Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 386…

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 386…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 386…

ΝΕΑ

Πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις βλέπουμε στα δημοσιογραφικά «μαγαζιά» τις τελευταίες εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και στις εταιρείες… Ένα mix που προβληματίζει έντονα την πιάτσα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και (επιτέλους) καλό καλοκαίρι να έχουμε. Τελικά, και όπως αποδείχτηκε από το τριήμερο, οι ζέστες ήρθαν, πολλοί από εμάς έκαναν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα και ήδη έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε mood καλοκαιριού.

Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη. Από τη μία, έχουμε να περιμένουμε τις διακοπές μας, από την άλλη, η διάθεσή μας ανεβαίνει, οπότε με ανεβασμένη ψυχολογία τα πράγματα σίγουρα θα πάνε καλύτερα.

Όπως θα δείτε και θα διαβάσετε οι αλλαγές στην πιάτσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Είναι κάτι που δείχνει υγειές αλλά αν ψαχτούμε λίγο παραπάνω θα διαπιστώσουμε ότι όλο αυτό γίνεται διότι το κλίμα στα δημοσιογραφικά μαγαζιά δεν είναι και το καλύτερο. Με λίγα λόγια οι επαγγελματίες αναζητούν πλέον ηρεμία και συναδελφικότητα (το… φτυάρισμα πάει σύννεφο) που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ασχολούνται με αυτό που κάνουν και όχι με άλλα πράγματα. Να ξέρετε πως μόνο τυχαία δεν συμβαίνει το «φύγε εσύ, έλα εσύ» στην δημοσιογραφική αυτοκινητιστική πιάτσα.

Advertisement
Advertisement

Συγνώμη που είμαστε αληθινοί

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να δηλώσω γι’ ακόμα μία φορά και για όσους τουλάχιστον δεν το έχουν καταλάβει, πως η δουλειά μας είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Αυτό κάνουμε τόσα χρόνια, αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα. Ο αυτοσκοπός μας ΔΕΝ είναι τα κλικ, ούτε παρουσιάζουμε ψεύτικα νούμερα στα accounts που διαχειριζόμαστε για να έχουμε την εύνοια συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μετά από τόσα χρόνια ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά με κανόνες και χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν. Λάθη κάνουμε γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε το σθένος να τα παραδεχόμαστε. Ωστόσο δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το πως θα κάνουμε τη δουλειά μας, αυτή του Δημοσιογράφου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε αλλάξει επάγγελμα

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτοί που βρίσκονται γύρω σου είναι περισσότερο πρόθυμοι να ανταποδώσουν μία αδικία παρά μια ευεργεσία, γιατί η ευγνωμοσύνη είναι βάρος και η εκδίκηση απόλαυση…


 

Advertisement

Το όνομα Βαρδινογιάννης επέστρεψε στους αγώνες και γέμισε χαμόγελα τους χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η επιστροφή έγινε με τον Μάξιμο Βαρδινογιάννη – τον μικρότερο γιο του Γιάννη Βαρδινογιάννη – ο οποίος συμμετείχε με το ψευδώνυμο “JJ” (Junior Jigger) στο Ράλι Στερεάς Ελλάδας. Ο 19-άχρονος Μάξιμος έτρεξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με ένα Skoda Fabia R5 έχοντας συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή, τερματίζοντας στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.


Μέλος της ομάδας του Newsauto έγινε από την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Λημναίος.


Αποχώρησε από το gocar και ανέλαβε την ιστοσελίδα των 4Τροχών. Ο λόγος για τον Λουκά Παπαλάμπρο ο οποίος διαθέτει μεγάλη πείρα (και) από διαδικτυακά Μέσα.


Μία παλιά γνώριμη της πιάτσας και με μεγάλη εμπειρία επιστρέφει στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ο λόγος για τη Νατάσσα Βυθούλκα που αναλαμβάνει καθήκοντα της συντονίστριας Marketing & Δημοσίων Σχέσεων για τις μάρκες SEAT και CUPRA.


Ο Σπύρος Γαλάρης, μέλος του γραφείου τύπου της BMW Hellas ολοκλήρωσε την πρακτική του και ετοιμάζεται για την στρατιωτική του θητεία. Μετά από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων, τον περιμένουμε και πάλι στον κλάδο του αυτοκινήτου.


Στο Top Gear αρθρογραφεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Φώτης Ραίσης. Πρόσφατα είχε αποχωρήσει από το περιοδικό Quattroruote.


Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε μετά από αρκετούς μήνες (αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης.


Οι Toyota, Opel και VW ήταν οι τρεις μάρκες που διέθεσαν τα περισσότερα αυτοκίνητα τον Μάιο στην Ελλάδα. Παράλληλα ήταν και οι μοναδικές που κατάφεραν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 1.000 ταξινομήσεων.


Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε τον Μάιο το Opel Corsa που κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο 6,54%. Συνολικά ταξινομήθηκαν 851 αυτοκίνητα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Toyota Yaris και στην τρίτη το Hyundai i20.


Το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους. Όπως θα δείτε και στην σχετική εικόνα, ο φακός της στήλης το απαθανάτισε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.


Από το Μαρούσι στην Αγία Παρασκευή μεταφέρθηκε η αντιπροσωπεία της Opel Σφακιανάκης.


Συνεχίζονται οι εισαγωγές χιλιάδων καινούργιων αυτοκινήτων, γεγονός που αποτυπώνεται και από σημερινή εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά. Χιλιάδες οχήματα βρίσκονται σε ντάνες και περιμένουν να φορτωθούν σε νταλίκες για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.


Τα 55.000 οχήματα αγγίζει πλέον ο στόλος της ALD η οποία συγχωνεύτηκε με την LeasePlan. Με λίγα λόγια μιλάμε για την μεγαλύτερη σε όγκο οχημάτων εταιρεία χρονομίσθωσης. Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως τα οχήματα leasing κυμαίνονται μεταξύ 135.000 – 140.000 μονάδες.


Ο Δήμος Αγκιστρίου απέκτησε πρόσφατα ένα φορτηγό BMC με υπερκατασκευή βυτίου μεταφοράς λυμάτων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Τα συγκεκριμένα οχήματα εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. H BMC ιδρύθηκε στην Σμύρνη το 1964.


Σχεδόν 3.000 άτομα θα φιλοξενήσει στο μεγαλειώδες πάρτι που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η BMW Hellas. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά 20 μοντέλα της γερμανικής φίρμας, μεταξύ άλλων τα, M2, XM, i7, X5. X6 κ.ά. Επίσης αρκετοί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν test drive και να απολαύσουν μουσική και φαγητό.

 


Δημοσιογραφική αποστολή στην Αστυπάλαια και διάστημα 8-9 Ιουνίου, διοργανώνει η Kosmocar που αφορά στην μικροκινητικότητα.


Τα 75 χρόνια της γιορτάζει η Porsche και διοργανώνει το δικό της πάρτι την Παρασκευή 9 Ιουνίου.


Ο αντιπρόσωπος της Nissan Θέμης Χαλκιάς συμμετείχε σε έναν ακόμα αγώνα, αυτή τη φορά στο ράλι Στερεάς Ελλάδας το οποίο προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έδωσε το παρών με ένα Nissan Violet.


Ο Νώντας Καρανικόλας, αντιπρόσωπος της Ford (Car Center) έτρεξε στο Ράλι Στερεάς Ελλάδας με Ford Fiesta Rally4.


Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου το Ράλι Στερεάς Ελλάδας, αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι χώματος. Νικητής και με πολύ καλό ανταγωνισμό, αναδείχτηκε ο Κύπριος (πρωταθλητής Ελλάδος το 2021) Αλέξανδρος Τσουλόφτας που έτρεξε με VW Polo R5.


 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, Φωτεινή Ψαράκου είναι η καλεσμένη του Στράτου Φωτεινέλη και του Στάθη Πετρόπουλου στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια». Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 19:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


Ο Γιώργος Κόντες, μηχανικός της Σπηλιώτης Α.Ε., κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Technician Grand Prix (ETGP) 2023, που διοργάνωσε η Yamaha Motor Academy, στα κεντρικά γραφεία της Yamaha Motor Europe στην Ολλανδία.Ο Έλληνας μηχανικός θα εκπροσωπήσει, μαζί με τους άλλους δύο νικητές του διαγωνισμού, την Yamaha Motor Europe στο Global Ceremony for National / Regional Tech GP Champions που θα λάβει μέρος στις 24 Οκτωβρίου 2023 στην Ιαπωνία.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 156.400
2. Trcoff: 66.200
3. Tractiongr: 29.500
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.700
6. Carotogr: 14.700
7. CarGuysGr: 13.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.890
9. Newsauto: 5.110
10. Autobeat: 4.470
11. George Sargiannidis: 4.460
12. 4Τροχοί: 4.390
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.720
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/6/2023 (20:00)