Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 339…

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 339…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 339…

ΝΕΑ

Η ειδησεογραφία τρέχει αλλά κάποιοι μένουν στάσιμοι. Χρήματα περιμένουν να επενδυθούν αλλά σε εταιρείες που δεν έχουν προϊόντα. Μάθετε όλα τα… περίεργα που συμβαίνουν σε μία… πιάτσα που ψάχνει να βρει τη λύση στο αδιέξοδο!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ημερολογιακά μπορεί να μπήκαμε τώρα στο καλοκαίρι αλλά όπως φαίνεται από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου το καλοκαίρι θα είναι καυτό. Πολύ ζέστη και ο κόσμος έχει ξεκινήσει τα μπάνια του πριν αρχίσει σιγά, σιγά να φεύγει από τις μεγάλες πόλεις.

Ήλιος, θάλασσα και καλή παρέα είναι η μαγική συνταγή που αρέσει σε εμάς τους Έλληνες και κάθε χρόνο ανυπομονούμε γι’ αυτή. Ωστόσο για φέτος θα πρέπει να έχουμε δύο πράγματα στα υπόψη. Τις… τσούχτρες που έχουν κάνει σε πολλά μέρη της χώρα μας επιδρομή και στις φωτιές που ξεκίνησαν και αυτές νωρίς, νωρίς. Βασικά χρειάζεται προσοχή γιατί τα πράγματα αλλάζουν σε πολλά επίπεδα.

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά…

Γκρίνια και… τρύπες

Στα του αυτοκινήτου τώρα, η… γκρίνια συνεχίζεται από όλες τις πλευρές. Εισαγωγικές εταιρείες, πελάτες και έμποροι γκρινιάζουν, καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός προϊόντων για να καλυφτούν οι ανάγκες. Το έχουμε πει πολλές φορές πως χρειάζεται υπομονή αλλά όταν τα έξοδα τρέχουν και πρέπει να κλείσουν τρύπες, τι υπομονή να κάνεις; Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά είναι δύσκολα για όλους. Με λίγα λόγια πρέπει να προσαρμοστούμε και να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα πάντως ο κόσμος αλλάζει και είμαστε αυτοί που βιώνει την τεράστια αλλαγή. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την τάση, όποια και να είναι αυτή. Άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς!

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Στην πιάτσα υπάρχουνε λίγοι ατσίδες αλλά αρκετοί παπατζήδες…

Advertisement

 


 

Στην Αστυπάλαια βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Herbert Diess. Αιτία της επίσκεψης η έναρξη της υπηρεσίας ridesharing «ASTYBUS» και η υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων «astyGO». Και οι δύο υπηρεσίες κινητικότητας λειτουργούν αποκλειστικά με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και διασφαλίζουν σημαντικά βελτιωμένη μετακίνηση στο νησί σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας.

Advertisement


 

Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία αλλά και οι μειωμένες παραγωγές αυτοκινήτων «παγώνουν» και ενδεχόμενα deal στο χώρο του αυτοκινήτου. Με λίγα λόγια αλλαγές που ίσως βλέπαμε σε επίπεδο εισαγωγικών μέσα στο καλοκαίρι ίσως τις δούμε (και αν) προς τα τέλη του έτους. Η απάντηση είναι απλή, καθώς ο κάθε επιχειρηματίας από τη μία καλείται να επενδύσει σε ένα ποιόν, να το προωθήσει και να το πουλήσει αλλά από την άλλη δεν υπάρχει προϊόν! Άρα τι θα πουλήσει;

 


 

Δέκα χρόνια στον διαδικτυακό αέρα συμπληρώνει φέτος το Newsauto και θα το γιορτάσει με ένα ανεπανάληπτο πάρτι που θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου στο Island.


 

Πρόσφατα ζητήσαμε (ως στήλη) από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Opel να δείξουμε στα logistics (σε μορφή φωτογραφιών και video) τα πρώτα Opel Astra που ήρθαν στην Ελλάδα. Η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική. Όπως μας εξήγησαν, αν μας επέτρεπαν να το κάνουμε θα υπήρχαν κάποιοι δυσαρεστημένοι ενώ από την άλλη δεν ήξεραν και τον τρόπο της δουλειάς που κάνουμε!
Ενημερωτικά πάντως, για όσους δεν γνωρίζουν κάνουμε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με ειδησεογραφία αυτοκινήτου για περισσότερα από 20 χρόνια. Κρίμα

 


 

Στην εποχή του διαδικτύου και των social media υπάρχουν ακόμα εταιρείες που δεν γνωρίζουν τη δυναμική τους. Προφανώς έχουν μείνει στη δεκαετία του ’80 και του ’90.

 


 

Σαράντα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η ΕΛΤΡΑΚ (Caterpillar & Bridgestone κ.ά.) και το γιόρτασε με φίλους και συνεργάτες.

 


 

Στην Αστυπάλαια έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το VW I.D. Buzz.


 

Λίγο περισσότερες από τις 12.000 αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν τον Μάιο στην Ελλάδα, όταν τον αντίστοιχο περυσινό μήνα οι πωλήσεις άγγιξαν τις 10.850. To TOP 10 των εταιρειών είχε ως εξής:

Toyota 1.800
Hyundai 1.276
VW 1.063
KIA 814
Mercedes 740
Peugeot 710
Citroen 624
Fiat 607
Nissan 562
Opel 507

 


 

Τα 10 κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα για τον μήνα Μάιο στην Ελλάδα ήταν τα εξής:

Toyota Yaris 818
Citroen C3 416
Hyundai i20 411
Mercedes A Class 408
Nissan Micra 361
KIA Stonic 302
KIA Picanto 289
Peugeot 2008 289
Peugeot 208 287
Toyota Yaris Cross 287


 

Δημοσιογραφική παρουσίαση διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου η Dacia για να παρουσιάσει το νέο Jogger.

.

 


 

Μέρα με την ημέρα οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν. Στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς η τιμή έχει ξεπεράσει τα 2.5 ευρώ ανά λίτρο (αμόλυβδη 95 οκτανίων) και αναρωτιόμαστε μέχρι πού θα φτάσουν…

 


 

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru προχώρησε στη δωρεά ειδικού εξοπλισμού στην Εθελοντική Ομάδα ΑΧΑΙΟΣ ΕΟΠΠ (Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας – Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση – Διάσωση – Πρώτες Βοήθειες). Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Δημήτρης Μπούρδος, βρέθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στην αντιπροσωπεία της Subaru στο Χαλάνδρι, για να παραλάβει και επίσημα τη δωρεά της εταιρείας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πλειάδες Motors Γιάννη Χεκιμιάν.


 

Καλύτερη εισαγωγική εταιρεία στην Ευρώπη και στον τομέα των πωλήσεων αναδείχτηκε η JLR του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος.


 

Το λιμάνι του Πειραιά είναι συνήθως γεμάτο από αυτοκίνητα που προορίζονται τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για το εξωτερικό. Τις τελευταίες ημέρες ο χώρος αποθήκευσης έχει αρχίσει να αδειάζει και τα οχήματα να λιγοστεύουν. Φαίνεται πως τα προβλήματα με τις παραγωγές και τις παραδόσεις θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα…

 


 

Στο Quattroruote θα αρθρογραφεί ο Χριστίνα Σταθάκη. Πρόσφατα αποχώρησε από το motorone.gr


 

Η Jeep Σφακιανάκης ως επίσημος χορηγός της διοργάνωσης Beach Volley, Athens Golden Cup MASTERS 2022 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-5 Ιουνίου στο Σύνταγμα, στήριξε την εκδήλωση, παρουσιάζοντας παράλληλα στους επισκέπτες το νέο Jeep Compass e-Hybrid.


 

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ιταλική Πρεσβείας για την Εθνική Εορτή της γειτονικής χώρας, οι Giulia και Stelvio της Alfa Romeo Σφακιανάκης, τίμησαν με την παρουσία τους της είσοδο του Ζάππειου Μεγάρου.


 

Το νέο Opel Astra βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για τις αντιπροσωπείες και τις επόμενες ημέρες τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

 


 

Στο πρόσφατο ράλι Σαρδηνίας συμμετείχε και ο Ιορδάνης Σερδερίδης έχοντας δίπλα του τον Fred Miclotte και αγωνιστικό μία Skoda Fabia Rally2 Evo. Ο Έλληνας οδηγός τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας WRC2 Masters και στην 20η της γενικής κατάταξης.


 

Πονοκέφαλο στην αγορά προκαλεί η Toyota η οποία έχει καταφέρει να βρει σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων και να τα διαθέσει. Τον Μάιο άγγιξε τις 1.800 μονάδες (!) καταγράφοντας άνοδο συγκριτικά με το 2021 της τάξης του 45,3%.

 


 

Παραμιλάνε με Toyota και… Mercedes στελέχη της αγοράς που κατάφεραν να καταγράψουν πολύ ψηλά νούμερα ελέω έλλειψης οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεν Toyota έπιασε τις 1.800 μονάδες (πρώτη στο σύνολο) και η δε Mercedes διέθεσε 740!

 


 

Πώς και πώς περιμένουν στην BMW την ολοκαίνουρια X1. Αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη Ιουνίου και πολλοί θεωρούν πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην premium κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

 


 

Τα κλασικά μαύρα αγγλικά ταξί έχουν ήδη αρχίσει να ταξινομούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του LEVC (London Electric Vehicle Company – που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα τη Geely) που εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν δεύτερο κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων (προερχόμενος από τη Volvo) ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες προσφέροντας αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Τα συγκεκριμένα εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Σπανός Α.Ε.


 

Το τελευταίο επεισόδιο του Traction για την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022 μεταδόθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου από το Star Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το δείτε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 138.700
2. Trcoff: 57.400
3. Drive magazine: 25.700
4. Tractiongr: 25.500
5. Carotogr: 12.200
6. Gocar: 10.400
7. CarGuysGr: 10.200
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.850
10. Newsauto: 4.110
11. 4Τροχοί: 3.990
12. Auto Τρίτη: 3.430
13. Autobeat: 2.290
14. George Sargiannidis: 2.270
15. Panos Seitanidis: 2.230
16. Enkinisi: 1.550
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/6/2022 (20:00)