Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 380…

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 380…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 380…

ΝΕΑ

Οι αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ τα… συμβόλαια περιμένουν τις υπογραφές! Διαβάστε τα νέα της εβδομάδας που μας πέρασε χωρίς… ρετούς και φιλικές συμφωνίες.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή βδομάδα να έχουμε. Όπως το έχετε διαπιστώσει πάει και το Πάσχα, μας αποχαιρέτησε, οπότε τα κεφάλια πάλι μέσα! Επιστροφή στη βάση, επιστροφή και στην καθημερινότητά μας. Από σήμερα οι δρόμοι γέμισαν και πάλι και αυτό που μένει είναι να αλλάξουμε μήνα, και μετά να περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι. Άλλωστε είναι τόσο κοντά που δεν θα καταλάβουμε πότε θα ξεκινήσουμε τα μπάνια στη θάλασσα.

Το σίγουρο είναι πως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό θα χαμογελάσουν καθώς τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι πολύ αισιόδοξα. Όλο αυτό θα παρασύρει (με την καλή έννοια) και τα υπόλοιπα επαγγέλματα οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε και να περιμένουμε τη θετική πλευρά του… νομίσματος.

Βέβαια, μην ξεχνάμε τις εκλογές (21 Μαΐου) που μπορεί λίγο να φρενάρουν τις καταστάσεις αλλά και την αγορά, χωρίς όμως να την επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό. Με λίγα λόγια ας γίνουν και αυτές για να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε και με άλλα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Ξυπνήστε!

Πάντως αυτό που διαπιστώνω καθημερινά είναι πως στην εποχή της οπτικής ίνας υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες που δουλεύουν με fax και… telex! Δυστυχώς αντί να εξελίσσονται, παραμένουν οπισθοδρομικοί κρατώντας και τους γύρω τους πίσω και αυτό γίνεται διότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Το σίγουρο είναι πως εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια, συνεχίζουμε να βγαίνουμε στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να σας κρατάμε ενήμερους για όσα γίνονται στην πιάτσα μας. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που δεν συμφωνούν μαζί μας (για δικούς τους λόγους) αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους ικανοποιήσουμε γιατί απλά δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι.

Advertisement

Πίστα πού;

Πριν αρχίσετε την ενημέρωση θα ήθελα να σταθώ και στο θέμα πρόταση πίστας στην Κρήτη που έκανε γνωστή ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σίγουρα ακούγεται πολύ ωραία αλλά μήπως – λέω εγώ τώρα – θα έπρεπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού την πρόταση αυτή να την κάνει για κάποιο μέρος της Αττικής; Πέντε εκατομμύρια κόσμος ζει εδώ και θέλει να… ξεσπάει δίπλα στο σπίτι του (και όχι στους δρόμους). Δεν πέφτει κάπως μακριά η Κρήτη; Πού δε λέω, ας γίνει και εκεί μία ακόμα πίστα αλλά μήπως πρώτα να γίνει εντός Αττικής ή κοντά σε αυτήν;

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι μπατανόβουρτσες είναι για βάψιμο όχι για… γλείψιμο!!!


 

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της αυτοκίνησης όπως και ιδρυτής του ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου που φιλοξενεί περισσότερα από 300 σπάνια οχήματα.


Η Renault παραμένει πρωταθλήτρια στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ποσοστό 11,1%, αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ακολουθεί η Hyundai με 1.572 εισαγωγές και η Toyota με 1.555.


 

Φήμες (ή… αλήθεια) θέλουν Έλληνα επιχειρηματία από το χώρο του αυτοκινήτου να επενδύει σε ακίνητο (που θα φτιαχτεί) στη λεωφόρο Αθηνών. Το σημείο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης.


Λύθηκε η συνεργασία του newsauto με τον Γιώργο Ανδρή ο οποίος θα συνεχίσει στο site carandmotor.

 


Αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από το Motorone ο Γιάννης Καλογερόπουλος.


Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Ranger Raptor. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξουν 3 group δημοσιογράφων που θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν 8 Pick-up. Τα συγκεκριμένα είναι εφοδιασμένα με ξένες πινακίδες και έχουν έρθει στη χώρα μας γι’ αυτό το σκοπό, όπως και για να καλύψουν ανάγκες (παρουσίασης) συνεργατών της Ford Motor Hellas. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το Mall, θα περιλαμβάνει νορμάλ και… extreme οδήγηση και θα καταλήγει στο Iaveris Park στη Μαλακάσα.


 

Μπορεί ορισμένοι “επαγγελματίες” να μην θέλουν να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα αλλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλοι που ακολουθούν την τάση

 


 

Βελάκια με αποδέκτες συγκεκριμένες εταιρείες από τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου.


 

Τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνα της Formula-e και να ξεναγηθούν στο γκαράζ της αγωνιστικής ομάδα Nissan. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο και ήταν ο 7ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula-e.


Το νέο της μοντέλο με την ονομασία Tavascan αποκάλυψε η Cupra στην Γερμανία. Στην δημοσιογραφική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έδωσαν το παρών και Έλληνες δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα padocks της ομάδας που συμμετέχει στη Formula-e.


Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το… κυνήγι με τα μίλια στις αεροπορικές πτήσεις παίζουν το ρόλο τους!

 


Εκπαίδευση σε 20 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Mercedes αναφορικά με επεμβάσεις διάσωσης σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η εκπαίδευση περιλάμβανε τόσο θεωρία όσο και πρακτική.


Η εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Continental τρέχει ένα ιδιαίτερο διαγωνισμό (ονομάζεται Track Driving Days) όπου 6 τυχεροί θα κερδίσουν μαθήματα ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης. Ο συγκεκριμένος τρέχει μέσα από την σελίδα της Continental στο Facebook και έχει διάρκεια μέχρι τις 20 Μαΐου.


 

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Subaru στην Ελλάδα καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας ως «Πλειάδες Motors» με επικεφαλής τον Γιάννη Χεκιμιάν.


Αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με μία ειδικά διαμορφωμένη Ferrari F8 Tributo racing που ήρθε από την Ιταλία για να πετύχει ρεκόρ (κάλυψη απόστασης) στην περιοχή των Μετεώρων. Η απόσταση που θα καλύψει είναι 4 χιλιόμετρα και θα την οδηγήσει ο πρόεδρος του Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone.


Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι επικίνδυνοι οπότε είναι πολύ σημαντικά και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν όσοι συμμετέχουν σε αυτούς. Όπως αποδείχτηκε το περασμένο Σάββατο και σε αγώνα που διεξήχθη στο Αίγιο, τα μέτρα ασφαλείας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για το πλήρωμα, Δημήτρη Τρακάκη και Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη, που είχε σφοδρή έξοδο με το αγωνιστικό τους αυτοκίνητο. Οδηγός και συνοδηγός τη γλίτωσαν με μερικά κατάγματα


 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε γνωστή την πρόθεσή του κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Τουρισμός και Αθλητισμός» που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, να στηρίξει την κατασκευή πίστας στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κρήτη. Όπως δήλωσε ο ίδιος μία τέτοια πίστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνα MotoGP.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 154.200
2. Trcoff: 65.300
3. Tractiongr: 29.200
4. Drive magazine: 27.000
5. Gocar: 15.500
6. Carotogr: 14.300
7. CarGuysGr: 12.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.790
9. Newsauto: 5.010
10. 4Τροχοί: 4.370
11. George Sargiannidis: 4.000
12. Autobeat: 3.820
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.700
16. Enkinisi: 1.670
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/4/2023 (20:00)