Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 368…

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 368…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 368…

ΝΕΑ

Διακρίσεις, οχήματα πόλης, νέα μοντέλα και εκδηλώσεις περιλαμβάνει το… μενού της πιάτσας αυτή την εβδομάδα. Ειδήσεις, νέα και παρασκήνιο που διαβάζετε μόνο στο Newsauto.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Με αυτά και με αυτά ο Ιανουάριος φτάνει στο τέλος του και όπως έχουμε διαπιστώσει η καθημερινή ρουτίνα επέστρεψε για τα καλά. Κίνηση, βροχές (λίγες) και κρύο τις τελευταίες ημέρες συνθέτουν ένα σκηνικό που μας δείχνει ότι… επιτέλους ήρθε ο χειμώνας. Αρκετές περιοχές, κυρίως ορεινές, έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά αλλά όπως διαβάζουμε ίσως τις επόμενες εβδομάδες δούμε… άσπρες ημέρες ακόμα και στην Αθήνα.

Κανείς δεν ξεχνά τι είχε γίνει πριν από έναν περίπου χρόνο και τι είχαμε βιώσει από την κακοκαιρία με το χιόνι που έπεσε. Ένα σκηνικό χάους, όπως για παράδειγμα αυτό της Αττικής οδού με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους. Ευχόμαστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες εικόνες και θα το πετύχουμε μόνο με την πρόληψη.

Όσοι οδηγείτε μοτοσικλέτα να προσέχετε τώρα με τις βροχές…

Παραμένει ο προβληματισμός

Αφήνουμε τα περί καιρού και πάμε στα του κλάδου. Διαπιστώνουμε πως ο προβληματισμός για επαγγελματίες και εργαζόμενους παραμένει αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες. Σε κάποιες οι εργαζόμενοι αντί να… εργάζονται αναρωτιούνται τι συμβαίνει, ενώ σε άλλες απλά συνεχίζουν να κάνουν με κέφι και χωρίς άγχος τη δουλειά τους.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά πάντως, παρά τα προβλήματα και τα όσα ακούγονται συνεχίζει να κινείται ενώ φαίνεται πως υπάρχει τόσο σταθερότητα όσο και διορθωτικές αλλαγές προς το καλύτερο, αναφορικά με τους χρόνους παράδοσης.

Μετά την ηρεμία και την καλοκαιρία περιμένουμε… χιόνια

Αλλάζουν τα… γούστα;

Το σίγουρο είναι πως ολοένα και περισσότερα νέα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους, η ασφάλεια των αυτοκινήτων μεγαλώνει αλλά δυστυχώς αυξάνουν και οι τιμές με ορισμένες εξαιρέσεις. Ο τρόπος απόκτησης αλλάζει και αυτός ενώ στατιστικά αν κοιτάξουμε θα διαπιστώσουμε στροφή τόσο σε καύσιμα όσο και σε χρήση (π.χ. leasing).

Το 2023 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι επόμενοι μήνες θα έχουν να μας δείξουν πάρα πολλά! Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τι γίνεται και τι πρόκειται να συμβεί στην πιάτσα…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αν δεν μπορείς να περάσεις από πάνω τότε απλά πέρασε από κάτω!


 

Advertisement

Τη δική του πρόταση (κάτι που κάνει αρκετά συχνά) για ένα ακόμα όχημα μικροκινητικότητας με ελληνική υπογραφή δημοσιοποίησε ο σχεδιαστής Ηλίας Σελέκος. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί τρόπος και με τη στήριξη κονδυλίων να ξεκινήσει παραγωγή τέτοιων οχημάτων στη χώρα μας.


 

Τα πρώτα πέντε Nissan Ariya βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και ο φακός της στήλης απαθανάτισε ένα εξ αυτών στο πλοίο που τα μετέφερε. Σε λίγες ημέρες θα τα δούμε στους ελληνικούς δρόμους!


Το Opel Astra είναι το μοντέλο που απέσπασε τον τίτλο του Ελληνικού COTY (Car Of The Year 2023). Το γερμανικό μοντέλο υπερίσχυσε για έναν μόλις βαθμό του Hyundai Ioniq 5 ενώ η Alfa Romeo Tonale βρέθηκε στην τρίτη θέση. Δείτε παρακάτω την τελική βαθμολογία ενώ για να δείτε αναλυτικά τι ψήφισαν οι εκλέκτορες πατήστε ΕΔΩ.

Βαθμολογία Ελληνικού Car Of The Year 2023
1. Opel Astra: 121
2. Hyundai Ioniq 5: 120
3. Alfa Romeo Tonale: 112
4. Toyota Corolla Cross: 97
5. Nissan X-Trail: 96
6. DS 4: 91
7. VW ID.5: 87
8. Skoda Fabia: 86
9. Dacia Jogger: 76
10. Suzuki S-Cross: 76


Εκτός από τους δημοσιογράφους που ψηφίζουν για την ανάδειξη του Ελληνικού COTY, ψηφίζει και το κοινό. Φέτος η συμμετοχή έφτασε τους 424.976 αναγνώστες (!) οι οποίοι με τη σειρά τους ανέδειξαν κορυφαία αυτοκίνητα τα εξής:

Κατηγορία μικρό/μεσαίο
Toyota Corolla Cross: 12,19%
DS 4: 11,71%
BMW 2 Coupe: 8,84%

Κατηγορία μεγάλο
Alfa Romeo Tonale: 8,56%
Peugeot 408: 5,38%
Honda Civic: 4,71%

Κατηγορία SUV/Crossover
Alfa Romeo Tonale: 8,18%
Toyota Corolla Cross: 6,83%
Ferrari Purosangue: 5,10%

Κατηγορία ηλεκτρικό
Hyundai Ioniq 5: 8,60%
Toyota bZ4X: 7,64%
Jeep Avenger: 6,45%

Κατηγορία πιο όμορφο
Ferrari 296 GTB: 8,72%
Alfa Romeo Tonale: 8,23%
Ferrari Purosangue: 6,65%

Κατηγορία super car
Ferrari 296 GTB: 23,47%
Ferrari Purosangue: 15,57%
Lamborghini Countach LPI 800-4: 13,4%


 

Τα οχήματα μικροκινητικότητας έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και η ζήτηση ολοένα και μεγαλώνει. Το Citroen Ami είναι το όχημα που άνοιξε το δρόμο αυτής της κατηγορίας και ο στόχος των 1.000 πωλήσεων για φέτος δείχνει πως θα είναι εφικτός για την εισαγωγική εταιρεία.


Τη νέα γενιά της ναυαρχίδας με την ονομασία i7 αλλά και τη Σειρά 7 παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στους δημοσιογράφους (42 στο σύνολο) η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διόνυσος Zonar’s, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το ολοκαίνουργιο Ford Raptor. Οι επισκέπτες θα μπορούν να το δούνε από κοντά έως και την 1η Μαρτίου μαζί και την ηλεκτρική Mustang Mach-e.


Πριν από λίγες ημέρες η Tesla έριξε τις τιμές των μοντέλων της. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε μέρα και ιδίως το Σάββατο το κατάστημα στο Μαρούσι θυμίζει… super market από τον πολύ κόσμο που πάει για να ενημερωθεί, να οδηγήσει και να παραγγείλει (διαδικτυακά) κάποιο από τα μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας.


Τη δυνατότητα να οδηγήσει το νέο ηλεκτρικό Jeep Avenger στο εξωτερικό και σε εκδήλωση του World Woman’s Car of the Year είχε η Χριστίνα Σταθάκη. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος είναι μέλος του WWCOTY εδώ και έναν περίπου χρόνο.


 

Σημαντικές κινήσεις αναμένουμε τα επόμενα χρόνια από τη Nissan. Η ιαπωνική φίρμα δείχνει ότι θα μπορεί να παίξει και… μπάλα μόνη της, γεγονός που θα την οδηγήσει σε νέους στόχους αλλά και νέα μοντέλα. Μία από τις κατηγορίες που ενδεχομένως θα παίξει είναι σε αυτήν με τα ηλεκτρικά οχήματα πόλης.

 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την περασμένη εβδομάδα στο «Αφρόψαρο» η οικογένεια του Newsauto και του CAR. Τυχερός αναδείχτηκε ο art director του περιοδικού CAR Γιώργος Παναγιώτου.


Ο Όμιλος Κοντέλλη είναι τελικά ο νικητής του διαγωνισμού για 100 αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων που εφοδιάζονται με φυσικό αέριο και θα κινούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή το κάθε λεωφορείο θα κοστίσει 385.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ


 

Ξενάγηση στην έκθεση έργων του ζωγράφου Βασίλη Θεοχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 18:00 και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης. Στην Άκρη» θα είναι ανοιχτή εκείνη την ημέρα έως τις 20:00.


Στο «6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», συμμετείχε η Ford Motor Ελλάς.


Την ανάδειξη της πρώτης και μοναδικής πλατείας που δεν εκπέμπει ρύπους ανέδειξε στην ΕΡΤ και στην πρωινή εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6” ο Πάρις Ποντίκας. Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στο Μαρούσι ενώ διαθέτει ακόμα και φορτιστή για ηλεκτρικό όχημα τον οποίο έχει τοποθετήσει η εταιρεία Elektron.


 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με το Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου με την Καθημερινή.


Εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες οι σπουδαστές του ΙΕΚ Κορυδαλλού.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου τα μέλη του Ford Ranger Club και συγκεκριμένα στην πίστα Attart Off Road Park.


Εργαζόμενους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην Μοτοδυναμική βραβεύει κάθε χρόνο η εταιρεία. Φέτος την τιμητική του είχε ο Μιχάλης Κατσιγιάννης που ασχολείται με το δίκτυο συνεργατών της Yamaha και βραβεύτηκε από τον Πάρη Κυριακόπουλο.


Ένα μοναδικό επεισόδιο στο τηλεοπτικό Traction είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι των αγώνων την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Star Channel. Κώστας Στεφανής και Ιαβέρης «κάθισαν» μετά από δεκαετίες στα μπάκετ του αγωνιστικού Ford Escort MKII Group2 και θυμήθηκαν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Το επεισόδιο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο ο πρόεδρος τη ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Δημήτρης Μιχελακάκης.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 151.100
2. Trcoff: 63.500
3. Tractiongr: 28.300
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.100
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.300
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.540
9. Newsauto: 4.920
10. 4Τροχοί: 4.250
11. Auto Τρίτη: 3.600
12. Autobeat: 3.480
13. George Sargiannidis: 3.370
14. Panos Seitanidis: 2.400
15. Enkinisi: 1.650
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.580
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/1/2023 (18:00)