Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 358…

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 358…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 358…

ΝΕΑ

Η πιάτσα του αυτοκινήτου αλλάζει καθώς αλλάζουν τόσο τα ίδια τα αυτοκίνητα όσο και οι συνήθειες των καταναλωτών. Την ίδια ώρα κάποια πράγματα παραμένουν στη δεκαετία του… ’80, άντε του ’90.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και όπως πάντα η ευχή της Δευτέρας είναι να έχουμε όλοι μας μία καλή εβδομάδα. Σε περίπου ένα μήνα και κάτι έρχονται τα Χριστούγεννα και ήδη οι δρόμοι, τα μαγαζιά και τα σπίτια έχουν ντυθεί στα γιορτινά τους. Μία ωραία εικόνα που αντιστρέφει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την υπόλοιπη καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, λόγω της παγκόσμιας κατάστασης.

Όσο λοιπόν περιμένουμε να αλλάξει το… μέλλον μας (τίποτα δεν γίνεται μόνο του), ας σκεφτούμε πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το διαμορφώσουμε με τα «όπλα» που έχουμε. Όλοι, είτε το θέλουμε είτε όχι, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες, οπότε καλό είναι να κοιτάξουμε και να αναζητήσουμε την θετική πλευρά της κατάστασης και να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν.

Στα της πιάτσας τώρα, το κυνήγι των κλικ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δυστυχώς, στόχος παραμένει η απήχηση και όχι το περιεχόμενο και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το σίγουρο είναι πως με την δημιουργία περιεχομένου θα έρθει και η απήχηση άρα και τα… κλικ. Όμως για να δουλέψει όλο αυτό θα πρέπει να υπάρξει τρέξιμο, έρευνα, ψάξιμο και ότι άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα περιεχόμενο όχι μόνο διαβαστερό αλλά δυναμικό. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω και τη δημιουργία περιεχομένου για το ΚΟΙΝΟ και όχι για τις εταιρείες, που δυστυχώς θεωρούν πολλές φορές πως οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι όχι των δημοσιογραφικών μαγαζιών αλλά των εταιρειών… Και πάλι στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα και τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει, πρωτίστως, το κοινό.

Advertisement
Advertisement

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του

Την ίδια ώρα, και αλλάζω τελείως κλίμα, στο κυνήγι του… σκαψίματος, κάποιοι εργολάβοι διακινδυνεύουν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών. Όσοι ζούμε στην Αθήνα έχουμε διαπιστώσει πως τους τελευταίους μήνες πάρα πολλοί δρόμοι έχουν σκαφτεί για να περαστούν οπτικές ίνες.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι ακόμα και τις ώρες που γίνεται η παράδοση – παραλαβή των παιδιών στα σχολεία, επαγγελματικά οχήματα που δουλεύουν σε δρόμους, όχι μόνο δεν σταματούν (μιλάμε για 20-30 λεπτά) αλλά κινούνται επικίνδυνα ακόμα και ανάποδα. Ευχόμαστε να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο και εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε τι συνέβη…

Advertisement

Στείλτε μας το δικό σας ρεπορτάζ

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ευθύς και για να το καταλάβεις πήγαινε και δες το δάσος.
Τα ίσια δέντρα κόβονται ενώ τα κυρτωμένα τα αφήνουν να στέκονται


Advertisement

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με δημοσιογράφους ετοιμάζει τον Δεκέμβριο o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς Αριστείδης Αραβανής ο οποίος συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους. Μετά από 31 χρόνια στην εταιρεία τη θέση του θα αναλάβει ο Hermann Riedl που προέρχεται από την Wind Hellas.


 

Τελευταία χώρα στην Ε.Ε. βρίσκεται πλέον η Ελλάδα με τον γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων. Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής του ΣΕΑΑ Δημήτρη Πάτσιο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και στον Πάρι Ποντίκα. Επιπλέον τόνισε πως οι τιμές των αυτοκινήτων το 2023 θα παρουσιάσουν άνοδο.


 

Γερμανία, Ιαπωνία και Γαλλία είναι οι χώρες που αγαπούν οι Έλληνες και το δείχνουν όταν αγοράζουν καινούριο αυτοκίνητο. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στις πωλήσεις του 2022 (διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου).


Ο Ανδρέας Κυριακόπουλος έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση του Ομίλου Kosmocar. Ο ίδιος δεν προέρχεται από τον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.


 

Φουλ γκάμα SUV διαθέτει η Nissan, κάτι που μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει στην κεντρική αντιπροσωπεία της μάρκας στη λεωφόρο Αθηνών.


Ο Στήβεν Κατσάνης είναι ο νέος Επικεφαλής της Kosmoride.


Η Black Friday έχει πάει… σούπερ για την Kosmoride πριν καν ολοκληρωθεί. Εκατοντάδες είναι αυτοί που προχώρησαν σε αγορά δικύκλου βλέποντας τις τιμές να έχουν καταρρεύσει!


Περισσότερα από 3.100 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε 3 χρόνια έχει μαζέψει ο Δήμος Αθηναίων τα οποία και έχει στείλει για ανακύκλωση. Οποιοσδήποτε πάντως διαπιστώνει ότι ένα όχημα έχει εγκαταλειφτεί από τον ιδιοκτήτη του μπορεί να επικοινωνεί με το 1595 και να ενημερώνει σχετικά.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των αυτοκίνητων που καίνε ως καύσιμο το φυσικό αέριο στην περιοχή των Τρικάλων. Το μοναδικό πρατήριο έκλεισε πριν από μερικούς μήνες και τα κοντινότερα σημεία ανεφοδιασμού βρίσκονται σε Λαμία και Λάρισα.


Στις 27 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το τηλεοπτικό Traction στο Star Channel. Θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 13:00.

 


Το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου διοργάνωσε εκδρομή στην Παύλιανη το Ranger Club Greece. Συνολικά 25 αυτοκίνητα έδωσαν το παρών με τους συμμετέχοντες να οδηγούν σε ειδικές διαδρομές του ράλι Ακρόπολις.


Συνεργασία με το cartest.gr ξεκίνησε ο Γιώργος Σκευοφύλακας.


 

Η νέα γενιά του Range Rover Sport βρίσκεται ήδη στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Όσον αφορά τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες ίσως γίνουν (σε περιορισμένο αριθμό) πριν τα τέλη του έτους.


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο συνεργασίας της FMS με την ομάδα μπάσκετ του ΟΣΦΠ θα πραγματοποιηθεί παράδοση 10 αυτοκινήτων Kia. Συγκεκριμένα θα παραδοθούν 8 υβριδικά Kia Niro και 2 Kia Sportage.

 


 

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ξεκίνησε τη συνεργασία με το Rise TV ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος, Τα video που παρουσιάζει στο carguys.gr ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού. Οι παρουσιάσεις θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 13:00


Δημοσκόπηση για την Top φωτογραφία του Ράλι Ακρόπολις «τρέχει» η οργάνωση. Για να ψηφίσετε την καλύτερα πατήστε ΕΔΩ


 

Στην έκθεση τουρισμού “World Travel Market” που διεξήχθη στο Λονδίνο ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën παρουσίασαν τη μετατροπή της Χάλκης σε «έξυπνο» και «πράσινο» νησί (GR-ECO Island).


Στην Ισπανία ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να οδηγήσουν τη νέα γενιά του Ford Ranger Raptor. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα δούμε το επιβλητικό Pick-up να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.


Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα σε αγώνα μοτοσικλετών του εξωτερικού όπου ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη του Trofeo Inverno 2022 που διεξήχθη στο Μπάρι. Ο Έλληνας αναβάτης συμμετείχε με Yamaha R3 έχοντας την υποστήριξη της Μοτοδυναμικής.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.900
2. Trcoff: 61.900
3. Tractiongr: 27.400
4. Drive magazine: 26.700
5. Gocar: 13.800
6. Carotogr: 12.500
7. CarGuysGr: 11.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.290
9. Newsauto: 4.810
10. 4Τροχοί: 4.190
11. Auto Τρίτη: 3.550
12. Autobeat: 3.190
13. George Sargiannidis: 3.100
14. Panos Seitanidis: 2.360
15. Enkinisi: 1.620
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.540
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/11/2022 (20:00)