Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 332…

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 332…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 332…

ΝΕΑ

Μεγάλες ειδήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα. Από τον Ιταλό που δουλεύει για το mega deal εισαγωγικής εταιρείας μέχρι την αναζήτηση αεροδιαδρόμου από την Porsche. Το Newsauto έχει όπως πάντα το ρεπορτάζ.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Μεγάλη εβδομάδα αυτή που διανύουμε και όπως ήδη θα το έχετε καταλάβει φτάσαμε στο Πάσχα. Επιτέλους θα βιώσουμε, μετά από δύο χρόνια, ένα ελληνικό Πάσχα, με την καθιερωμένη επίσκεψη στις εκκλησίες, τη νηστεία, την περιφορά του επιταφίου και φυσικά το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα.

Πολύς κόσμος ήδη έχει φύγει από τις μεγάλες πόλεις προκειμένου να βρεθεί στις ιδιαίτερες πατρίδες του ή σε περιοχές που θα περάσει λίγες ημέρες χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Ωστόσο θα χρειαστεί να προσέχουμε και να λαμβάνουμε προστατευτικά μέτρα, όπου χρειάζεται. Άλλωστε μετά από κάθε χαλάρωση, διαπιστώνουμε και αύξηση των κρουσμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάμε λοιπόν να περάσουμε όμορφα και με ασφάλεια.

Θα δούμε πολλά πράγματα φέτος και ιδίως μετά το καλοκαίρι (στη φωτό η Lamborghini Urus)!

Να επιστρέψουμε όλοι σπίτια μας

Βέβαια να μην ξεχάσουμε και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε στους δρόμους, αυτές τις ημέρες. Τα μάτια μας δεκατέσσερα γιατί διαπιστώνουμε πως αρκετοί κάνουν του κεφαλιού τους, ασχολούνται με τα κινητά τους ή βγάζουν τον πιλότο της F1 που έχουν μέσα τους.

Advertisement
Advertisement

Στην αγορά του αυτοκινήτου, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, εκτός από την… αγωνία των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο. Οι προβληματισμοί αυξάνονται, προϊόντα (οχήματα, ανταλλακτικά κ.λπ.) δεν υπάρχουν, οι πελάτες διαμαρτύρονται και το κλίμα είναι… καυτό. Ευκαιρία λοιπόν αυτές τις ημέρες για λίγη ξεκούραση, για… γέμισμα των μπαταριών και επιστροφή με όρεξη για δουλειά και λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Υγεία και ραντεβού τη Δευτερα του Πάσχα

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, απλά να ευχηθώ σε όλους μας υγεία και επιστροφή στη βάση, από την επόμενη εβδομάδα!

Για να μην μπερδευτείτε να σας ενημερώσω πως το επόμενο ραντεβού μας με τα επόμενα «Νέα της Πιάτσας» είναι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Καλό Πάσχα. Καλή ανάσταση. Με… υγεία!

 


 

Φήμες… ή αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες, ένας Ιταλός έχει κάνει δεύτερο σπίτι του, τα γραφεία μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας στα βόρεια Προάστια; Ο ίδιος προωθεί ένα deal που ενδέχεται να δούμε σύντομα με εισαγωγική εταιρεία που θα αλλάξει χέρια.

 


 

Σε αναζήτηση… αεροδιαδρόμου στην Ελλάδα βρίσκεται η Porsche.


 

Τα αυτοκίνητα αλλάζουν, η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η ενημέρωση και αυτή αλλάζει, αλλά όπως φαίνεται η επικοινωνία των εταιρειών γίνεται παλαιομοδίτικα. Μία από τις εξαιρέσεις αποτελεί ο Επικεφαλής δημοσίων σχέσεων των εταιρειών Alfa Romeo, Fiat κ.ά. Ιάκωβος Κρομμύδας ο οποίος δεν διστάζει να βάλει χιούμορ στην καθημερινότητα του. Ακομπλεξάριστος εμφανίζεται στην κάμερα του newsauto και του Γιώργου Σαργιαννίδη να μιλάει για το Jeep Wrangler 4xe.

@auto_georgees Wrangler και έφυγε τόσο… αθόρυβα; Μάλλον είχε πρόβλημα! 😂 #jeep #jeepwrangler #car #carproblems ♬ Intro – The xx


 

Το 2023 αναμένεται να δούμε μία νέα έκθεση αυτοκινήτου και όπως μαθαίνουμε δεν θα έχει εισιτήριο για τους επισκέπτες. Θα διεξαχθεί στα πρότυπα εξωτερικού όπως είδαμε πρόσφατα σε έκθεση του Μονάχου. Οι υπογραφές έχουν πέσει και σύντομα θα γίνει γνωστό και το μέρος που θα φιλοξενήσει τις εταιρείες.

 


 

Συνεργασία με το περιοδικό Quattroruote ξεκίνησε η μέχρι πρότινος υπεύθυνη επικοινωνίας της SEAT, Βάσω Χατζοπούλου.

 


 

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, υπήρξε πτώση (συγκριτικά με το 2021) στις πωλήσεις των καινούριων επιβατικών, των καινούριων ελαφρών και βαρέων φορτηγών αλλά και των νέων λεωφορείων. Συγκεκριμένα:

Επιβατικά: 22.435 από 23.439 (-4.3%)
Ελαφρά αι βαρέα φορτηγά: 2.173 από 2.572 (-15.5%)
Λεωφορεία: 37 από 59 (-37.3%)


 

Την παρθενική της ραδιοφωνική παρουσία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 19 Απριλίου η νέα υπεύθυνη επικοινωνίας της SEAT, Βίκυ Βλάχου. Συγκεκριμένα θα την ακούσουμε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ (101.8) όπου θα συνομιλήσει με τον Πάρι Ποντίκα.

 


 

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται το πρώτο Range Rover 5ης γενιάς. Το συγκεκριμένο σε χρώμα μαύρο και στην έκδοση Autobiography κοστίζει πάνω από 200.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει ένα ακόμα σε γκρι χρώμα.


 

Μεγάλη έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη βόρεια Ελλάδα και αφορούσε σε πιθανή έκθεση αυτοκινήτου. Το 85% απάντησε πως το βλέπει θετικά, αλλά χωρίς εισιτήριο.

 


 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολλούς ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων η πρόσφατη κατάσχεση της τροχαίας Μεγάρων μίας Porsche Cayenne. Η συγκεκριμένη έφερε διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που έπρεπε, ενώ οι πινακίδες προερχόντουσαν από τρακαρισμένο Cayenne…


 

Ψηφιακή θα είναι η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής Mercedes EQS, που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου στις 13:00 (ώρα Ελλάδος).


 

Εκπαίδευση με θέμα το νέο Range Rover διοργανώνει αύριο η εισαγωγική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος. Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν συνεργάτες των εταιρειών «JLR Τζώρτζης» και «JLR Σπανός».

 


 

Σε ειδικό χώρο στο Golden Hall βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το Citroen Ami. Το ηλεκτρικό όχημα της γαλλικής φίρμας με την τελική των 45χλμ./ώρα και την αυτονομία των 75 χλμ. θα βρίσκεται στο γνωστό εμπορικό κέντρο για τις ημέρες του Πάσχα.


 

Ο εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής των Renault – Dacia στο Ηράκλειο Κρήτης, Πυραμίς Ε.Π.Ε., στήριξε τον ΣΕΓΑΣ στην διοργάνωση του δρομικού event «Run Greece».


 

Σε αγώνες Kick Boxing και συγκεκριμένα στο Gods of War Open συμμετείχε ο Επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του BMW Group Κωνσταντίνος Διαμαντής (φωτό δεξιά). Με λίγα λόγια… προσοχή μην τσακωθείτε μαζί του!!!


 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το διαδικτυακού topgeargreece.gr

 


 

Την Κυριακή 17 Απριλίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction, όπως πάντα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Channel. Όσοι δεν το είδατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 10
4. www.gazzetta.gr 20
5. www.sport24.gr 21
6. www.tanea.gr 25
7. www.newsit.gr 26
8. www.newsauto.gr 31
9. www.newsbomb.gr 32
10. www.iefimerida.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 31
2. www.autogreeknews.gr 83
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 111
5. www.traction.gr 206
6. www.carandmotor.gr 288
7. www.autotriti.gr 404
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/4/2022 21:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 136.500
2. Trcoff: 55.900
3. Drive magazine: 25.400
4. Tractiongr: 24.900
5. Carotogr: 12.100
6. CarGuysGr: 10.000
7. Gocar: 8.060
8. Ariadni Gerasimidou: 5.770
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.700
10. Newsauto: 4.050
11. 4Τροχοί: 3.940
12. Auto Τρίτη: 3.360
13. Panos Seitanidis: 2.170
14. George Sargiannidis: 2.120
15. Autobeat: 1.970
16. Enkinisi: 1.520
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/4/2022 (21:00)