Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 348…

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 348…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 348…

ΝΕΑ

Μετά το Ράλλυ Ακρόπολις, ξεκίνησαν και τα σχολεία μαζί και η κίνηση. Κοινώς από σήμερα προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα!!!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Από σήμερα μπήκαμε και επίσημα στην… καθημερινότητά, καθώς κάθε χρόνο το άνοιγμα των σχολείων, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Κίνηση, χρόνος που δεν.. υπάρχει και ατελείωτο τρέξιμο!

Το σίγουρο είναι πως οι δρόμοι έχουν πλέον πολύ κίνηση και αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι η ένταση και τα νεύρα που υπάρχουν.

Πολύς κόσμος βιάζεται και προσπαθεί να βγάλει τα απωθημένα στους γύρω του. Κορναρίσματα, παραβιάσεις ΚΟΚ και άφθονα… γαλλικά, συνθέτουν μία εικόνα που πρέπει να αλλάξουμε.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει και θα πρέπει, αφενός να βάλουμε φρένο στη συμπεριφορά μας, αφετέρου να πέσουν καμπάνες μπας και συμμορφωθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η ασφάλεια όλων μας και ιδίως των παιδιών που βρίσκονται κατά χιλιάδες στους δρόμους. Κοινώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ΟΧΙ κινητό γιατί δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό.

Θρίαμβος για τη Hyundai το φετινό Ακρόπολις…

Γράψαμε και πάλι ιστορία

Πριν διαβάσετε την σημερινή θεματολογία θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις που έκλεψε την παράσταση.

Κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο και μας έκανε και πάλι υπερήφανους που καταφέραμε να αλλάξουμε τη γνώμη των ξένων, κάτι βεβαίως που πετύχανε όσοι εργάστηκαν κάνοντας τεράστια προσπάθεια.

Εμείς πάντως παρακολουθήσαμε τον αγώνα… οργανωμένοι!!!

Άλλαξαν οι εποχές…

Advertisement

Να υπενθυμίσω ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δυστυχώς κάποιοι αρνούνται πεισματικά να ακολουθήσουν τον τρόπο που εργάζονται και συμπεριφέρονται. Παλιάς κοπής επαγγελματίες (;) που το μόνο που επιδιώκουν είναι αγέλαστα στρατιωτάκια, αμίλητα, ακούνητα και μαντρωμένα, για να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Προσοχή, κίνδυνος μόλυνσης: Αποφεύγετε τους δυστυχείς και του άτυχους.


Advertisement

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, η αγορά του αυτοκινήτου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κρατάει… γερά. Τους πρώτους 8 μήνες ταξινομήθηκαν 74.331 αυτοκίνητα, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2021 είχαν ταξινομηθεί 75.146.


Το 53,8% έφτασαν οι πωλήσεις των SUV το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ποσοστό που δείχνει πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν τα υπερυψωμένα οχήματα. Αντίστοιχα, το 2021 το ποσοστό αυτό ήταν στο 45,9%.


Οι περισσότεροι Έλληνες και σε ποσοστό το 47,2% επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους οχήματα που έχουν καύσιμο τη βενζίνη. Το 27,10% επιλέγει υβριδικά, το 15,3% diesel, επαναφορτιζόμενο (ηλεκτρικά και Plug in-hybrid) το 7,10%, υγραέριο το 2,60%, ενώ μόλις το 0,60% επιλέγει φυσικό αέριο. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου.


Περισσότεροι από 60.000 ήταν οι θεατές που έδωσαν βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για να απολαύσουν ένα ξεχωριστό υπερθέαμα. Σε κάθε περίπτωση φάνηκε πως όταν γίνονται εκδηλώσεις με πάθος, όρεξη και όραμα ο κόσμος ακολουθεί!


Η γιορτή της ηλεκτροκίνησης ξεκινά αυτήν την εβδομάδα στο Golden Hall που φιλοξενεί την Mobility για δεύτερη χρονιά (15-25 Σεπτεμβρίου).

Για δέκα ημέρες οι φίλοι του αυτοκινήτου και ιδίως των ηλεκτρικών αλλά και όσοι επισκεφτούν το Golden Hall θα μπορούν να δούν, επεξεργαστούν και να πάρουν πληροφορίες για τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα.


Συνεργείο από γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της RCH Automotive στην Κατερίνη. Η εν λόγω εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα που έχουν μεγάλη απήχηση στη Γερμανία και όπως φαίνεται η δουλειά του ιδρυτή της Ηλία Γαγανέλη έχει προσελκύσει των ενδιαφέρον και ξένων τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά.


Το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι το Dacia Spring, το οποίο ακόμα δεν έχει εισαχθεί επίσημα από την εισαγωγική εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, το ρουμάνικο μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους!


Η ΔΕΘ φιλοξενεί αυτές τις ημέρες μία θεματική ενότητα που αφορά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Συμμετέχουν οι εταιρείες, Citroen, Dacia, DS, Ford, Hyundai, Renault, Mercedes, Opel και Peugeot, ενώ την εμφάνισή του έκανε και ένα ηλεκτρικό λεωφορείο από την Πολωνία. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.


Τεράστια επιτυχία γνώρισε το «Alimos Classic Car Sunday 3», μια υπαίθρια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Αλίμου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες θεατές θαύμασαν κορυφαία συλλεκτικά οχήματα στην εκδήλωση που είχε την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη.


Αλλαγές ενδέχεται να δούμε, ίσως και σύντομα σε υψηλές θέσεις Μέσου που ασχολείται με το αυτοκίνητο. Όπως μαθαίνουμε ήδη γίνονται συζητήσεις…


Με νταλίκες της εταιρείας Ferst μεταφέρθηκαν τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα (σχεδόν 40) από τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, όπου και πραγματοποιήθηκε η υπερειδική διαδρομή. Εννοείται… πως δεν μας ξέφυγαν ούτε στην εθνική οδό!!!


Τρέλανε… κόσμο η Hyundai, όχι μόνο με το 1-2-3 που σημείωσε στο Ράλλυ Ακρόπολις αλλά με το “περίπτερο” που έστησε στο service park. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό!


Τη νέα BMW X1 αλλά και την ανανεωμένη BMW Σειρά 3 θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στο Μόναχο Έλληνες δημοσιογράφοι το διάστημα 13-15 Σεπτεμβρίου.


Την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ έκανε το όχημα μικροκινητικότητας της Opel με την ονομασία Rocks. Το συγκεκριμένο είναι αντίστοιχο του Citroen Ami.


Αλλάζει χέρια το management που δημιουργεί την δημοσιογραφική ύλη premium περιοδικού αυτοκινήτου εισαγωγικής εταιρείας;


Ενώ αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΔΕΘ, τελικά η Volvo αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην κάνει την εμφάνισή της…


Πέντε δημοσιογράφους φιλοξένησε σε VIP Hospitality η ΕΚΟ, ονομαστικός χορηγός του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις. Οι Χρήστος Αποστολόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης, Γιάννης Τσιγκρής, Νίκος Γιαννούλας, και Γιάννης Κατσιμπάρος έφυγαν από την Αθήνα με VIP όχημα και μεταφέρθηκαν στην ειδική διαδρομή Λουτράκι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


 

Σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (παραγωγής ρεύματος 2×85 kW) στις εγκαταστάσεις της, προχώρησε η εταιρεία Παπαδάκης που δραστηριοποιείται στο χώρο των καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων λεωφορείων. Με την κίνηση αυτή θα καλύπτει το 85% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ.


Ενημέρωση για το αυτοκίνητο κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Από τις 6 ΣΚ» που παρουσιάζουν οι Γιάννης Κοτταρίδης και Νίνα Κασιμάτη. Ο Πάρις Ποντίκας μας μεταφέρει ρεπορτάζ από το χώρο των… τροχών ενώ συνεχίζει και τις ραδιοφωνικές εκπομπές του σε ΕΡΑ Σπορ και Πρώτο Πρόγραμμα.


 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών που θα διακρίνεται για την υψηλού επιπέδου κατάρτιση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της μηχανοκίνησης.


Σε σεμινάριο που αφορούσε την φυσικοθεραπεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συμμετείχαν σπουδαστές του ΙΕΚ Ακμή στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο Service Park στη Λαμία την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και φιλοξενήθηκε από τον Διευθυντή Ράλλυ της FIA, Andrew Wheatley, με τη συνεισφορά του Danny Naessens, φυσικοθεραπευτή της Hyundai Mobis Shell World Rally Team, καθώς και της ομολόγου του από την M-Sport Ford World Rally Team, Georgina Bentley.


Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπέγραψε η insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα διαδικτυακών ασφαλειών στην Ελλάδα. Στόχος των δύο είναι να συνεργαστούν στα πλαίσια θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην εκπαίδευση νέων σπουδαστών, την πρακτική άσκηση αυτών, όπως και τη δια βίου μάθηση των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία.


Ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στάτης Χατζηπαναγιώτου με τον Δημήτρη Βαζάκα ήταν ένα από τα πλοηγά πληρώματα του Ακρόπολις.


Το Ford Raptor ήταν ο ουραγός του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με πλήρωμα τους Στέφανο – Αττάρτ και Νίκο Κανδρή.


Στον πέμπτο γύρο της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth συμμετείχε ο 17άχρνος Έλληνας οδηγός Τζώρτζης Μαρκογιάννης.


Αποχωρεί από την Μοτοδυναμική (Yamaha) και μετά από 16 χρόνια ως τεχνικός προϊστάμενος στον τομέα του marine ο Γιάννης Μουστάκης. Οι φήμες τον θέλουν να μετακομίζει στην εταιρεία Ζώης – Ευσταθίου (εξοπλισμός θαλάσσης) από τα τέλη Σεπτεμβρίου.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 143.900
2. Trcoff: 60.500
3. Tractiongr: 26.800
4. Drive magazine: 26.500
5. Gocar: 13.300
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 10.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.040
9. Newsauto: 4.690
10. 4Τροχοί: 4.070
11. Auto Τρίτη: 3.510
12. Autobeat: 2.880
13. George Sargiannidis: 2.690
14. Panos Seitanidis: 2.340
15. Enkinisi: 1.590
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/9/2022 (20:00)