Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 397…

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 397…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 397…

ΝΕΑ

Νέες μάρκες όπως η Tesla αλλά και η MG θα αλλάξουν αρκετά το σκεπτικό απόκτησης νέου αυτοκινήτου το ερχόμενο διάστημα…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Όπως έχετε διαπιστώσει τα προβλήματα στη χώρα μας συνεχίζονται καθώς η κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της συντρίμμια και στεναχώριες . Ιδίως οι άνθρωποι που έχουν πληγεί, θα πρέπει να ανέβουν το δικό τους Γολγοθά γιατί είναι δύσκολο να ξεπεράσουν αυτό που έζησαν και συνεχίζουν να ζούνε καθημερινά.

Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς τι συνέβη πριν από λίγες ημέρες ενώ αν μας έλεγε κάποιος ότι η εθνική οδός θα είχε πλημμυρίσει για χιλιόμετρα θα τον χλευάζαμε. Ο δρόμος πάντως έχει ανοίξει και οι περαστικοί οδηγοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί.

Αν κοιτάξουν όμως την εικόνα από ψηλά, εκεί είναι που καταλαβαίνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σε κάθε περίπτωση να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…

Advertisement
Advertisement

Πολύ κίνηση

Στα της καθημερινότητας τώρα, πραγματικά έχουμε… πήξει τουλάχιστον στην Αθήνα, στην κίνηση, ενώ κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Αναρωτιόμαστε που θα φτάσει όλο αυτό που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά στους δρόμους με την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πάντως αν και έκανε μία μικρή «κοιλιά» συνεχίζει να τραβά το δρόμο της.

Advertisement

Ο χώρος του αυτοκινήτου και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές αλλάζει και με τις νέες μάρκες (κινέζικες κυρίως) που μπαίνουν στο παιχνίδι θα δούμε αρκετά σύντομα νέα πράγματα.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μην περιμένεις να είναι ιδανικές οι συνθήκες για να ξεκινήσεις κάτι. Ποτέ δεν πρόκειται να είναι. Ξεκίνα τώρα.


Advertisement

 

Με το δεξί ξεκίνησε τη λειτουργία της η Mobility, η οποία φιλοξενείται στο Golden Hall. Πολλά είναι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα που δίνουν το παρών, ορισμένα από αυτά έρχονται και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τις πρώτες ημέρες χιλιάδες είναι οι φίλοι του αυτοκινήτου που έχουν επισκεφτεί το γνωστό εμπορικό κέντρο για να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά εκθέματα.


 

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της μάρκας MG στην Ελλάδα τόσο σε δημοσιογράφους όσο και σε συνεργάτες πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος Συγγελίδη. Παρόντα ήταν και στελέχη της MG Europe που έμειναν εντυπωσιασμέαι τόσο από την απήχηση της εταιρείας όσο και από τη φιλοξενία.


Την πρώτη εμφάνιση ως επικεφαλής της μάρκας MG στην Ελλάδα έκανε ο Παναγιώτης Τορνάρος.


Τα εγκαίνια της κεντρικής αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων MG πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το κατάστημα έχει έδρα στη λεωφόρο Κηφισίας 240 στο Χαλάνδρι.


Εκδήλωση με δημοσιογράφους διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda την περασμένη εβδομάδα. Ο επικεφαλής της μάρκας Μάνος Δρακωτός μίλησε για το μέλλον της Skoda ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Ομίλου Kosmocar, Ιωάννης Εμιρζάς.


 

Το πρωτότυπο Vision 7S έφερε στην Ελλάδα η Skoda θέλοντας να γιορτάσει τα 128 της χρόνια. Το concept car θα βρίσκεται μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Golden Hall όπου μπορούν να το δούνε από κοντά οι φίλοι της μάρκας και του αυτοκινήτου.


Όλη η… πιάτσα του αυτοκινήτου βρέθηκε στο Golden Hall και συγκεκριμένα στην εκδήλωση για την Mobility.


Ένα αυτοκίνητο της Ecocar προστέθηκε στο στόλο των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο θα κινείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


Ακόμα ένα επιχειρηματικό βήμα γα τον Όμιλο Σπανό καθώς θα φέρει στην Ελλάδα τα μοντέλα της κινεζικής Seres.


Το παρών στον αγώνα τένις μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της Σλοβακίας για το World Group I του Davis Cup που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο 16-17 Σεπτεμβρίου έδωσε η VW με το εκκεντρικό VW ID. Buzz.


 

Ένα επαγγελματικό όχημα Citroen παραχώρησε η εταιρεία Citroen Σιώκης ΑΕ (Τρίκαλα) στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

 


Πριν καλά καλά ξεκινήσει την δραστηριότητά της στην Ελλάδα η MG και ήδη μετράει στο δίκτυό της 13 αντιπρόσωπους. Όπως μαθαίνουμε μέχρι τέλος του έτους θα γίνουν 20.

 


Νέα επιθετική πολιτική ετοιμάζει στην Ελλάδα η Tesla, η οποία μήνα με το μήνα καταφέρνει να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα μερίδιά της.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήρθε το εκκεντρικό KIA EV9, ένα μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής φίρμας. Το όχημα προ-παραγωγής ήρθε στην χώρα μας και εμφανίστηκε στην Mobility. Όπως μαθαίνουμε τα αυτοκίνητα παραγωγής θα έρθουν τον Οκτώβριο.


Από την Πλατεία Αριστοτέλους δόθηκε φέτος η εκκίνηση του Ράλι ΔΕΘ που συγκέντρωσε πάρα πολλούς θεατές. Την επίσημη έναρξη έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ το σκηνικό που στήθηκε εντυπωσίασε θεατές και πληρώματα θυμίζοντας Ράλι Ακρόπολις.


Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (Press Day) ανοίγει τις πύλες της η έκθεση «Αυτοκίνηση και Electromobility». Η συγκεκριμένη θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο.


Μέχρι και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00π.μ. τα οχήματα που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα από τη Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων δεν θα επιβαρύνονται με διόδια.


 

Στην MG μετακομίζει (προερχόμενος από την Kosmocar) όπως μαθαίνουμε ο Μάριος Ντούφας.


 

Θάνος Mπάφας (διευθυντής  Marketing Nissan) και Γιάννης Μεθενίτης (διευθυντης Marketing Citroen, Opel και Peugeot) συναντήθηκαν μετά από αρκετό καιρό σε εκδήλωση αυτή τη φορά εκπροσωπώντας όχι την ίδια μάρκα αλλά δύο διαφορετικές εταιρείες.

 


Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του Ταμία του ΠΑΣΥΔΑΜ ο Γιώργος Βαρίνος. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Πέτρος Πιτσίνης.


Ένα μοναδικό σόου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Ένα μονοθέσιο της Formula 1 θα κάνει την εμφάνισή του στο… δρόμο και θα προσφέρει ξεχωριστό θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Το διάστημα 14-17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η στο Ζάππειο Μέγαρο η ετήσια εικαστική διοργάνωση Art Athina 2023. Το Hyundai IONIQ έδωσε το παρών και κοσμούσε την είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου.


Η πρώτη Aston Martin DBX έκανε πριν από λίγες ημέρες την εμφάνισή της στους ελληνικούς δρόμους…


Με ένα ολοκαίνουργιο αγωνιστικό Skoda Fabia R5 επέστρεψε στους αγώνες ο Σωκράτης Τσολακίδης (2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος) και συγκεκριμένα στο Ράλι ΔΕΘ. Ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας σημείωσε τον απόλυτο χρόνο και στις 4 ειδικές διαδρομές.


Ο Πάρις Ποντίκας εξέφρασε την άποψή του στην προσωπική του σελίδα στο FB για τα ηλεκτρικά κάνοντας υποθέσεις. Ο πατριάρχης της αυτοκίνησης Κώστα Καββαθάς δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε θέση για το θέμα που απασχολεί πολύ τους φίλους του αυτοκινήτου.


Μέλη του Raptor Club Greece μετέφεραν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου είδη πρώτης ανάγκης στου πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ελλάδας.


Επικεφαλής στην Suzuki Σφακιανάκης (στον τομέα της μοτοσικλέτας) αναλαμβάνει από την 1 Οκτωβρίου ο Γιώργος Ασημακόπουλος.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.200
2. Trcoff: 68.900
3. Tractiongr: 30.100
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.500
6. Carotogr: 14.900
7. CarGuysGr: 13.300
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.080
9. Newsauto: 5.330
10. Autobeat: 5.010
11. George Sargiannidis: 4.730
12. 4Τροχοί: 4.480
13. Auto Τρίτη: 3.660
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.890
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/9/2023 (20:00)