεκριμένο φορτώθηκε σε κλειστή νταλίκα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με επόμενο προορισμό την Ισπανία.


Δυναμικό παρών στην έκθεση με τα επαγγελματικά οχήματα που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo έδωσαν και οι πετρελαϊκές εταιρίες.


Το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό.. ψυγείο VW ID Buzz έκανε την εμφάνιση του στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων Cargo Truck & Van Expo.


Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


Μαζί με την Καθημερινή κυκλοφόρησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί.


Η εταιρεία Kinsen έδωσε το παρών στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων Cargo Truck & Van Expo και έκανε γνωστό ότι εκτός από επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα μισθώνει και μοτοσικλέτες.


 

Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις ένα καθημερινό Toyota Yaris GR 261 ίππων είχε το ρόλο του πλοηγού. Το συγκεκριμένο που το ξέρουμε και ως… «0» είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που διέρχεται από κάθε ειδική διαδρομή προτού εκκινήσει ο αγώνας. Στο τιμόνι του κάθισε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου και δίπλα του ήταν ο Δημήτρης Βαζάκας.


Ο Κωνσταντίνος (Ιαβέρης) Μαρκουίζος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (στο βόρειο Τομέα Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά) στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου.


Στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου κατεβαίνει υποψήφιος στην περιοχή της Ελευσίνας ο οδηγός αγώνων Ανδρέα Κεχαγιάς.


Υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για Πρόεδρος στην περιοχή της Σελένιας είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαλής.


Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου ανακοίνωσε ότι αναβάλει την ανάβαση Πορταριάς εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την περιοχή.


 

Πλήθος κόσμου και φίλων των δύο τροχών συγκέντρωσε η εκδήλωση Αdventure Meeting που διοργανώνουμε στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, στις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.600
2. Trcoff: 69.200
3. Tractiongr: 30.200
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.700
6. Carotogr: 15.000
7. CarGuysGr: 13.400
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.120
9. Newsauto: 5.340
10. Autobeat: 5.070
11. George Sargiannidis: 4.750
12. 4Τροχοί: 4.480
13. Auto Τρίτη: 3.660
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.900
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/10/2023 (20:00)