Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 362…

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 362…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 362…

ΝΕΑ

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, η χρονιά φεύγει και οι αλλαγές έρχονται… τσουνάμι. Το 2023 σίγουρα θα είναι καυτό από πολλές οπτικές τις οποίες καταγράφουμε και φυσικά υπογράφουμε.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Διανύουμε την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και οι στολισμένοι δρόμοι μας αλλάζουν τη διάθεση προς το καλύτερο. Την ίδια ώρα τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές, η κίνηση αυξάνεται σημαντικά αλλά μαζί αυξάνονται και τα όσα ζούμε και βιώνουμε στους δρόμους

Βασικά εκεί έξω επικρατεί ένα… μπάχαλο όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, κινείται όπως γουστάρει ενώ πιστεύει πως οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, ακόμα και οι χώροι στάθμευσης του ανήκουν. Δεν θέλω να το πω αλλά είναι η αλήθεια πως αντί να διορθωνόμαστε, αντί να γινόμαστε καλύτεροι, χειροτερεύουμε. Ηρεμία δεν υπάρχει, μας φταίνε όλα, οπότε για να αλλάξουμε πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό. Απλά να σκεφτείτε ως αν θέλεις να… μαλώσεις απλά βγες να οδηγήσεις λίγα λεπτά.

Οι περισσότεροι καταλαβαίνετε τι λέω, οπότε όσοι είμαστε λογικοί ας χαλαρώσουμε. Θα δείτε πως η καθημερινότητα θα γίνει καλύτερη και το άγχος θα μειωθεί σημαντικά.

Τα βλέπω… διπλα; Ford Mustang Mach-e GT x2 (άρα 974 άλογα!)

Αγορά και Καββαθάς

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς τώρα, βλέπουμε πως κάτι κινείται παρά την ακρίβεια και τις δυσκολίες με τις παραγωγές. Το 2022 θα κλείσει με θετικό πρόσημο συγκριτικά με την περυσινή χρονιά και αυτό είναι κάτι που γεμίζει αισιοδοξία, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που θα βιώσει ο χώρος και οι επαγγελματίες το προσεχές διάστημα…

Πριν αρχίσετε το διάβασμα, θα ήταν παράλειψη να μην τονίσω πως πρέπει να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Κώστα Καββαθά στην ΕΡΤ και στη Ρέα Βιτάλη την οποία θα βρείτε παρακάτω. Μία ιστορία 50 και πλέον χρόνων από έναν άνθρωπο που άλλαξε πολλά στον κλάδο, τόσο με τα θετικά όσο και με τα αρνητικά του. Μία συνέντευξη που εξιστορεί ο ίδιος ο Καββαθάς. Από την αιτία της κατάρρευσης των Τεχνικών Εκδόσεων, τη φούσκα του χρηματιστηρίου και πολλά άλλα.

Από εκεί και πέρα οι αλλαγές στην πιάτσα συνεχίζονται και για να είμαι σωστός και με πάσα ειλικρίνεια ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…

Και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει!

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η αγορά είναι γεμάτη από φελλούς*
* Κώστας Καββαθάς


O Αντώνης Αυγουστής αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2023 τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στην Opel Hellas. Προέρχεται από το χώρο του αυτοκινήτου, καθώς ξεκίνησε από την εταιρεία Σφακιανάκης και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Product & Pricing Manager στην Peugeot.

Advertisement

 


Στην ΕΡΤ1 και καλεσμένος στην εκπομπή της Ρέας Βιτάλη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κώστας Καββαθάς. Μίλησε για τη ζωή του, για την μεγάλη του αγάπη τα αεροπλάνα, ενώ θυμήθηκε ιστορίες που τον στιγμάτισαν τις τελευταίες δεκαετίες. Όσοι δεν την είδατε μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:


Περισσότερα από 50 Ford Ranger Raptor ήρθαν στην Ελλάδα και όπως φαίνεται κάποιοι τυχεροί πελάτες θα κάνουν… Χριστούγεννα με το νέο τους Pick-up. Το αμερικάνικο μοντέλο έχει ήδη περισσότερες από 150 παραγγελίες.


Σχεδόν 45 Tesla S Plaid των 150.000 ευρώ (περίπου) θα έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να καλύψουν μέρος των παραγγελιών που ήδη έχουν ξεπεράσει τις… 100.


 

Ο θεσμός του ελληνικού Car Of The Year βρίσκεται σε εξέλιξη και για την ανάδειξη των κορυφαίων μοντέλων ψηφίζουν, εκτός από τους ειδικούς (Newsauto.gr, Περιοδικό CAR και Protothema.gr) και το αναγνωστικό κοινό. Όσοι θέλετε να συμμετέχετε απλά πατήστε ΕΔΩ


Σχεδόν μισό ευρώ παραπάνω ανά λίτρο πωλούνται τα καύσιμα στο νησί της Μυκόνου το χειμώνα. Η παρακάτω φωτογραφία «μιλά» από μόνη της.


 

Πολύ επιθετικά ξεκινά το 2023 για την Opel η οποία εντάσσει στο δυναμικό της πολύ δυνατές εταιρείες. Μία από αυτές είναι και η εταιρεία «Μπέσικος» (αντιπροσωπεία Peugeot στα Βόρεια Προάστια) που αναλαμβάνει και αντιπροσωπεία της Opel. Η συγκεκριμένη θα έχει έδρα στην Αχαρνών 458 (Αθήνα) ενώ αντίστοιχα το service θα βρίσκεται στην Κουρτίδου 161 (Αθήνα).


Το χρονικό διάστημα 23/9-1/10/2023 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του TAE KWON DO του Παλαιού Φαλήρου η έκθεση «AUTO & ELECTROMOBILITY». Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού οι εταιρείες, Α. Γαλανόπουλος, BBest και EXPA.


 

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη μαζί με την ΠΑΕ Άρης επισκέφτηκαν τα παιδιά του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδος ΛΑΜΨΗ που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τους προσέφεραν δώρα και πολλά χαμόγελα.


 

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι Σαββατοκύριακο» και στον Πάρι Ποντίκα μίλησε ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Nissan, Γιάννης Μεθενίτης δίνοντας συμβουλές στους οδηγούς για το τι πρέπει να ελέγξουν και προσέξουν πριν φύγουν ταξίδι. Δείτε παρακάτω το σχετικό video.

 


Συνεργασία με το sportal.gr ξεκίνησε ο Δημήτρης Μπαλής ο οποίος αναλαμβάνει τη στήλη του Auto-Moto. Παράλληλα συνεχίζει στο huffpost.gr, στο elladafm.gr ενώ ετοιμάζει και νέα τηλεοπτικά επεισόδια στο Open TV.


Τον πιο δυνατό φορτιστή για ηλεκτρικά οχήματα τοποθέτησε η ΔΕΗ και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πειραιά. Ο συγκεκριμένος αγγίζει τα 300kW και μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα (2x150kW).


Στο ξενοδοχείο Sofitel πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το ετήσιο συνέδριο της Peugeot.


Δύο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ένα Nissan LEAF και ένα ελαφρύ φορτηγό του οίκου Addax, που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. παραδόθηκαν πρόσφατα στο Δήμο Νεμέας. Το Addax θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Νεμέας ως όχημα πολλαπλών χρήσεων, για τη συλλογή απορριμμάτων, τη συντήρηση του πρασίνου, αλλά και για τις παραδόσεις αγαθών και υλικών.


Χριστουγεννιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους ετοιμάζει η Mercedes Benz Hellas λίγο πριν αλλάξει η χρονιά και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Κηφισιάς.


 

Την εκπαίδευση 2.000 μαθητών δημοτικού, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, αναλαμβάνει η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια». Mέσω της διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για πεζούς, να ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να λάβουν μέρος σε μια διαδραστική εμπειρία εκμάθησης τυφλών σημείων των μεγάλων οχημάτων.


 

Γι’ ακόμα μια φορά ο Γιάννης Τσιρογιάννης κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα… φώτα της δημοσιότητας. Η εμφάνισή του σε εκδήλωση για το αυτοκίνητο της χρονιάς έκλεψε την παράσταση.


Βέλη εξαπέλυσε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου με αποδέκτη τον Κώστα Καββαθά. Οι δύο αναρτήσεις του στο Tweeter έβαλαν φωτιά…


 

Καλεσμένο τον Πάρι Ποντίκα και τον Βασίλη Σαρημπαλίδη έχουν αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Μία πιο ανάλαφρη συζήτηση γύρω από την αυτοκίνηση, την ηλεκτροκίνηση κ.ά. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 148.700
2. Trcoff: 62.400
3. Tractiongr: 27.700
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 14.000
6. Carotogr: 12.600
7. CarGuysGr: 12.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.390
9. Newsauto: 4.850
10. 4Τροχοί: 4.210
11. Auto Τρίτη: 3.570
12. Autobeat: 3.280
13. George Sargiannidis: 3.180
14. Panos Seitanidis: 2.370
15. Enkinisi: 1.630
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.550
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/12/2022 (18:00)