ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 338…

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 338…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 338…

ΝΕΑ

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του αυτοκινήτου φέρνει πονοκέφαλο στους επαγγελματίες που αναζητούν λύσεις με όσα βιώνουν. Το ίδιο ισχύει και με τους πελάτες που δεν μπορούν να πιστεύουν αυτό που συμβαίνει με τις τιμές στα αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες καλή εβδομάδα να έχουμε! Μύρισε καλοκαίρι τις προηγούμενες ημέρες. Η ζέστη χτύπησε κόκκινο και πήραμε μία πρώτη γεύση για το τι θα ζήσουμε το καλοκαίρι. Τυπικά πάντως το καλοκαίρι μπαίνει την Τετάρτη αλλά πολλοί είναι αυτοί που τίμησαν το Σαββατοκύριακο τις παραλίες και τις απόλαυσαν, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός τειχών.

Αυτό που διαπιστώνουμε φέτος είναι, πως παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν με πανδημία, πόλεμο κ.λπ., οι κρατήσεις για διαμονή αλλά και ότι άλλο συνδέεται με τουρισμό έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται. Τα στοιχεία δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι καυτό όχι μόνο σε θερμοκρασίες αλλά και για τους επαγγελματίες που περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στην καθημερινότητα.

Όσο καλοκαιριάζει τόσο ανεβάζουμε διάθεση…

Αύξηση της ποιότητας, όχι μόνο των κερδών

Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος θα δουλέψει καλά και αυτό θα βοηθήσει όλους τους κλάδους, φυσικά και του αυτοκινήτου. Με λίγα λόγια τα χαμόγελα επιστρέφουν στους επαγγελματίες που θα πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στην αύξηση των τραπεζικών τους λογαριασμών αλλά και στην αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν. Αυτό άλλωστε είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να το δουλέψουμε όλοι μας (ο καθένας στον τομέα του) αν φυσικά θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι οι ίδιοι και να ανέβουμε επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως εμείς από την πλευρά μας και δημοσιογραφικά κυνηγάμε το καλύτερο σε ειδήσεις και θεματολογία ενώ όπως έχετε διαπιστώσει δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρωτογενή είδηση. Αυτό είναι που ξεχωρίζει και το NEWSAUTO που συνεχίζει καθημερινά να ενημερώνει όχι μόνο για όσα γίνονται γύρω μας αλλά και για όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες και οι περισσότεροι δεν μαθαίνουμε.

Μοτέρ από Mercedes E190 2.5

Αναζητώντας παραλίες…

Σχετικά με τη… μικρή μας απουσία και για όσους δεν μας βρήκαν τις προηγούμενες ημέρες, θα πρέπει να απολογηθούμε. Ξέρετε πως κάθε χρόνο παίρνουμε τις… θάλασσες και ανακαλύπτουμε μοναδικές παραλίες στην Ελλάδα προκειμένου να σας ταξιδέψουμε σε έναν άλλον κόσμο. Αυτό κάναμε και φέτος και είμαι σίγουρος πως το υλικό το οποιο θα ανέβει θα μας δικαιώσει όλους!

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί και σήμερα η θεματολογία είναι πολύ πλούσια σε ειδήσεις.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αυτός που σταματάει τη διαφήμιση για να εξοικονομήσει χρήματα είναι σαν αυτόν που σταματάει το ρολόι για να εξοικονομήσει χρόνο.

 


Advertisement

 

Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια τα μεγάλα εργοστάσια παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη της Tesla και το ρυθμό ανάπτυξή της. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι πως ενώ δέχτηκε πόλεμο ακόμα και στην Αμερική, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό που όπως φάνηκε ΔΕΝ επηρεάστηκε καθόλου. Το συμπέρασμα είναι πως όποιος είναι να αγοράσει θα αγοράσει ακόμα και όταν υπάρχει αρνητική κριτική. Από τις έρευνες μάλιστα που έγιναν διαπιστώθηκε πως Μέσα τα οποία πολέμησαν «υπόγεια» τη μάρκα, αντί να επηρεάσουν το όνομα της Tesla κατάφεραν να επηρεάσουν το δικό τους και να χάσουν ακόμα και αναγνώστες!

 


 

Καλπάζουν οι εισαγωγές μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ελλάδα. Το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου έφτασαν τις 90.670 μονάδες όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν στις 66.235. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια οι αντίστοιχες ταξινομήσεις ήταν στις 6.001 μονάδες!

 


 

Μπορεί να αλλάζει ο τρόπος που ενημερώνεται πλέον ο κόσμος για το αυτοκίνητο αλλά όπως φαίνεται αλλαγές υπάρχουν και στον τρόπο επικοινωνίας που επιλέγουν όσες εταιρείες θέλουν να ακολουθήσουν την τάση της εποχής.

 


 

Αυτό που διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό, είναι πως ορισμένα γραφεία δημοσίων σχέσεων έχουν εξαφανιστεί από την… πιάτσα. Δύο πράγματα πρέπει να ισχύουν. Πως δεν ενδιαφέρονται για ενημέρωση του κοινού ή γιατί θεωρούν πως η επικοινωνία γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γινόταν πριν από 20-30 χρόνια.

 


 

Μετά από πολύ καιρό και αναμονή έφτασε η ώρα που θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Επικεφαλής στην JLR (Jaguar Land Rover). Η τελική τριάδα έγινε γνωστή πριν από περίπου 2 εβδομάδες και αναμένουμε να μάθουμε το όνομα που θα επικρατήσει.

 


 

H Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη, Μαρία Ξυτάκη μίλησε στην πρώτη ημερίδα “Women’s Leadership in male dominated fields” για την γυναικεία ηγεσία που διοργάνωσε το Marketing Club Greece στο Μέγατο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Μαΐου. Στόχος της ημερίδας η ενδυνάμωση γυναικών επαγγελματιών μέσα από ιδέες και ιστορίες που εμπνέουν.


 

Το Jeep Club Hellas θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουνίου μια αποστολή καλύπτοντας non stop με 5 Jeep την απόσταση από το Ακρωτήριο Ταίναρο μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο στη Νορβηγία, δηλαδή το Νοτιότερο και το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Στόχος να καλύψουν 10.000χλμ (το ταξίδι με την επιστροφή) σε 100 ώρες. Στο ταξίδι θα τους συνοδεύσει και ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης.


 

Το κόστος των καυσίμων έχει ξεφύγει σε πολλές περιοχές και ιδίως της νησιωτικής Ελλάδος. Οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων ξεπερνούν ακόμα και τα 2.5 ευρώ. (η φωτογραφία είναι από πρατήριο της Νάξου).


 

Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίχτυ η βιογραφία του Max Verstappen, την οποία έγραψε ο Βρετανός motorsport editor James Gray. Για την Ελλάδα τη μεττάφραση επιμελήθηκε ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος, παρουσιαστής των αγώνων Formula 1 στην Cosmote TV.


 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από πλευράς επισκεπτών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου, η παρουσίαση της νέας Skoda Fabia στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας Fashion City Outlet. Το τσέχικο μοντέλο φιλοξενήθηκε στον κεντρικό διάδρομο του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του επίσημου dealer της περιοχής Ευαγγέλου Α.Ε.


 

 

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να αποκτήσουν καινούριο ηλεκτρικό όχημα να το πάρουν με επιδότηση. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στα χαρτιά καθώς η πλατφόρμα για τον δεύτερο κύκλο ακόμα δεν έχει ανοίξει και όταν ανοίξει όσοι έχουν αποκτήσει νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 5-6 μήνες για να πάρουν τα χρήματα της επιδότησης.

 


 

Ολοένα και περισσότερα μικρά ηλεκτρικά οχήματα πόλης κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά. Αυτή τη φορά σειρά έχει η κινεζική XEV η οποία θα εισάγει στην Ελλάδα οχήματα που θα έχουν παραχθεί σε 3D εκτυπωτές…


 

Η κορυφαία πεντάδα εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τους πρώτους τέσσερις μήνες είχε ως εξής:
Toyota Yaris
Renault Clio
Hyundai i20
Opel Corsa
Ford Fiesta


 

Οι μεταχειρισμένες Porsche που έχουν εισαχθεί φέτος από το εξωτερικό έχουν ήδη φτάσει τις 136!


 

Την Κυριακή 5 Μαίου θα κυκλοφορήσει το νέοο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα…


 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης City of Primo 106,1 Fm ξεκινά και πάλι το Σάββατο 4 Ιουνίου η εκπομπή Safety Car. Παρουσιαστές της εκπομπής είναι οι Τάσος Κοτσάνης και Γιάννης Αντωνόπουλος και μπορείτε να τους ακούτε μεταξύ 11:00-13:00.


 

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων καθώς δεν υπάρχουν οχήματα προς αγορά για να μεγαλώσουν ή να αντικαταστήσουν το στόλο τους.

 


 

Την Κυριακή 29 Μαΐου πραγματοποίησε το πρώτο μετά-covid event το Skoda club Πελοποννήσου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους Θρακομακεδόνες και συγκεκριμένα στο White Own Cafe. Επίσημη… προσκεκλημένη η ολοκαίνουρια Skoda Fabia την οποία παραχώρησε η Skoda Μακρής.


 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΣΥ ΑΕ Βασίλη Ξυπολητά, το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα.

 


 

Μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά όπως μαθαίνουμε ήδη υπάρχουν παραγγελίες για την Alfa Romeo Tonale. Το ιταλικό SUV αναμένεται στη χώρα μας προς τα τέλη Ιουνίου.

 


 

Σε λύση της συνεργασίας με την εταιρεία «Γιάννης Παπαδόπουλος αυτοκίνητα – ανταλλακτικά Α.Ε.», προχώρησε η Kosmocar. Η εν λόγω εταιρεία ήταν εξουσιοδοτημένος έμπορος και συνεργάτης service των μαρκών, Volkswagen, Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα και Audi στη Λάρισα.

 


 

Μετά τα σύγχρονα experience stores της Kosmoride σε Μαρούσι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, οι φίλοι των e-Bikes από τη Θεσσαλία μπορούν να επισκεφτούν το νέο κατάστημα στη Λάρισα σε συνεργασία με την Α. ΠΟΔΑΣ ΑΕ. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στη διασταύρωση της Λεωφόρου Καραμανλή & Σαμουηλίδου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2410 232330.

 

 


 

Την Κυριακή 29 Μαΐου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Τα πρώτα του γενέθλια στο YouTube γιορτάζει το GAAAS Media που ασχολείται με… ρόδες! Η ομάδα αποτελείται από τους:
Δημήτρης “ΔελταΜι” Μαλαχιάς (BurnOut, MaxPower, Street Racer)
Δημήτρης “MTS” Παρασκευόπουλος (XL, WOT Magazine, Drift Wars )
Παύλος “Pavlan” Χρήστου (0-300, 2Τροχοί, 4Τροχοί)


 

Στην οικογένεια της Muvus εντάχθηκε πρόσφατα η εταιρεία Βαγιανέλης A.E. και συγκεκριμένα στο επίσημο δίκτυο της CFMOTO και της Royal Enfield. H Βαγιανέλης Α.Ε. είναι στο χώρο της μοτοσικλέτας περισσότερο από 30 χρόνια.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 138.400
2. Trcoff: 57.300
3. Drive magazine: 25.700
4. Tractiongr: 25.400
5. Carotogr: 12.200
6. CarGuysGr: 10.200
7. Gocar: 9.580
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.830
10. Newsauto: 4.100
11. 4Τροχοί: 3.990
12. Auto Τρίτη: 3.430
13. George Sargiannidis: 2.260
14. Autobeat: 2.260
15. Panos Seitanidis: 2.220
16. Enkinisi: 1.550
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 30/5/2022 (19:00)