Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 353…

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 353…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 353…

ΝΕΑ

Καλά τα αυτοκίνητα, καλές οι τεχνολογίες, το ίδιο και οι πωλήσεις, αλλά σε τι κοινωνία ζούμε ρε γαμώτο; Στο Newsauto καταγράφουμε και σχολιάζουμε όλα συμβαίνουν γύρω μας, όχι μόνο όσα έχουν ρόδες και καίνε καύσιμο…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Θα ξεκινήσω με κάτι που δεν έχει να κάνει με αυτοκίνητα και ό,τι κινείται αλλά με τα… κουνούπια που επιτέλους μας άφησαν σε ησυχία! Η θερμοκρασία έπεσε, ο καιρός ήρθε στα ίσια του και σύντομα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα… Χριστούγεννα, ιδίως όταν στα τέλη του μήνα, αλλάξει η ώρα.

Πριν διαβάσετε τα τελευταία νέα της… πιάτσας θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο για την κοινωνία που ζούμε και όσα βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Έχετε καταλάβει πως αναφέρομαι στο θέμα με το ανήλικο κορίτσι, μόλις 12 ετών, που χρησιμοποιούσε και εξέδιδε το ανθρωπόμορφο τέρας (που ονομάζεται Ηλίας Μίχος) που όλοι έχουμε δει στα Μέσα. Ένα απίστευτο γεγονός που μας έχει εξοργίσει όλους και πολλοί θα ήθελαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ σκληρή και παραδειγματική, όχι μόνο για τον ανώμαλο 52-χρονο και τον φίλο του αλλά και όσοι (213 στο σύνολο!) ήρθαν σε επαφή με το 12-χρονο κορίτσι. Αναμένουμε την απόφαση Εισαγγελέα για δημοσιοποίηση φωτογραφιών και όλων αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση για να ξέρει ο κόσμος ποιους έχει δίπλα του και ποιος τελικά είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας

Θα με συγχωρέσετε που λοξοδρόμησα σήμερα αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε χρέος να τονίζουμε τέτοια θέματα και να μην ξεχνάμε τα… καθάρματα που ζούνε ανάμεσά μας, τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε.

Κυκλοφορεί όπως είναι έτσι… στο δρόμο!

Χρειαζόμασε νέο αίμα…

Advertisement
Advertisement

Στα της πιάτσας τώρα, αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως δεν έρχεται νέο αίμα στο χώρο και αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους. Οι άσχημες συνθήκες εργασίας και οι χαμηλοί μισθοί απωθούν τους νέους να εμπλακούν επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο κλάδο. Στα παραπάνω να συμπληρώσω και την ατάκα στελέχους από το χώρο του αυτοκινήτου που με παρότρυνε να γράψω σήμερα για το «Ποια είναι η… αρχαιολογική σχολή Αθηνών;», αναφερόμενος σε όλους αυτούς που έχουν μείνει πίσω και δεν εξελίσσονται όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν.

Τέλος επειδή κατά καιρούς ακούω διάφορα, πολλά εξ αυτών πίσω από την πλάτη, απλά να ενημερώσω πως δεν γίνεται να γράφεις και να είσαι αρεστός σε όλους! Ωστόσο γελάω γιατί ακόμα και αυτοί που μαχαιρώνουν πισώπλατα, όταν έχουν ανάγκη έρχονται και γλύφουν

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Όταν πέφτει το δέντρο οι μαιμούδες σκορπίζονται…


Τις 58.950 μονάδες άγγιξαν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καταλαμβάνοντας το 41,5%, έναντι των 82.936 που αφορούσε στα καινούρια.


Η δεκάδα με τα κορυφαία εισαγόμενα μεταχειρισμένα για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

  1. Toyota Yaris
  2. Renault Clio
  3. Hyundai i20
  4. Opel Corsa
  5. Ford Fiesta
  6. Nissan Qashqai
  7. Hyundai i10
  8. Toyota Aygo
  9. VW Polo
  10. Peugeot 208

Advertisement

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Στις 7 Οκτωβρίου και για πέντε ώρες η κατανάλωση ρεύματος και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα καλύφθηκε από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Συνολικά πάντως και από τη αρχή της χρονιάς (Ιανουάριος – Αύγουστος) οι ΑΠΕ έχουν καλύψει το 37,5% των αναγκών ενέργειας στην Ελλάδα (31,3% το 2021).


Σημαντικές αλλαγές αναμένουμε σε μεγάλο Όμιλο εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πιο χειροπιαστά νέα.


Ποιος (ή ποια) PR έχει γίνει τον τελευταίο καιρό… σάκος του μποξ από μερίδα δημοσιογράφων κάνοντας παράλληλα και ψυχοθεραπεία;


Αποχώρησε από το εμπορικό τμήμα των 4Τροχών η Γιώτα Αθανασοπούλου.


Νέες αλλαγές αναμένουμε στο χώρο των logistics αυτοκινήτων.


Την ευκαιρία να οδηγήσουν αλλά και να ενημερωθούν προιοντικά για τη νέα  Alfa Romeo Tonale, είχαν στελέχη των εταιρειών μακροχρόνιας μίσθωσης, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 14-15 Οκτωβρίου με επίκεντρο την περιοχή του Μυστρά, από την εισαγωγική εταιρεία.


Αποσύρθηκε… η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και για πρώτη – ίσως – φορά, είδαμε η τελική τιμή ανά λίτρο να ξεπερνά αυτή της αμόλυβδης βενζίνης.


Με τιμή πάνω από 1,35 ευρώ ανά λίτρο ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Τιμή ιδιαίτερα… τσουχτερή.


Την εμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους έκανε το πρώτο KTM X-Bow, ένα τετράτροχο όχημα που αποδίδει 300 ίππους και μπορεί να κινηθεί στους δρόμους με κανονικές πινακίδες. Το συγκεκριμένο εφοδιάζεται με κινητήρα Audi.


Σε αναβάθμιση λογισμικού έχουν προχωρήσει οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού Skoda Enyaq. Από αυτή την κίνηση και μόνο γλιτώνουν σε κατανάλωση, 1kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

 

 


Τη διάθεση των ελαστικών Trazano για επιβατικά, SUV, 4×4 και van, ξεκίνησε η εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε. (Continetal κ.ά.). Η Trazano ανήκει στον κινεζικό όμιλο Zhongce Rubber Group Co. Ltd


Στο αμφιθέατρο ΟΤΕΑcademy στο Μαρούσι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου το τρίτο Electric Vehicle Conference. Το συγκεκριμένο συνέδριο εστιάζει στις επιχειρήσεις και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν την στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Μεταξύ άλλων να μιλήσουν οι:

Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Volvo Cars Greece.
Νίκος Νοταράς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ford Motor Ελλάς
Νίκος Σινογιάννης, Porsche Division Manager, Motodynamics
Ανδρέας Χαλμπές, Διευθυντής πωλήσεων και Marketing Audi, Bentley, Διεύθυνση πωλήσεων Kosmoride
Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γενικός Διευθυντής Hyundai, Kia, Seat και Cupra.


Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου ανακοινωθεί η δεκάδα για το Ελληνικό αυτοκίνητο της Χρονιάς. Η ανακοίνωση του μοντέλου που θα κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.


Παρά τα προβλήματα με τις παραγωγές η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και στην πύλη που γίνονται φορτοεκφορτώσεις αυτοκινήτων είναι μεγάλη. Η σημερινή φωτογραφία «μιλά» από μόνη της.


Ανακοίνωση που αφορά σε διαγωνισμούς αμφιβόλου ταυτότητας και οι οποίοι διεξάγονται στα social media με την υπογραφή της Toyota εξέδωσε η εισαγωγική εταιρεία. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ουδεμία σχέση έχει η ίδια καθώς ότι κάνει το κάνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Αυτός είναι και ο λόγος που προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.


Δωρεάν σεμινάριο οδηγικής ασφάλειας με τον κορυφαίο «Ιαβέρη» στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 17:00 στο «The Met Hotel». Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6937 444926.


 

Σημαντικά μειωμένος είναι ο στόλος των δημοσιογραφικών οχημάτων, ενώ όσο περνά ο καιρό μειώνεται ακόμα περισσότερο. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν, οπότε οι υπεύθυνοι ψάχνονται να κόψουν από παντού!


Ήρθε και στην Αθήνα το νέο μοντέλο της eco car με την ονομασία Pocco. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πόλης το οποίο είναι διαθέσιμο και για δοκιμή.


Συνεργασία με το ραδιόφωνο 94,3FM ξεκίνησε ο Δημήτρης Μπαλής.


Το περιοδικό Car&Driver διοργάνωσε ημερίδα με θεματολογία «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον», ενώ το παρών έδωσαν και οι πανεπιστημιακές ομάδες Formula Student. Στην ημερίδα συμμετείχαν φοιτητές, εξειδικευμένοι επιστήμονες, Πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί καθηγητές, διακεκριμένοι μηχανολόγοι, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σχεδιαστές αυτοκινήτων και στελέχη της Ελληνικής αγοράς από τον κλάδο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας.


Μαζί με την εφημερίδα Κεφάλαιο κυκλοφόρησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το δεύτερο τεύχος του περιοδικού TopGear.


Το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου η Lamda Central (λεωφόρος Συγγρού 73) δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του αυτοκινήτου και ιδίως της μάρκας Toyota να γνωρίσουν από κοντά την ολοκαίνουρια Toyota Corolla Cross. Το παρών θα δώσουν και όλα τα SUV της ιαπωνικής φίρμας.


Τη νέα της ιστοσελίδα υψηλών προδιαγραφών ανέβασε στον διαδικτυακό αέρα η εταιρεία «Μακρής» που δραστηριοποιείται με τις μάρκες, Citroen, Cupra, SEAT και Skoda.


Η Σέρρες είναι η πόλη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φιλοξενεί όχι μόνο τοπικά πρωταθλήματα αλλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Πριν από λίγες ημέρες φιλοξένησε στο αυτοκινητοδρόμιο τον 6ο γύρο και τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Drift kings International Series ενώ μία ημέρα πριν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα «παρέλασαν» στην πόλη προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα!


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.400
2. Trcoff: 61.300
3. Tractiongr: 27.200
4. Drive magazine: 26.600
5. Gocar: 13.600
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 11.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.120
9. Newsauto: 4.780
10. 4Τροχοί: 4.170
11. Auto Τρίτη: 3.530
12. Autobeat: 3.070
13. George Sargiannidis: 2.890
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/10/2022 (20:00)