Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 395…

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 395…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 395…

ΝΕΑ

Οι διακοπές έλαβαν… τέλος. Επιστρέψαμε μαζί και οι ειδήσεις (που είναι πάρα ολλές) από την πιάτσα των δύο και τεσσάρων τροχών.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό… υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε. Μπήκαμε ήδη στο Φθινόπωρο, αλλά ως γνωστών εμείς οι Έλληνες συνηθίζουμε να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι οπότε και αφήνουμε το μυαλό να ταξιδεύει ακόμα σε παραλίες και μακρινούς προορισμούς…

Όπως και να έχει μπαίνουμε στην… ευθεία της επιστροφής και στη ρουτίνα οπότε μόνο καλό μας κάνει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, έστω και για λίγες ημέρες. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι από εμάς περάσαμε τέλεια και χαλαρώσαμε. Σίγουρα κάποιοι δεν κατάφεραν να κάνουν διακοπές, οπότε να ευχηθούμε και σε αυτούς έστω και καθυστερημένα να μπορέσουν να ξεφύγουν για λίγο.

Αυτό πάντως που διαπιστώσαμε φέτος το καλοκαίρι είναι πως η ακρίβεια χτύπησε κόκκινο. Σίγουρα όλα τα αγαθά έχουν ανέβει αρκετά, όμως κάποια πράγματα, υπηρεσίες και τιμές δεν δικαιολογούνται. Για παράδειγμα θεωρώ αδιανόητο να χρεώνεται σε ελληνικό νησί μικρό μπουκάλι νερού στα… 4 ευρώ και την ίδια ώρα να υπάρχουν παράπονα για μειωμένη τουριστική κίνηση.

Άραγε πόσες μαγικές εικόνες μας προσφέρει κάθε χρόνο το καλοκαίρι;

Όλοι.. ψάχνονται

Advertisement
Advertisement

Στα του αυτοκινήτου πάντως, οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές όπως και οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Εκ του αποτελέσματος η αγορά πάει καλά αλλά δεν θα το κρύψουμε πως συνεχίζει να υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις των εργαζομένων του κλάδο. Από την μία η ανασφάλεια, από την άλλη οι χαμηλές αποδοχές δημιουργούν όλον αυτόν τον προβληματισμό, που ευχόμαστε να εξαφανιστεί.

Αυτό πάντως που βλέπουμε είναι πως στην πιάτσα γίνονται επενδύσεις, οι επιχειρηματίες ψάχνονται και ο αυτοκινητιστικός χάρτης αλλάζει συνεχώς. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε πολλά νέα πράγματα και καταστάσεις.

Καλοκαίρι… τέλος (;). Δέσαμε και επιστρέψαμε στη ρουτίνα!

Έχουμε Ακρόπολις!

Πριν ξεκινήσετε την ενημέρωση να σας υπενθυμίσω πως αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο του κόσμου.

Advertisement

Το διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις το οποίο θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους ξένους και Έλληνες οδηγούς. Με λίγα λόγια όσοι πιστοί προσέλθετε ή καλύτερα, ραντεβού στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.



Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Επιστροφή στη βάση μας…


 

Πολύ μεγάλο deal ψήνεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ αντιπροσώπου και εισαγωγικής εταιρείας μοτοσικλετών. Αν κυλήσουν όλα ομαλά τότε θα δούμε ένα νέο restart στις αρχές του 2024.


Την Alpine ετοιμάζεται να φέρει και επίσημα ο Όμιλος του Βασίλη Θεοχαράκη που ήδη έχει κάτω από την ομπρέλα του τις μάρκες Renault και Dacia.


Νέα συνεργασία του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, που ανέλαβε και επίσημα την εκπροσώπηση της MV Agusta στην Ελλάδα.


 

Την πρώτη του εμφάνιση με τα… χρώματα του Ομίλου Συγγελίδη έκανε ο Γιάννης Μεθενίτης ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και περίπου δύο μήνες Επικεφαλής Marketing των εταιρειών Citroen, Opel και Peugeot. Ο φακός τον απαθανάτισε στο Iaveris Park και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγωνιστικού Citroen C3 με τον οποίο θα τρέξει ο Χρυσόστομος Καρέλλης στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. (στη φωτογραφία από αριστερά: Κωνσταντίνος Ιαβέρης, Μάνος Εμμανουήλ και Γιάννης Μεθενίτης).


Ο Δημήτρης Καββούρης τρέχει να τρέξει το project της MG στην Ελλάδα και αντίστοιχα ο Γιάννης Καραβάς το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις.


 

Ένα νέο project παίζει με το Citroen Ami το οποίο θα φέρει ελληνική υπογραφή. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα…


Οικόπεδο επί της λεωφόρου Αθηνών (πλησίον του Χρηματιστηρίου) απέκτησε πρόσφατα ο Όμιλος του Βασίλη Θεοχαράκη. Όπως μαθαίνουμε εκεί θα μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών του, μεταξύ άλλων των Renault, Dacia κ.λπ.


Μπορεί ακόμα να μην έχουν εμφανιστεί καλά – καλά στους δρόμους τα αυτοκίνητα της MG αλλά όπως μαθαίνουμε οι αντιπρόσωποι έχουν ήδη πολλά ερωτήματα από ενδιαφερόμενους πελάτες. Μεγάλο στοίχημα η MG στην Ελλάδα που ήδη έχει ταξινομήσει σχεδόν 100 αυτοκίνητα.


Στο δυναμικό της Peugeot και στο γραφείο Τύπου της γαλλικής μάρκας προστέθηκε η Μαρίζα Γκολώνη.


Στα ύψη έφτασαν γι’ ακόμα μία χρονιά οι τιμές των καυσίμων και ιδίως στη νησιωτική Ελλάδα. Όπως θα δείτε η αμόλυβδη έφτασε να πωλείται το λίτρο πάνω από τα 2.35 ευρώ.


 

Τα 42 χρόνια επαγγελματικής συνεργασίας έχουν ήδη συμπληρώσει ο Όμιλος Συγγελίδη με την εταιρεία Καρέλλη που δραστηριοποιείται με τις μάρκες του Ομίλου στον νομό Φθιώτιδας.


Ο Θέμης Χαλκιάς (αντιπρόσωπος της Nissan αλλά και επισκευαστής σε Renault – Dacia) ετοιμάζεται να συμμετάσχει ως οδηγός σε ένα ακόμα ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.


 

Υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές βάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος (Ιαβέρης). Κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά.


Ο Τάκης Πουρναράκης είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Ράλι Ακρόπολις αλλά και αυτός που έχει καταφέρει να βάλει στο κλίμα των αγώνων και της οδικής ασφάλειας τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστος Σταικούρα. Είναι κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.


Μία συλλεκτική Lancia Stratos έκανε την εμφάνισή της σε συνέντευξη Τύπου του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Η συγκεκριμένη ανήκει στη συλλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη.


Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Κυβέρνησης και των εταιρειών που διαχειρίζονται το εθνικό οδικό δίκτυο. Οι εταιρείες ζητούν αυξήσεις της τάξης του 12%, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα συμβεί. Περιμένουμε να μάθουμε σε τι ποσοστό θα αυξηθούν οι τιμές που σε κάθε περίπτωση θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους χρήστες.


Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο το κεντρικό κατάστημα της MG στη λεωφόρο Κηφισίας 240 στο Χαλάνδρι.


Οι κόντρες είναι ένα φαινόμενο που δε λέει να εκλείψει. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν αποφασίσει να αλλάξει τη νοοτροπία των οδηγών. Το ρόλο της βέβαια παίζει σε όλο αυτό και η Τροχαία


Τα LEVC που εισάγει και διανέμει ο Όμιλος Σπανός κυκλοφορούν όπως φαίνεται σε όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο που είναι και ηλεκτρικό εξυπηρετεί πελάτες στο νησί της Σαντορίνης.


Τελικά κίνηση δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις αλλά και στα νησιά. Το ζήσανε πολλοί από εμάς αυτό το καλοκαίρι ιδίως στα μεγάλα νησιά όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο!


Σε πολλά ελληνικά νησιά πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν με… ραβασάκια της Τροχαίας!


 

Συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα τα συλλεκτικά buggy της ελληνικής RCH automotive. Τα συγκεκριμένα νοικιάζονται στη Μύκονο.


 

Ο αντιπρόσωπος της Citroen στο νομό Φθιώτιδος Χρυσόστομος Καρέλλης θα τρέξει στο φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με ένα κορυφαίο αγωνιστικό C3, το οποίο παρουσίασε στους δημοσιογράφους.


Με εξώφυλλο Lamborghini κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή με το Πρώτο Θέμα το περιοδικό CAR.


Το Jeep Avenger επέλεξαν οι συντάκτες του περιοδικού 4Τροχοί για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή με την εφημερίδα Καθημερινή.


Η SIXT είναι η εταιρεία που φέρνει τα επιβατικά αυτοκίνητα της BYD στην Ελλάδα και προτρέπει όσους θέλουν να τα οδηγήσουν να το πράξουν μέσω της εταιρείας ενοικιάσεων.


Η εικόνα αυτή αφορά άρθρο σε ηλεκτρονικό περιοδικό αυτοκινήτου το οποίο διαφημίζεται για προσθέσει επισκέψεις στην ιστοσελίδα.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 159.900 (+1800)
2. Trcoff: 68.600 (+1.300)
3. Tractiongr: 30.800 (+200)
4. Drive magazine: 27.400 (+100)
5. Gocar: 18.300 (+1.100)
6. Carotogr: 14.900 (-)
7. CarGuysGr: 13.300 +100)
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.050 (+70)
9. Newsauto: 5.320 (+140)
10. Autobeat: 4.940 (+240)
11. George Sargiannidis: 4.700 (+130)
12. 4Τροχοί: 4.470 (+40)
13. Auto Τρίτη: 3.660 (+10)
14. Panos Seitanidis: 2.460 (+10)
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.890 (+10)
16. Enkinisi: 1.700 (+10)
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/9/2023 (19:00)