Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 378…

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 378…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 378…

ΝΕΑ

Έφτασε το Πάσχα, οι ρυθμοί έπεσαν αλλά οι ειδήσεις συνεχίζουν να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τις διασταυρώνουμε και τις καταγράφουμε…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Φτάσαμε ήδη στο Πάσχα, οι δρόμοι αρχίζουν να έχουν λιγότερη κίνηση ενώ πολλοί είναι αυτοί που ήδη έφυγαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να περάσουν εκεί την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Επειδή οι περισσότεροι θα κάνουν χρήση του οχήματός τους, καλό είναι πρώτα απ’ όλα να το ελέγξουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Σε κάθε περίπτωση την ώρα της οδήγησης θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 αλλά και την προσοχή μας μόνο στο δρόμο.

Σημαντικό να έχουμε ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο κλειστό και να είστε σίγουροι πως μόνο κερδισμένοι θα βγούμε όλοι μας από μία τέτοια κίνηση. Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε για να επιστρέψουμε ΟΛΟΙ σπίτι.

Advertisement
Advertisement

Τέτοιους επαγγελματίες θέλουμε…

Δεν θα σας κουράσω σήμερα, όμως θα ήθελα να αναφερθώ στην ανακοίνωση του Ιάκωβου Κρομμύδα (Διευθυντης δημοσιων Σχέσεων της FCA) να αποχωρήσει από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Κρίμα που ένας επαγγελματίας με βαθειά γνώση του αντικειμένου και των Μέσων, με όρεξη να ακολουθεί την τάση και να προσαρμόζεται σε αυτήν, αφήνει τον χώρο για κάτι άλλο.

Μπορεί να είναι μία κίνηση καλύτερη για τον ίδιο, όμως είναι ένα πλήγμα για το χώρο μας που τελευταία πασχίζει να βρει και να αναδείξει επαγγελματίες με γνώση και όρεξη για δουλειά. Ας ελπίσουμε πως η ρόδα που είναι στρογγυλή θα γυρίσει.

Advertisement

Καλή Ανάσταση

Να ευχηθώ σε όλους μας υγεία, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλάζουν. Αποκαλύπτονται!


 

Τέλος Απριλίου αποχωρεί από την FCA Greece (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep) o Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Iάκωβος Κρομμύδας. Το έκανε γνωστό ο ίδιος με επιστολή που έστειλε. Υπηρέτησε το χώρο σχεδόν 20 χρόνια και «πέρασε» από 4 Τροχούς, Citroen, Peugeot, Renault/Dacia και τα τελευταία πέντε χρόνια από την FCA Greece. Θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα σε κλάδο εκτός αυτοκινήτου.


 

Εκδήλωση με αφορμή την άφιξη επί ελληνικού εδάφους των Lamborghini Urus S και Urus Performante διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των ιταλικών αυτοκινήτων. Καλεσμένοι ήταν πελάτες της μάρκας, ενώ το παρών έδωσαν και πέντε δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου. Την έκθεση κοσμούσαν 3 Lamborghini Urus, δύο στην έκδοση S και μία στην έκδοση Performante.


Οι Θοδωρής (δεξιά στη φωτό) και Ηρακλής Λυμπεράκης, δύο από τα 3 παιδιά του ιδιοκτήτη της Trident Cars (Lamborghini, Lotus, Maserati) Γιώργου Λυμπεράκη, έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον κλάδο. Μπορεί να μην εμφανίζονται συχνά, όμως είναι από τα πρόσωπα που «τρέχουν» και μάλιστα πολύ πίσω από τις κάμερες. Όπως φαίνεται το μήλο (ή καλύτερα τα μήλα) κάτω από τη μηλιά έπεσαν.


Συνεχίζει να δημοσιοποιεί νέες εικόνες από Chaos ο Σπύρος Πανόπουλος. Αυτή τη φορά ανέβασε μία φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Instagram όπου διακρίνεται το ελληνικό υπεραυτοκίνητο από το πλάι καθώς είναι σκεπασμένο με διαφανές πλαστικό…


Μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπέγραψε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Η συνεργασία έχει στόχο να δημιουργήσει νέες γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας με έμφαση τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντες των φοιτητών, των ερευνητών και του εργαζομένων του Ομίλου Σαρακάκη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.


Οι μάρκες (με περισσότερες από 100 ταξινομήσεις) που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο (άνω του 100%) το πρώτο τρίμηνο του 2023 (συγκριτικά με το 2022) είναι οι εξής:

Alfa Romeo 654,5%
Tesla 354,3%
SEAT 250,6%
Citroen 193,9%
Opel 110,4%


 

Τα νέα σήματα Peugeot και Citroen τοποθετήθηκαν στην επιβλητική έκθεση της Autoone στο Μαρούσι.


Μία εντυπωσιακή εκδήλωση προετοιμάζει ελληνική εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων με μοντέλα που θα μας αναστατώσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες.


 

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από την Τρίτη 11 Απριλίου. Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.


 

Το φαινόμενο «κόντρες» σε δημόσιους δρόμους δε λέει να σταματήσει και όπως φαίνεται δεν θα… σταματήσει. Το ζητούμενο είναι να μειωθεί σε κάποιον βαθμό όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι εκτόνωσης, κάτι που δεν βλέπουμε να συμβαίνει. Δείτε στο παρακάτω video το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel την Παρασκευή 7 Απριλίου.


Αναδρομή στην ανάβαση Πάρνηθας έκανε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου πίσω από το τιμόνι της Porsche Taycan 4S Sport Turismo.


Συνεχίζει να δίνει το παρών (και) στο Golden Hall η Ford. Όπως μπορείτε να δείτε η ηλεκτρική Mustang Mach-e έχει την τιμητική της.


Για πρώτη φορά στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών διεξήχθη αγώνας δρόμου αντοχής, όχι με οχήματα αλλά με τα πόδια! Οι συμμετέχοντες έτρεξαν για 6, 12 και 24 ώρες! Μία πρωτοποριακή εκδήλωση που δείχνει ότι έχει πολύ μέλλον. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και η Ινώ Στεφανή (φωτό: Σπύρος Πατμανίδης) η οποία όχι απλά συμμετείχε στον αγώνα των 24 ωρών αλλά κατάφερε να τερματίσει και στη δεύτερη θέση καλύπτοντας απόσταση 152.350 μέτρα!

 


Δύο εξειδικευμένα σεμινάρια με σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ Δέλτα 360 πραγματοποιήθηκαν στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.


Σε πολλές στάσεις λεωφορείων βλέπουμε διαφημίσεις του ΑΝΤ1 που αφορούν στη Formula 1.


Σε καθαρισμό πολλών ανισόπεδων κόμβων έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής. Το ζητούμενο όμως είναι να τους διατηρούμε καθαρούς, εμείς οι ίδιοι…


Για 16η χρονιά παιδιά από 7 έως 15 ετών συμμετείχαν στον ελληνικό διαγωνισμό «Toyota Dream Car Contest» που διοργάνωσε η Toyota Ελλάς. Τρία από αυτά θα διαγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο!


 

Έναν εντυπωσιακό, γεμάτο με μοτοσυκλέτες και πολύ ιστορία χώρο, έχει δημιουργήσει ο αναβάτης Βασίλης Ορφανός. Ο γνωστός οδηγός αγώνων είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει συμμετάσχει σε 6 ράλι Ντακάρ έχοντας κατακτήσει το 2003 την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο Γαλάτσι.

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 153.800
2. Trcoff: 65.000
3. Tractiongr: 29.100
4. Drive magazine: 27.000
5. Gocar: 15.400
6. Carotogr: 13.800
7. CarGuysGr: 12.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.750
9. Newsauto: 4.990
10. 4Τροχοί: 4.360
11. George Sargiannidis: 3.860
12. Autobeat: 3.780
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.440
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.700
16. Enkinisi: 1.670
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/4/2023 (16:00)