Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 372…

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 372…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 372…

ΝΕΑ

Τρένο… πάει η αγορά του αυτοκινήτου παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με εργοστάσια, εισαγωγές και παραγγελίες. Από εκεί και πέρα αναμένουμε νέες αλλαγές στην πιάτσα, ενώ συνεχίζουμε να καταγράφουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και να κάνουμε πράγματα που οι άλλοι ούτε καν μπορούν να σκεφτούν!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα και Καλή Σαρακοστή να έχουμε. Δευτέρα σήμερα, τελευταία του Φλεβάρη και από την Τετάρτη μπαίνουμε στον Μάρτη. Άνοιξη θα μυρίσει ή καλύτερα μύρισε ήδη καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που μας ταξιδεύουν από τώρα στο… καλοκαίρι. Σίγουρα ο ήλιος μας κάνει καλό αλλά και να χαλάσει λίγο ακόμα ο καιρός κακό δεν θα κάνει.

Πολύς κόσμος πάντως έφυγε για το τριήμερο, οι περισσότεροι απόλαυσαν τα κούλουμα ενώ το πέταγμα του χαρταετού έδωσε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Το σίγουρο είναι πως πολλοί ξεκουράστηκαν και άλλαξαν παραστάσεις αλλάζοντας έστω και για λίγο την καθημερινή ρουτίνα που συνεχίζεται από… αύριο.

Ρουτίνα με πωλήσεις που πάνε πολύ καλά και δείχνουν πως η αγορά διατηρεί τη δυναμική της σε υψηλά επίπεδα. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε πολλούς παίκτες να κοντράρονται για τις πρώτες θέσεις ενώ την τιμητική τους θα έχουν και οι πολύ ακριβές μάρκες που θα πουλήσουν αρκετά.

Η F1 αρχίζει

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα πάντως θα περιμένουμε την έναρξη της Formula 1 που μας έλειψε. Πρώτος αγώνας φέτος και μετάδοση σε νέο κανάλι (ΑΝΤ1) με θέαμα εγγυημένο. Περιμένουμε με αγωνία το πρωινό ξύπνημα, το μεσημεριανό «κόλλημα» και τις βραδινές κόντρες.

 

Advertisement

 

Παράδειγμα προς μίμηση

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα να αναφερθώ και στην βράβευση ενός συναδέρφου με τον οποίο εργαζόμασταν μαζί για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Derby Sports». Ο λόγος για τον Κώστα Πελεκάνο ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα με έπαινο στα βραβεία του ΠΣΑΤ για τη συνέντευξη που έκανε στην Άννα Μπαλάν για την εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».

Advertisement

Ο Κώστας είναι τυφλός όπως και ο Άννα. Ενώ θα μπορούσε να κάθεται και απλά να λαμβάνει τη σύνταξή που δικαιούται, συνεχίζει να αρθρογραφεί και να εργάζεται κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο απ΄ όλα. Μαχητής με όλη τη σημασία της λέξης…

 

Advertisement

Πού θα στείλετε τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο ανόητος ούτε συγχωρεί ούτε ξεχνά.
Ο αφελής και συγχωρεί και ξεχνά.
Ο έξυπνος συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνά.


 

Το ακατόρθωτο κάναμε γι’ ακόμα μία φορά. Καταφέραμε όχι απλά να μπούμε στην κοίτη του Κηφισού ποταμού στο ύψος της περιοχής Άγιος Ιωάννης Ρέντης αλλά να πραγματοποιήσουμε και αληθινό test drive αντοχής σε άλματα και νερά με 3 Ford Raptor. Όχι στα… λόγια αλλά με πράξεις που μόνο το Newsauto μπορεί. Το σχετικό video απλά μιλά από μόνο του.


Πολλές απορίες και ερωτηματικά έχει η κοινότητα των δημοσιογράφων αυτοκινήτου αναφορικά με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kosmocar Ιωάννη Εμιρζά τον οποίο περιμένει να τον συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις μαζί του.

 


Για πρώτη φορά αυτοκίνητο κατάφερε να ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το κατάφερε η BMW Βελμάρ του Ομίλου Βασιλάκη η οποία πραγματοποίησε μία μοναδική «παράσταση» στο πλαίσιο λανσαρίσματος της BMW i7.


Μία κίνηση που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον των Ελλήνων που ασχολούνται με την κατασκευή αυτοκινήτων έκανε ο Ηλίας Σελέκος. Ο Έλληνας σχεδιαστής κατοχύρωσε τα σχέδια από το ηλεκτρικό όχημα μικροκινητικότητας που έχει σχεδιάσει. Πλέον περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις του έτσι ώστε το συγκεκριμένο project να πάρει σάρκα και οστά.


Χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται στα logistics των εταιρειών, γεγονός που σημαίνει πως τόσο ο Φλεβάρης όσο και ο Μάρτιος θα κλείσουν με πολύ ψηλά νούμερα.


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου οι εκδόσεις Αρμός παρουσίασαν το βιβλίο του Κώστα Καββαθά με την ονομασία «Ασημόσπιτο». Η παρουσίαση έγινε στον “Κήπο του Μουσείου” του Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία φυσικά του πρώτου εκδότη του περιοδικού 4 Τροχοί.


Μεγάλο βάρος θα δώσει ο Όμιλος Συγγελίδη στα οχήματα μικροκινητικόττητας, όπως είναι το Citroen Ami, το Opel Rocks κ.ά. Μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση να δημιουργήσει ξεχωριστό χώρο στο τεράστιο κατάστημα που διαθέτει (Autoone) στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.


Ένα πάρτι που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Σαρακάκη την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα κατά η διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στο Gazarte. Τέτοιο κέφι σε εταιρική εκδήλωση που είχε και live μουσική, σπάνια συναντά κανείς.


Αναρτήσεις με απορίες για θέματα που αφορούν στην επιλογή δημοσιογράφων στο θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» εξέφρασε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, στις… «αδυναμίες» της Tesla που ψάχνουν όλοι, αλλά και στον δικό μας Τάκη Τρακουσέλλη που κρατά το τιμόνι του Newsauto και πάει το μαγαζί… σφαίρα.


 

Το συλλεκτικό Defender για τα 75 χρόνια του μοντέλου έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Land Rover. Το συγκεκριμένο είναι βαμμένο σε ένα πολύ ιδιαίτερο πράσινο χρώμα (από το παλιό Defender) και έχει κόστος πάνω από 130.000 ευρώ.


Τη στήριξη στους σεισμόπληκτους πληθυσμούς της Τουρκίας και της Συρίας έδειξε με πράξεις η εταιρεία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης και το προσωπικό της, που ανταποκρίθηκαν στέλνοντας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τρόφιμα και προϊόντα.


Σε δημοσκόπηση που κάναμε μέσω Instagram αναφορικά με το αν συμφωνείτε με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων Tesla, από τους 6.203, οι 1.055 (53%) ψήφισαν «Ναι», οι 138 (7%) ψήφισαν «Όχι» ενώ οι 789 (40%), δήλωσε πως δεν τους απασχολεί.


Το πολύ ξεχωριστό χρώμα (ένα ιδιαίτερα πράσινο) με το οποίο πωλείται το συλλεκτικό για τα 75 χρόνια Land Rover Defender μας έβαλε στο… τριπάκι να διεξάγουμε μία ακόμα δημοσκόπηση μέσω Instagram. Σε 24 ώρες και από τους 8.310 αναγνώστες οι 907, δηλαδή το 61% δήλωσε ότι του αρέσει ενώ οι 586 , δηλαδή το 39% πως δεν του αρέσει.


Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται για να μην την πατήσουμε αναφορικά με τιμέςπάτου που διαφημίζονται στο διαδίκτυο ότι πωλούνται καινούργια αυτοκίνητα. Επιτήδειοι και προφασιζόμενοι ότι έχουν μείνει απούλητα εκατοντάδες αυτοκίνητα προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κοινό.


Την Κυριακή 5 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Μαρτίου με την Καθημερινή.


Στις 25 Απριλίου ο Ιταλός οδηγός Fabio Barone θα επισκεφτεί την Ελλάδα και με μία Ferrari F8 Tributo θα καταγράψει ένα ρεκόρ ταχύτητας στα Μετέωρα και σε δρόμο συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων.


 

Συνολικά 274.632 οχήματα ρυμούλκησε το 2022 η οδική βοήθεια της Interamerican. Ένα νούμερο πολύ ψηλό αν αναλογιστεί κανείς πως αφορά μόνο μία εταιρεία οδικής βοήθειας!


 

Στον ΑΝΤ1 και στον ΑΝΤ1+ θα μεταδίδεται φέτος η Formula 1. Τους αγώνες θα μεταδίδουν οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σειτανίδης ενώ η Μαρία Θωμά θα μεταφέρει τον παλμό από τα «παρασκήνια», τα Paddock & το Grid. Επίσης ο ο Κώστας Λεωνής θα παρουσιάζει όλα τα δρώμενα από τα πρωταθλήματα της Formula 2 & Formula 3. Η αρχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει το τριήμερο 3-5 Μαρτίου με τον αγώνα στο Μπαχρέιν.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 152.600
2. Trcoff: 64.400
3. Tractiongr: 28.700
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.200
6. Carotogr: 12.800
7. CarGuysGr: 12.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.620
9. Newsauto: 4.960
10. 4Τροχοί: 4.290
11. George Sargiannidis: 3.690
12. Autobeat: 3.630
13. Auto Τρίτη: 3.620
14. Panos Seitanidis: 2.420
15. Enkinisi: 1.650
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.600
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/2/2023 (19:00)