Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 345…

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 345…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 345…

ΝΕΑ

Κατακαλόκαιρο και… διάβασμα για σωστή ενημέρωση! Κάθε Δευτέρα μόνο ΕΔΩ στο Newsauto, όλα όσα θέλει να μάθει ο καθένας για την πιάτσα του αυτοκινήτου για όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες!

Advertisement
Advertisement

Καύσωνας, ήλιος, χαλαρότητα και το μυαλό βρίσκεται ήδη στις διακοπές! Το καταλαβαίνουμε στην καθημερινότητα μας, το αντιλαμβανόμαστε από την κίνηση στους δρόμους που συνεχώς μειώνεται.

Όλα καλά, γιατί ο κόσμος χρειάζεται χαλάρωση και θέλει να γεμίσει τις μπαταρίες. Ήδη βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο τόσο σκεφτόμαστε παραλίες και θάλασσα! Λογικό θα πει κάποιος, αλλά το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να κάνουμε και σωστές διακοπές στη χώρα μας και να μην χρειαστεί να την… εγκαταλείψουμε λόγω ακρίβειας.

Ελλάδα…(Μήλος, παραλία Γέρακας)

Προσοχή με το αυτοκίνητό μας

Το σίγουρο είναι ως οι περισσότεροι θα κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους, καλό είναι να προσέχουν γιατί κάθε μέρα που περνά τα πράγματα στους δρόμους χειροτερεύουν και γίνονται επικίνδυνα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν και ιδίως όταν μεταφέρουμε μικρά παιδιά. Ζώνες και λογικές ταχύτητες για να φύγουμε και να επιστρέψουμε ΟΛΟΙ σπίτια μας! Αυτό είναι το πιο βασικό, όποτε ας το τηρήσουμε.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η αγορά πάει καλά (με μία σχετική πτώση), προβλήματα υπάρχουν αλλά… λύνονται. Περιμένουμε τον Σεπτέμβρη για να τα βάλουμε κάτω και να δούμε πως θα είναι το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας που ακούμε πως θα έχει δυσκολίες. Αναμένουμε

Ελλάδα, νησί, Rafnar (για τη θάλασσα) και van Mercedes (για τη… ξηρά). Τι άλλο να ζητήσεις;

Πού θα στείλετε ενημέρωση

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο από μόνα τους, αν δεν σχεδιάσουμε εμείς να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο

 


 

Advertisement

 

Τιμητική η παρουσία του Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρου Λιώκη στην δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale. Ο Έλληνας που είναι υπεύθυνος για την εξωτερική σχεδίαση του νέου SUV της ιταλικής φίρμας μίλησε για το project και απάντησε σε όλες τις απορίες των δημοσιογράφων.

 

 


 

Σύσσωμη η ομάδα της Alfa Romeo, Fiat και Jeep έδωσε το παρών στην εκδήλωση της νέας Tonale που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Φλοίσβο σε μία ειδικά διαμορφωμένη πλωτή εξέδρα.


 

Σημαντικά μειώθηκε η διελευσιμότητα από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων τον Ιούνιο. Από τη μία μπορεί κάποιος να πει πως είναι καλό για να καλυφτούν οι «τρύπες» από τη ζήτηση, από την άλλη όμως, δημιουργείται προβληματισμός για το αύριο.

 


 

Για δεύτερη φορά βραβεύτηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας η ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων RCH Automotive. Το βραβείο παρέλαβε ο Σωκράτης Γαγανέλης, αντιπρόεδρος της εταιρείας, σηματοδοτώντας την εμπλοκή της νέας γενιάς στη διοίκηση της εταιρείας που ίδρυσε ο Ηλίας Γαγανέλης.

Να σημειώσουμε πως η RCH Automotive με έδρα την Κατερίνη έχει εξάγει οχήματα σε 16 χώρες.


 

Σπάνια βλέπουμε τον Επικεφαλής των μαρκών Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Γιώργο Μπακόπουλο. Προτιμά να μιλούν γι’ αυτόν οι αριθμοί και τα θετικά στοιχεία της κάθε εταιρείας που εκπροσωπεί, γεγονός που γνωρίζει πιάτσα. Τον είδαμε στην παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale.


 

Η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία της Tesla θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μετά το καλοκαίρι. Αρχικά ήταν να ανοίξει μέσα στο καλοκαίρι αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών το project πήγε λίγο πίσω. Να θυμίσουμε πως βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας, λίγο πριν το «Υγεία».


 

Τα δεδομένα στον τρόπο πώλησης και χρήσης του αυτοκινήτου αλλάζουν. Πολλές εταιρείες ήδη επενδύουν χρήματα και σχεδιάζουν το μέλλον προκειμένου να είναι έτοιμες. Σύντομα (προς τα τέλη του έτους) θα μάθουμε περισσότερα από μεγάλο Όμιλο οχημάτων.

 


 

Το λιμάνι του Πειραιά και το σημείο που γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις οχημάτων έχει αρχίσει να αδειάζει σιγά–σιγά, γεγονός που προβληματίζει εκ νέου τους επαγγελματίες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.


 

Σε αναζήτηση συντάκτη αυτοκινήτου βρίσκεται το περιοδικό 4 Τροχοί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους στον διευθυντή του περιοδικού Μιχάλη Σταυρόπουλο (stavropoulos@alphamag.gr)

 


 

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά ταξί συναντούμε στους δρόμους. Το Skoda Enyaq είναι ένα από αυτά.


 

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (DPG) ξέσπασε κατά της Mercedes και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα οχήματά της.

Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του παραμένει στο αστέρι και πρόσθεσε ένα ακόμα σπορ μοντέλο στην πολυπληθή και με σπάνια μοντέλα, συλλογή του.


 

Το νέο του Land Rover Defender παρέλαβε ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης. Το βρετανικό SUV το πήρε από την JLR Τζώρτζης στα Γλυκά Νερά.


 

Πολλές φορές έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες στα τηλεοπτικά κανάλια τον εκπαιδευτή Γιώργο Καραμέρη. Ένας γνώριμος της… πιάτσας, που συμβουλεύει για τον τρόπο οδήγησης και συμπεριφοράς των οδηγών στους δρόμους.


 

Ο Covid έχει κάνει και πάλι την… εμφάνισή του και το βλέπουμε στα νούμερα των ανθρώπων που νοσούν καθημερινά. Από το νέο κύμα… πανδημίας δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ούτε ο κλάδος του αυτοκινήτου που τις τελευταίες εβδομάδες έχει… πληγεί. Περαστικά σε όσους ταλαιπωρούνται.

 


 

Κυκλοφόρησε η καλοκαιρινή πολυτελή έκδοση του περιοδικού Bestever. Την επιμέλεια έχει ο Γιώργος Βαρίνος.


 

Πτώση στις τιμές των καυσίμων έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που φέρνει χαμόγελα σε όλους τους καταναλωτές. Αν το καλοσκεφτούμε όμως θα διαπιστώσουμε πως… γελάμε με βενζίνη στα 2+ ευρώ στο λίτρο. Που μας κατάντησαν!


 

O Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη προμηθεύτηκε τρία Nissan Navara, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υπηρεσιών της διεύθυνσης πρασίνου του Δήμου. Η προμήθεια των επαγγελματικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.


 

Τα 30 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η Automotivo (Renault – Dacia). Θα το γιορτάσει με μία εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 18:00.

 


 

Αποχώρησε ο Γιάννης Σάββας από το περιοδικό Car and Driver, ο οποίος συνεχίζει την επαγγελματική του καριέρα στον τουριστικό κλάδο.

 


 

Σύμφωνα με στοιχεία τη Τροχαίας, το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2022 διαπιστώθηκε ότι, συνολικά 33 φορτηγά οχήματα, έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου. Επίσης πέντε από αυτά είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον.


 

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί 8-11 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν οι Μάνος και Κώστας Στεφανής. Το αγωνιστικό δίδυμο επιστρέφει στην δράση με ένα Hyundai i20 N Rally2 και θα προσπαθήσει να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα ελληνικά χρώματα στον 10ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC).


 

Τον Στέλιο Φάκαλη υποδέχτηκαν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή Πάνω από τα Όρια, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στο Attica TV στις 18:00. Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο Έλληνα motorsport manager ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ιταλία για περισσότερο από δέκα χρόνια.


 

Καλεσμένος της ελληνικής Harley-Davidson Athena, ήταν ο αναβάτης Supercross/Motocross AJ Catanzaro. Ο Αμερικανός έδωσε το παρών στο νέο χώρο «RIDE» της εταιρείας (Πειραιώς 187) την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

 


 

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 140.200
2. Trcoff: 58.500
3. Tractiongr: 26.000
4. Drive magazine: 25.800
5. Carotogr: 12.300
6. Gocar: 12.100
7. CarGuysGr: 10.400
8. Ariadni Gerasimidou: 5.790
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.920
10. Newsauto: 4.440
11. 4Τροχοί: 4.020
12. Auto Τρίτη: 3.470
13. Autobeat: 2.480
14. George Sargiannidis: 2.380
15. Panos Seitanidis: 2.270
16. Enkinisi: 1.570
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/7/2022 (12:00)