Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 375…

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 375…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 375…

ΝΕΑ

Αλλαγές και νέες επενδύσεις περιμένουμε το ερχόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα μάνατζερ αγνοούν τους επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτήν ενώ ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα έρχονται στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Αν λάβουμε υπόψη τον… καιρό, το σίγουρο είναι πως η διάθεσή μας θα είναι ανεβασμένη, όμως σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Βέβαια υπάρχουν και λύσεις οπότε συνεχίζουμε να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά

Η κατάσταση με τα αυτοκίνητα που είναι προς παράδοση είναι… τραγική, τουλάχιστον απ’ όσα ακούγονται. Ωστόσο όπως δείχνει το ρεπορτάζ αλλά και τα στοιχεία, οι επόμενοι μήνες θα αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Οι χρόνοι παράδοσης θα μειωθούν, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν σε πωλητές και πελάτες και η κατάσταση θα αρχίσει και πάλι να σταθεροποιείται. Οι κινήσεις που έχουν κάνει οι Έλληνες μάνατζερ έχουν αποδώσει.

Είναι κάτι που ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των μάνατζερ που σκέφτονται τον κλάδο αλλά και την… πιάτσα.

Βρέξει, χιονίσει εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε χιλιόμετρα!

Ποιοι σφυρίζουν… κλέφτικα;

Advertisement
Advertisement

Γιατί δυστυχώς από την άλλη υπάρχουν ορισμένοι που απλά σφυρίζουν κλέφτικα και όχι μόνο δεν σκέφτονται το χώρο που κινούνται επαγγελματικά αλλά προσπαθούν να τον μειώσουν, σκεφτόμενοι μόνο το πως θα ανέβουν οι ίδιοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια ξέρουμε πάντα το αποτέλεσμα οπότε καλό να μην αδιαφορούν για το χώρο και τους επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτόν…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις ρούχα αλλά όχι φινέτσα

Advertisement

 


Ο Όμιλος Βασιλάκη ετοιμάζεται δυναμικά για φέτος, καθώς θα εντάξει κάτω από την ομπρέλα του και με ένα νέο μετοχικό σχήμα που θα διαχειρίζεται τις, Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Jeep. Αυτές είναι οι μάρκες που ξέρουμε, γιατί οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για μία καινούργια που επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο.

 


Advertisement

Όπως μαθαίνουμε από την… πιάτσα, μεγαλοστέλεχος εισαγωγικής περιφέρεται στο δίκτυο και επιπλήττει τους πωλητές για τις ερωτήσεις που κάνουν σε πελάτες. Για παράδειγμα, ο πωλητής ρωτά να μάθεις πόσα μέλη έχει η οικογένεια του πελάτη για να προτείνει το κατάλληλο αυτοκίνητο και το στέλεχος του κάνει παρατηρήσεις επειδή κάτι τέτοιο προσκρούει στο GDPR.

 


Πολλές συζητήσεις με το εξωτερικό γίνονται τον τελευταίο καιρό από επιχειρηματία που θέλει να φέρει στην Ελλάδα μία σπορ – κλασική μάρκα.

 


Το λιμάνι του Πειραιά έχει αδειάσει από αυτοκίνητα και αυτό διότι χιλιάδες βρίσκονται στα logistics και ετοιμάζονται για παραδόσεις.


Για ποιον… χτυπά η καμπάνα στην ανάρτηση του Τάκη Τρακουσσέλη;


Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου αναλύει την σημερινή κατάσταση στον κλάδο του αυτοκινήτου…


 

Ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι γνωστός για το πάθος που έχει για ειδικές και σπάνιες εκδόσεις μοντέλων της Mercedes. Ωστόσο όταν τα αυτοκίνητα του χαλάνε αναγκάζεται να τα στείλει στο εξωτερικό. Πρόσφατα έστειλε στο τμήμα VVIP στη Γερμανία, την Mercedes AMG GT Black Series και την SL 65 AMG με πρόβλημα στις τσιμούχες των παραθύρων (θόρυβος). Τα οχήματα έμειναν στη Γερμανία δύο μήνες και όταν επέστρεψαν ο ίδιος διαπίστωσε πως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί.


Περισσότερα από 20.000-25.000 καινούργια αυτοκίνητα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα οχήματα είναι τόσα πολλά που οι εταιρείες logistics έχουν προχωρήσει σε ενοικίαση επιπλέον χώρων.


Τα πρώτα Range Rover Sport έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.


Η Maserati είναι μία εταιρεία που σχεδόν είχε μηδενίσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον τα μοντέλα της έχουν αρχίσει και πάλι να κυκλοφορούν, γεγονός που οφείλεται στη νέα γκάμα και ιδίως στα SUV. Την περασμένη εβδομάδα η ελληνική αντιπροσωπεία είχε νέες αφίξεις.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήρθε η Lamborghini Urus Performante και αντίστοιχα η Urus S. Δύο εκδόσεις του σπορ SUV που θα κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας. Για τις δύο αυτές εκδόσεις η Trident Cars ετοιμάζει και ειδική εκδήλωση με πολύ εκλεκτούς πελάτες και φίλους της μάρκας.


Τη θέση Digital Marketing Manager στην Volton ανέλαβε πρόσφατα ο Στέλιος Ιακωβίδης, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην Kosmocar.


Συνεργασία με το περιοδικό Quattroruote και το autotypos.gr ξεκινά ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος. Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τις εταιρείες σύντομα θα κάνει γνωστό και το ποιος θα συνεχίσει τη διαχείριση του carguys.gr


Στο γήπεδο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου δημοσιογραφική παρουσίαση ενός καινούργιου γαλλικού SUV.


Η Daihatsu έχει σταματήσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής μάρκας που κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική εικόνα υπάρχουν και πιο σύγχρονα Daihatsu που βλέπουμε στους δρόμους.


Την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 14:00 θα πραγματοποιηθούνε τα αποκαλυπτήρια του νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Ford. Το συγκεκριμένο για το οποίο η Ford έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια θα κατασκευάζεται στο κέντρο εξηλεκτρισμού της μάρκας στην Κολωνία. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν live και μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:


Μέχρι σήμερα ξέραμε για υβριδικά αυτοκίνητα. Πλέον μάθαμε και για το πρώτο ελληνικό υβριδικόπλοίο το οποίο ανακάλυψε ο Πάρις Ποντίκας!


 

Ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» τους Τάκη Καμπύλη και Λυμπέρη Παπάζογλου. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


Στο εκθεσιακό κέντρο Παλαιού Φαλήρου και στην αίθουσα του πρώην TAE KWON DO και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου η έκθεση μοτοσικλέτας.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 153.100
2. Trcoff: 64.700
3. Tractiongr: 29.000
4. Drive magazine: 27.000
5. Gocar: 15.300
6. Carotogr: 12.800
7. CarGuysGr: 12.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.690
9. Newsauto: 4.980
10. 4Τροχοί: 4.330
11. George Sargiannidis: 3.740
12. Autobeat: 3.710
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.440
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.680
16. Enkinisi: 1.660
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/3/2023 (20:00)