Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 394…

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 394…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 394…

ΝΕΑ

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά οπότε οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τουριστικούς προορισμούς. Ο Αύγουστος… έφτασε οπότε το ραντεβού μας ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ήδη βρισκόμαστε στον αριθμό #394 και όλα αυτά τα χρόνια, κάθε Δευτέρα τα Νέα της Πιάτσας συνεχίζουν στη… φουλ ενημέρωση από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Φτάσαμε ήδη στις 31 Ιουλίου, ξεπεράσαμε με λίγα λόγια το μισό καλοκαίρι και τώρα είναι η περίοδος που πρέπει το μυαλό αλλά και το… σώμα να ταξιδέψει σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ο Αύγουστος είναι πάντα μήνας που η πιάτσα δεν κινείται ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, οπότε βρίσκουμε και την ευκαιρία να γεμίσουμε τις μπαταρίες. Και για να μην παρεξηγηθώ ας γεμίσουμε τα ντεπόζιτα και ας αποχαιρετήσουμε για λίγο τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πολύς κόσμος ήδη το έχει κάνει, άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν, άλλοι πάλι δεν θα τα καταφέρουν, γιατί όπως το έχουμε γράψει η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο.

Παρ’ όλα αυτά και με κάθε τρόπο, ο Έλληνας βρίσκει λύση για να ξεφύγει καθώς το πιο σημαντικό απ’ όλα δεν είναι ο προορισμός αλλά η καλή παρέα. Με λίγα λόγια βρείτε την σωστή παρέα και να είστε 100% σίγουροι πως θα περάσετε τέλεια.

Μήπως ήρθε η ώρα να φύγουμε για.. μπάνια;

Κάντε έλεγχο πριν φύγετε

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα πριν φύγουμε ας κάνουμε ένα έλεγχο στο αυτοκίνητό μας ή στο όχημα που έχει ο καθένας και για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας και τα δεύτερα κλειδιά. Άνθρωποι είμαστε, ξεχνιόμαστε, χάνουμε πράγματα και δεν είναι λίγοι αυτοί που την παθαίνουν με τα κλειδιά του οχήματός τους.

Σε κάθε περίπτωση μην τα αποθηκεύεται στο ντουλαπάκι!

Όπου φύγει φύγει και με κάθε μέσο!

Ας ξεκουραστούμε!

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή ξεκούραση σε όλους και φυσικά να πάνε όλα κατ’ ευχή, αναφορικά με τις φωτιές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Αύγουστο η στήλη «πάει διακοπές», όμως η ενημέρωση συνεχίζεται καθημερινά στο Newsauto.

Advertisement

Με λίγα λόγια ξεκουραστείτε και η επιστροφή τον Σεπτέμβριο αναμένεται δυναμική και με πολλά θέματα!

Καλά να περάσουμε όλοι μας.

Δυστυχώς αφήνουμε πίσω μας καμμένη γη…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Διακοπές είναι να μην έχεις τίποτα να κάνεις και να έχεις όλη τη μέρα για να το κάνεις.


 

Πολύ δυνατό… μπάσιμο ετοιμάζει από τον Σεπτέμβριο ο Όμιλος Συγγελίδη αναφορικά με την μάρκα MG. Ήδη στα logistics έχουν κάνει την εμφάνισή τους 250 αυτοκίνητα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα 250. Και αυτά με το καλημέρα. Το τι θα γίνει στη συνέχεια θα μάθουμε…


 

Το να σου πάρουν μία εικόνα και να την δημοσιεύουν έχοντας αναφέρει την πηγή θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν τρέχει και τίποτα (αν και κανονικά χρειάζεται άδεια). Το να σου κλέβουν όμως εικόνες (χωρίς να ρωτούν) που έχουν υδατογράφημα, να μην αναφέρουν την πηγή και να κάνουν μάλιστα και Photoshop για να σβήσουν το Μέσο, πως… χαρακτηρίζεται; Το περιστατικό συνέβη με φωτογραφία από το σκάφος του ιδιοκτήτη του Σκορπιού Νμπίτρι Ριμπολόβλεφ όπου ανεβάσαμε σε σχετικό άρθρο με υδατογράφημα Newsauto και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως η Espresso έκανε τα μαγικά της εξαφανίζοντας την πηγή.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


Άφησε άφωνο το ακροατήριο που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου του Ράλι Ακρόπολις ο νέος Πρόεδρος της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Toyota. Ο Herman Riedl εξέπληξε όταν πήρε το λόγο (ως χορηγός του αγώνα) και μίλησε ελληνικά! Όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα.


Εδώ και λίγες ημέρες η Tesla σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν φόρτιση στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της. Εξαίρεση αποτελούν πλέον μόνο τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες των παρουσιάσεων.


Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις μεταφορές οχημάτων αλλά και την απόφαση να μεταφέρονται αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου αντί για το λιμάνι του Πειραιά. Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε εταιρείες που περιμένουν οχήματα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς είναι δύσκολη η μεταφορά τους με νταλίκες.

Για το θέμα θα επανέρθουμε….


Τη συλλογή με τα αυτοκίνητά του αποκάλυψε και… φωτογράφησε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όπως έγραψε και σε σχετικό σχόλιο στο Instagram, κατάφερε μετά από 5 χρόνια να μην βρίσκεται κανένα στο συνεργείο!


Το δικό της pop-up κατάστημα διαθέτει πλέον η Porsche και βρίσκεται στο Golden Hall.


Παιδιά από το 14ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος Σαρακάκη.


Τα πρώτα αυτοκίνητο της Microlino έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να εμφανίζονται στις αντιπροσωπείες της Kosmoride. Πρόκειται για ένα όχημα μικροκινητικότητας το οποίο εισάγει η εταιρεία Kosmocar.


Απίστευτα τα παράπονα πελατών που έχουν παραγγείλει καινούργιο αυτοκίνητο και ενώ το περιμένουν δεν έρχεται, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η παράδοση, από μήνα σε μήνα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου πελάτες περίμεναν να πάρουν το νέο τους αυτοκίνητο πριν το καλοκαίρι και ονειρευόντουσαν να κάνουν με αυτό διακοπές και όπως φαίνεται ακόμα περιμένουν. Άραγε όλες αυτές οι καθυστερήσεις ήταν γνωστές στις εισαγωγικές και τους αντιπροσώπους και έλεγαν διάφορα (αναφορικά με το χρόνο παράδοσης) για να κρατήσουν τους πελάτες; Ένα θέμα που χρειάζεται ψάξιμο….


Την ίδια ώρα που εταιρείες παίζουν τη γάτα με το… ποντίκι, η Opel έκανε γνωστό πως διαθέτει ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα και μάλιστα σε καλύτερες τιμές για όσους επιλέξουν να τα παραγγείλουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.


Ένα διήμερο στη Μύκονο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι καλεσμένοι της Porsche Greece το διάστημα 19-20 Ιουλίου. Οι πελάτες της μάρκας βρέθηκαν στο private members’ club Soho Roc House και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν φοβερές παραλίες, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και να χαλαρώσουν μακριά από την βαβούρα της πόλης.


 

Οι τιμές των καυσίμων έχουν ανέβει κατακόρυφα και ιδίως στους τουριστικούς προορισμούς. Στην Αθήνα η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων ήδη έχει αγγίξει τα 2 ευρώ το λίτρο.


Την Κυριακή 6 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


Για πρώτη φορά στην σύγχρονη – τουλάχιστον – ιστορία του Ράλι Ακρόπολις είδαμε τόσους εκπρόσωπους από την Πολιτεία που στηρίζουν τον αγώνα, σε συνέντευξη Τύπου. Μία εικόνα που δείχνει και λέει πολλά για μία εκδήλωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον και επίκεντρο την Ελλάδα.


 

Τέσσερα ωριαία ντοκιμαντέρ ετοιμάζουν οι οργανωτές του Ράλι Ακρόπολις για τον εθνικό μας αγώνα, κάτι που περιμένουμε με αγωνία.

 


Η Hyundai Ελλάς θα στηρίξει γι’ ακόμα μία χρονιά το πλήρωμα Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος το οποίο θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις με Hyundai i20N Rally2.


 

Μεγάλη ελληνική επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά ο οποίος σε πρόσφατο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος WorldSBK και στην κατηγορία WorldSSP300 κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Ο 18-άχρονος αναβάτης που τρέχει με Yamaha R3 έγινε ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει σε μια τόσο υψηλή θέση σε παγκόσμιο αγώνα αναφορικά με τους δύο τροχούς…


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 158.100
2. Trcoff: 67.300
3. Tractiongr: 29.800
4. Drive magazine: 27.300
5. Gocar: 17.200
6. Carotogr: 14.900
7. CarGuysGr: 13.200
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.980
9. Newsauto: 5.180
10. Autobeat: 4.700
11. George Sargiannidis: 4.570
12. 4Τροχοί: 4.430
13. Auto Τρίτη: 3.650
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.880
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/7/2023 (21:00)