Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 344…

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 344…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 344…

ΝΕΑ

Μετά από πολύ καιρό τελικά αποκαλύπτουμε σε ποιον Όμιλο μετακομίζουν οι εισαγωγικές των Alfa Romeo, Fiat και Jeep…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, όπως κάθε Δευτέρα είμαστε εδώ για μία ξεχωριστή ενημέρωση. Καταρχάς να έχουμε καλή εβδομάδα, υγεία και όσοι δεν έχουν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές να κάνουν υπομονή γιατί πλησιάζουν και αυτές!

Πώς και πώς τις περιμένουμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητα με νέες ιδέες και όρεξη για δημιουργικότητα. Η πιάτσα του αυτοκινήτου περιμένει και αυτή με τη σειρά της το δικό της καλοκαίρι ή καλύτερα τον Αύγουστο. Μέχρι τότε θα έχουμε μάθει πολλά, αναμένονται αρκετές αλλαγές…

Όπως θα διαπιστώσετε, σήμερα, αποκαλύπτουμε πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν και απλά περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο της επικαιρότητας γιατί όπως βλέπουμε και διαπιστώνουμε, το 2022 θα μας φέρει κάποιες επιπλέον αλλαγές, ενώ το 2023 θα δούμε περισσότερα πράγματα…

Advertisement
Advertisement

Πού θα στείλετε ενημέρωση

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Κανένας καλός ΔΕΝ χάνεται…

 


 

Advertisement

Το φλέγον θέμα που συζητιέται στην πιάτσα και αφορά στην αγοροπωλησία της εισαγωγικής εταιρείας που διαχειρίζεται τα μοντέλων των Alfa Romeo, Fiat και Jeep παίρνει… τέλος. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι εν λόγω εταιρείες μετακομίζουν στον Όμιλο Βασιλάκη κάτω από την ομπρέλα του οποίου είναι η Hyundai, KIA, SEAT και η Cupra. Το deal έχει ολοκληρωθεί στο 99,9% και απομένουν μόνο τα τυπικά, οπότε θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.


 

Οι Alfa Romeo, Fiat και Jeep όπως αναφέραμε θα περάσουν όχι μόνο στα χέρια του Ομίλου Βασιλάκη αλλά και μίας ξένης εταιρείας. Ο ελληνικός όμιλος θα κατέχει το 51% και ο ξένος, που δραστηριοποιείται και αυτός στο χώρο του αυτοκινήτου, θα έχει το 49%.

 


 

Πριν από λίγες ημέρες στελέχη της Κυβέρνησης παρουσίασαν τις πινακίδες κυκλοφορίας που τοποθέτησαν στο πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο, πρόκειται για το Keraboss. Να θυμίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς πινακίδες κυκλοφορίας είχαν εκδώσει και πριν από περίπου δέκα χρόνια για αυτοκίνητο της RCH που κατασκευάζεται στην Κατερίνη. Το συγκεκριμένο κυκλοφορεί στην Σαντορίνη.


 

Το διάστημα 15-25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων Mobility στο Golden Hall. Μετά την περυσινή επιτυχία ήταν αναμενόμενο πως θα δούμε και φέτος… κίνηση από τις εταιρείες, οι οποίες έκλεισαν τις θέσεις τους και ήδη είναι sold out!Με λίγα λόγια όσοι πρόλαβαν–πρόλαβαν!

 


 

Στην κρατική τηλεόραση και σε εκπομπή για την Formula 1 αναμένεται να δούμε σύντομα τον Τάκη Πουρναράκη. Να θυμίσουμε πως παλαιότερα έκανε τη μετάδοση στον Alpha (μαζί με τον Πάνο Σειτανίδη) και τα τελευταία δύο χρόνια «τρέχει» ως Επικεφαλής το project του Ράλλυ Ακρόπολις.


 

Αυτοκίνητα με το νέο επετειακό λογότυπο που έχει φτιαχτεί για τα 50 χρόνια M Division, θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους ελληνικούς δρόμους.


 

Τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά Transit (e Transit) ήρθαν στην Ελλάδα και σύντομα θα τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Τα συγκεκριμένα μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα ακόμα και ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!


 

Το πρώτο επίσημο κατάστημα εγκαινίασε η Cupra στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 4 στο Μαρούσι, κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας Μακρής. Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του καταστήματος. Μεταξύ άλλων είδαμε τον επιχειρηματία Γιώργο Βασιλάκη όπως και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου Βασιλάκη (στην οποία ανήκει και η Cupra), όπως ο Αντρέας Χριστοφορίδης, ο Χάρης Δάνδουρας κ.ά.


 

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το Range Rover Sport σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το πρώτο όχημα που ήρθε στην Ελλάδα (προ-παραγωγής), το οποίο έχουμε δείξει στο Newsauto, είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά οι δημοσιογράφοι. Την ίδια δυνατότητα είχαν σε διαφορετική εκδήλωση και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της μάρκας.


 

Πρώτη εμφάνιση σε δημοσιογράφους, ως Επικεφαλής της μάρκας Range Rover για τον Λεωνίδα Μισσαλάκη ,ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες οδηγεί τις Jaguar–Land Rover στην Ελλάδα.


 

Αποκαλυπτήρια για την ολοκαίνουρια BMW X1 που ήρθε στην Ελλάδα τρεις μήνες πριν ξεκινήσει η κυκλοφορία της. Η εισαγωγική εταιρεία έφερε δύο αυτοκίνητα για να τα δείξει σε δημοσιογράφους, συνεργάτες αλλά και πελάτες της μάρκας σε ένα πάρτι που διοργάνωσε το… τριήμερο 8-10 Ιουλίου.


 

Η Alfa Romeo Tonale θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι στην παρουσίαση αναμένεται να δούμε και τον Έλληνα που την έχει σχεδιάσει τον Αλέξανδρο Λιώκη.


 

Στην εβδομάδα βιώσιμης ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022 συμμετείχε η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝΟΙΛ όπου και έλαβε βραβείο στην κατηγορία «Αγορά: Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων» για τα φιλικότερα προς το περιβάλλον και την υγεία καύσιμα Crystal Next.


 

Η Renault είναι επίσημος χορηγός του Ολυμπιακού και βρέθηκε δίπλα στα παιδιά των Summer Camps της πειραϊκής ομάδας που διεξήχθησαν την καλοκαιρινή περίοδο, με δώρα και εκπλήξεις.

 


 

Πωλήσεις μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα από την επίσημη ιστοσελίδας για την Mustang Mach-e ξεκίνησε η Ford στην Ελλάδα.


 

Το επετειακή εκδήλωση 10ο Patras Motor Show διοργάνωσε το διάστημα 1-3 Ιουλίου στο Μόλο Αγίου Νικολάου η ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας). Χιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου έδωσαν το παρών!


 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, τον Ιούνιο στους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσων πραγματοποιήθηκαν 25.346 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3.049 παραβάσεις. Δέκα παραβάσεις από αυτές αφορούσαν φθαρμένα ελαστικά.

 


 

Σε άθλια κατάσταση είναι, όπως αποδεικνύεται, τα περισσότερα αυτοκίνητα που δημοπρατούνται από τον πρώην ΟΔΔΥ (νυν ΔΔΔΥ) σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να το ψάξουν πολύ για να μην την… πατήσουν.

 


 

Συνεχίζει τα πετυχημένα και με χιούμορ vlog για την Formula 1, ο Πάνος Σειτανίδης. Μετά από κάθε αγώνα μας ενημερώνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο!


 

Αλλαγές με την νυχτερινή ειδική διαδρομή «Βωξίτες» ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η FIA έβαλε φρένο λόγω επικινδυνότητας τη νύχτα σε συνδυασμό με τη σκόνη. Παρόλα αυτά θα διεξαχθεί κανονικά αλλά την ημέρα.

 


 

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το Tuning Festival στο Παλαιό Φάληρο. Δυναμικό παρών σε ακόμα μία εκδήλωση έδωσε η Funny Flutters Racing Team του Δήμου Αρχοντούλη με τα εντυπωσιακά Legend Cars.


 

Ο γνωστός ταξιδευτής με μοτοσικλέτες Κωνσταντίνος Μητσάκης κατάφερε με ένα DAYTONA ROCKSTAR 500 να ταξιδέψει από την Ελλάδα στο Ντακάρ, καλύπτοντας γι’ ακόμα μία φορά χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω σε μία σέλα.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 140.000
2. Trcoff: 58.400
3. Tractiongr: 25.900
4. Drive magazine: 25.800
5. Carotogr: 12.300
6. Gocar: 11.900
7. CarGuysGr: 10.400
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.900
10. Newsauto: 4.400
11. 4Τροχοί: 4.010
12. Auto Τρίτη: 3.460
13. Autobeat: 2.460
14. George Sargiannidis: 2.370
15. Panos Seitanidis: 2.260
16. Enkinisi: 1.570
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/7/2022 (12:00)