Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 385…

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 385…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 385…

ΝΕΑ

Το τσουνάμι των αλλαγών στον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας δε λέει να κοπάσει δημιουργώντας προβλήματα, απελπισία και ανήσυχους επαγγελματίες…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και όπως κάθε Δευτέρα θα ευχηθώ καλή εβδομάδα και καλό… καλοκαίρι που σε λίγες ημέρες μπαίνουμε και τυπικά σε αυτό. Με αλλαγμένη διάθεση και με το… τσουνάμι των αλλαγών στον χώρο να έρχεται, είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμό σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρομαι φυσικά στους επαγγελματίες της πιάτσας που δεν θα υπερβάλλω αλλά έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για έναν κλάδο που γεννά πάθη και έρωτες με τους τέσσερις τροχούς. Δυστυχώς ένας χώρος που είναι μοναδικός και ξεχωριστός, με προϊόντα πάθους και απίστευτη τεχνολογία, αλλάζει από μέρα σε μέρα κάνοντας ακόμα και τους φανατικούς του είδους (αναφέρομαι πάντα στους επαγγελματίες) να αλλάζουν γνώμη για το όνειρο που ζούσαν τόσα χρόνια…

Προβληματισμός…

Advertisement
Advertisement

Ίσως ορισμένοι να μην μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, το σίγουρο όμως είναι πως όσοι βρίσκονται «εκ των έσω» αντιλαμβάνονται τι παίζει. Η αλήθεια είναι πως αντί οι επαγγελματίες του χώρου να παθιάζονται με τη δουλειά τους, προβληματίζονται για το αύριο ή και για το σήμερα… Σε γενικές γραμμές ο χώρος δείχνει όμορφος αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Το ερώτημα είναι μέχρι που θα αρχίσει και πάλι να αλλάζει το κλίμα και η διάθεση.

Στα νέα της εβδομάδας τώρα, η είδηση (έσκασε σαν βόμβα την Κυριακή ) πως μία ελληνική οικογένεια βρίσκεται στη μετοχική σύνθεση της νέας «Mercedes» με ποσοστό 25% δημιούργησε πλήθος συζητήσεων και… αποριών. Σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι. Η αλήθεια είναι πως καταγράψαμε το ρεπορτάζ και όπως γνωρίζετε έχουμε… έρωτα με την αλήθεια.

 

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η αλήθεια είναι πιο σημαντική από τα δεδομένα.


Advertisement

 

Η Mercedes Benz Hellas άλλαξε και τυπικά χέρια την 1η Φεβρουαρίου 2023. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζανε πως το πακέτο των μετοχών μεταβιβάστηκε στον ελβετικό Όμιλο Frey, το αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκάλυψε πως στη νέα εταιρεία, το 25% των μετοχών ανήκει στην ελληνική οικογένεια Δαμάσκου – Τοπούζογλου που γνωρίζουμε από τις αντιπροσωπείες Lamda (και αυτές άλλαξαν όνομα και μετοχική σύνθεση). Το ρεπορτάζ έδειξε επίσης, πως ενδιαφέρον αρχικά υπήρξε από Άραβες και Κινέζους ενώ στο τελικό short list των ενδιαφερομένων συμμετείχε ο Όμιλος Βασιλάκη και ο Σουηδικός Όμιλος Hedin. Πάντως ελάχιστοι γνώριζαν την μετοχική σύνθεση, ενώ ακόμα και στελέχη της Mercedes στην Ελλάδα το έμαθαν μόλις την περασμένη εβδομάδα…


 

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία μίας μεγάλης πανευρωπαϊκής έρευνας που «έτρεξε» το ίδρυμα Fondation VINCI Autoroutes σε 11 χώρες. Για την Ελλάδα, μερικά από τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής παράλογα στην συμπεριφορά των οδηγών:

– Το 50% κολλάει εσκεμμένα στο όχημα του οδηγού που τους εκνευρίζει
– Το 55% δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας
– Το 36% προσπερνά από δεξιά στον αυτοκινητόδρομο
– Το 60% κορνάρει άσκοπα στους οδηγούς που τους εκνευρίζουν
– Το 63% εξυβρίζει έναν άλλον οδηγό
– Το 24% κατεβαίνει από το αυτοκίνητο για να διαπληκτιστεί με άλλον οδηγό
– Το 4% έχει καπνίσει κάνναβη ή καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες


 

Τα τρία κορυφαία εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την αρχή του έτους είναι τα εξής:

Renault Clio
Toyota Yaris
Ford Fiesta


 

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της LeasePlan από την ALD Automotive. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Κώστας Πετρούτσος (ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση στη LeasePlan) ενώ η μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα Gisèle Urquia, ορίστηκε ως μελλοντική Διευθύνουσα Σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία.


 

Συνεργασία με το sport24 ξεκινά από την 1η Ιουνίου ο δημοσιογράφος Κώστας Μποϊδάνης.


 

Όπως το αποκαλύψαμε πριν από λίγες ημέρες, η BMW Hellas διοργανώνει ένα φαντασμαγορικό πάρτι το τριημερο 9-11 Ιουνίου. Στο συγκεκριμέο θα μπορεί να συμμετέχει και ο κόσμος αρκεί να έχει δηλώσει συμμετοχή!


 

Τα 99 μέλη έφτασε ήδη ο ΠΑΣΥΔΑΜ, ο σύλλογος που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους δημοσιογράφους αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.


Ο βελτιωτικός οίκος Mansory διακρίνεται για τις (ακριβές) προτάσεις και τις αλλαγές που κάνει σε αυτοκίνητα που συνήθως κοστίζουν μία περιουσία. Σπάνια κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα αλλά όπως μαθαίνουμε σύντομα θα δούμε Bentley που θα φέρει την υπογραφή της Mansory και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.


Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων που δείχνει να έχει αρκετά προβλήματα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ήδη έχουν αποχωρήσει υπάλληλοι ενώ αρκετοί ψάχνονται…


 

Το διήμερο 17-18 Μαΐου η Kosmocar, διοργάνωσε εκδήλωση για εταιρικούς πελάτες με σκοπό να γνωρίσουν την Kosmomove. Η συγκεκριμένη συγκεντρώνει υπηρεσίες και τεχνολογία γύρω από τη χρήση του αυτοκινήτου και την αστική μικροκινητικότητα.


Ακόμα μία κινέζικη μάρκα θα δούμε στην Ελλάδα που φέρει την ονομασία BAW


Με την μετακόμιση της Formula 1 στον ΑΝΤ1 δεν μαθαίνουμε ειδήσεις και νέα μόνο όταν μεταδίδεται αγώνας αλλά και όταν παρακολουθούμε ακόμα και εκπομπές γενικού περιεχομένου.


 

Στις 30 Ιουνίου η Honda θα διοργανώσει δημοσιογραφική εκδήλωση για το νέο Jazz e:HEV.


Πολλές πλέον παρουσιάσεις καινούργιων αυτοκινήτων διεξάγονται διαδικτυακά. Αυτή τη φορά σειρά έχει η αντίστοιχη για το μικρό αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 το οποίος θα αποκαλυφθεί στις 7 Ιουνίου.


 

Στις 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικός πλειστηριασμός για κατάστημα που στεγαζόταν πρώην αντιπροσωπεία της Promot – Λαϊνόπουλος το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 107.


Στο μυαλό μας οι περισσότεροι έχουμε τη Hyundai ως μία μάρκα που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δημιουργεί σύγχρονα σχεδιαστικά οχήματα. Η αλήθεια είναι πως πριν από 50 χρόνια είχε δημιουργήσει το Hyundai Pony Coupe concept το οποίο όπως μπορείτε να δείτε έβγαζε μάτια.
Υ.Γ. Ήταν και πισωκίνητο!


Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων συγκεντρώνουν συνήθως πολύ κόσμο, κάτι που είδαμε και στην πρόσφατη ανάβαση Κύμης που πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή 28 Μαΐου. Για την ιστορία τον απόλυτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος με ένα εντυπωσιακό Ford Fiesta Rallycross.


 

Το Σάββατο 3 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το περιοδικό CAR.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 3 Ιουνίου με την εφημερίδα Kαθημερινή.


Στο Μοτοδίκτυο του Ομίλου Μοτοδυναμική μετακόμισε πρόσφατα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΚΤΜ, Κώστας Καλατζόπουλος.

 


Διαγωνισμό διοργανώνει το ΑΝΤ1+ και δίνει την ευκαιρία σε δύο άτομα να ταξιδέψουν στη Μεγάλη Βρετανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Formula 1 στο Silverstone. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι νέοι και υφιστάμενοι συνδρομητές του ΑΝΤ1+.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 155.800
2. Trcoff: 66.000
3. Tractiongr: 29.400
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.700
6. Carotogr: 14.700
7. CarGuysGr: 13.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.880
9. Newsauto: 5.100
10. 4Τροχοί: 4.390
11. George Sargiannidis: 4.450
12. Autobeat: 4.340
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.720
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/5/2023 (14:00)