Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 350…

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 350…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 350…

ΝΕΑ

Τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται πρέπει να τις δούμε ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε και να κοιτάξουμε – μόνο – μπροστά…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Άλλη μία Δευτέρα, άλλη μία εβδομάδα ξεκινά και όπως πάντα να ‘μαστε εδώ πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού με την ενημέρωση. Ειδήσεις που ψάχνουμε για να γράψουμε και υπογράφουμε για να ξέρετε τι παίζει στην πιάτσα που συνεχώς αλλάζει και δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει σταθερότητα με όσα γίνονται.

Ο κλάδος του αυτοκινήτου συνεχίζει στο ίδιο δύσκολο μοτίβο, με τις παραγωγές να καθυστερούν, το ίδιο να συμβαίνει με τις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων, τους πελάτες να βρίσκονται στα κάγκελα και τελικά λύση, τουλάχιστον, προσωρινή να μην υπάρχει.

Η σκληρή αλήθεια είναι πως ήδη πολλά μαγαζιά έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης» και όπως φαίνεται το προσεχές μέλλον θα δούμε νέες αλλαγές. Η σκληρή αλήθεια είναι πως θα υπάρξει συρρίκνωση της πιάτσας, γεγονός που οφείλεται σε παραμέτρους όπως για παράδειγμα οι διαδικτυακές πωλήσεις, η ηλεκτροκίνηση, η μειωμένη παραγωγή κ.ά.

H πιάτσα του αυτοκινήτου έχει ανάγκη από χαμόγελα όπως αυτά που είδαμε στην Mobility (φωτό από το περίπτερο της Hyundai)

Προκλήσεις της εποχής…

Advertisement
Advertisement

Λύση ίσως να μην υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά είναι κάτι που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί και έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να είμαστε με τα μάτια ανοιχτά και να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις που θα μας βρούνε πιο δυνατούς και έτοιμους να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής.

Η ειδησεογραφία μπορεί να φαντάζει μίζερη αλλά μπορούμε να την αλλάξουμε αν κοιτάξουμε με άλλο μάτι το πρόβλημα…

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί είναι και περασμένες… 10, οπότε θα σας ευχηθώ καλό διάβασμα και πάντα να προσέχετε/με στους δρόμους!

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Βάλε ένα στόχο και σταμάτα όταν καταφέρνεις να τον φτάσεις…


Advertisement

 

Οριστικά τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία Tesla στην Ελλάδα. Όπως έχουμε γράψει, θα έχει έδρα στο Μαρούσι.


Η πρώτη Maserati MC20 πάτησε επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην επίσημη αντιπροσωπεία Trident Cars που έχει έδρα στην Κηφισιά.


 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η φετινή Mobility 2022, που φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Golden Hall το διάστημα 15-25 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας και συγκεκριμένα αυτών που… μπαίνουν στην πρίζα. Με τη λήξη της εκδήλωσης το ραντεβού δόθηκε για το 2023 τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.


Σε αλλαγές προχωρά το Newsauto που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Ford Motor Ελλάς δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να κλείσουν διαδικτυακά το δικό τους test drive με την ηλεκτρική Mustang Mach-e.


 

Η Kosmomove είναι μία νέα εταιρεία της Kosmocar, όπου κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται η Luxury Hire, αλλά και τα τμήματα εταιρικών πωλήσεων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σκοπός της Kosmomove είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών. Επικεφαλής αναλαμβάνει από τις 3 Οκτωβρίου ο Σταμάτης Μπογέας, που επιστρέφει στην Kosmocar έχοντας θητεύσει στην εταιρεία από το 2003 έως το 2018 ως Key Accounts Manager.


Η RCH Automotive, η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κατερίνη, στοχεύει στην ανάπτυξη της και εντός συνόρων, κάτι που δεν έχουμε δει εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Το Κράτος φαίνεται πως προσπαθεί να βρει λύσεις για την απόκτηση πινακίδων και να δώσει το πράσινο φως για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία.


Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ιαβέρη στο Facebook που αφορά στις δωρεές ζωτικών οργάνων είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει (θετικά) όλους.

 


 

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους διαδίδουν πως οι πλοηγοί του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εισέπραξαν χρήματα έδωσε με ανάρτησή του στα social media o Στράτης Χατζηπαναγιώτου.


Η VW παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα τρία νέα ηλεκτρικά μίνι-βαν και συγκεκριμένα το επιβλητικό ID. BUZZ. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί». Την παράδοση έκανε ο Διευθυντής After Sales & Ανάπτυξης Νέων Δραστηριοτήτων της Kosmocar, Θανάσης Κονιστής.


Το δικό της τριήμερο festival – πάρτι διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η MINI στην Ελλάδα το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου. Σύγχρονα αλλά και παλαιότερα αυτοκίνητα έδωσαν το παρών στην Πλατεία νερού ενώ καλεσμένος της εισαγωγικής εταιρείας στην Ελλάδα ήταν και ο εγγονός του Τζων Κούπερ.


Από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία PNT Cars ο Νίκος Μαρτίνος καθώς ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Η εν λόγω είναι και η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία των επαγγελματικών οχημάτων της BYD, τα οποία εισάγει η Πέτρος Πετρόπουλος.

 


Στις πρώην εγκαταστάσεις της Mercedes – Λαινόπουλος στην Κηφισιά θα έχει έδρα η PNT Cars της εταιρείας Παντόπικος, που είναι και η πρώτη αντιπροσωπεία των κινεζικών ηλεκτρικών επαγγελματικών BYD.


Έργο που θα βελτιώσει τη διέλευση των οχημάτων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νέα Φιλαδέλφειας αποτελεί η υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο νέος δρόμος που έχει δημιουργηθεί προσφέρει άμεση πρόσβαση των ομάδων, επισήμων κ.λπ. μέσα στο γήπεδο αλλά και την καλύτερη διέλευση οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου ΕΛΠΕ, που πλέον θα φέρει την ονομασία «HELLENiQ ENERGY»


Το 13ο ιδιωτικό ΚΤΕΟ της Autovision ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Έχει έδρα στο Πικέρμι και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Μαραθώνος 83.


 

Το ηλεκτρικό Fiat 500 είχε την τιμητική του στην Πάτρα το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου. Ο τοπικός αντιπρόσωπος είχε διαμορφώσει ένα χώρο στον οποίο οι φίλοι της ηλεκτροκίνησης και του αυτοκινήτου έπαιρναν πληροφορίες για το ιταλικό μοντέλο.


Σοκάρουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, καθώς περισσότερα από 6.000 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2011 και 2020 σε τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση…


Το νέο τεύχος του περιοδικού CAR θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα.


 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το περιοδικό 4 Τροχοί μαζί με την Καθημερινή


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 143.600
2. Trcoff: 60.800
3. Tractiongr: 26.900
4. Drive magazine: 26.500
5. Gocar: 13.400
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 10.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.080
9. Newsauto: 4.750
10. 4Τροχοί: 4.110
11. Auto Τρίτη: 3.510
12. Autobeat: 3.000
13. George Sargiannidis: 2.830
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.600
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 26/9/2022 (20:00)