Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 326…

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 326…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 326…

ΝΕΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει όλο τον πλανήτη. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες αλλά και πότε θα μπει ένα φρένο στο ράλι τιμών που παρατηρείται σε καύσιμα, προϊόντα, αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε (όχι μόνο στα λόγια). Καθαρά Δευτέρα σήμερα, μία ημέρα που ξεκινά η Σαρακοστή και έχει ονομαστεί έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά.

Ας ευχηθούμε αυτή να είναι και η μέρα που θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, τις οποίες παρακολουθούμε εδώ και 10 ημέρες με κομμένη την ανάσα. Συγκλονιστικές εικόνες ακόμα και με μικρά παιδιά που σκοτώνονται, άλλα που χάνουν τους γονείς τους, αμάχους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και χιλιάδες νεκρούς τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας.

Όλα αυτά που ζούμε (έστω και από μακριά) μας έχουν συγκλονίσει. Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα και πραγματικά δεν πιστεύουμε πως το 2022 σε ευρωπαϊκό έδαφος γίνονται όλα αυτά…

Advertisement
Advertisement

Αυξήσεις στα… πάντα

Ο πόλεμος δημιουργεί και άλλα προβλήματα που ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Κατακόρυφή αύξηση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτοξεύουν τις τιμές των καυσίμων αλλά και άλλων αγαθών. Από τη σχετική λίστα δεν λείπουν και τα αυτοκίνητα, οι τιμές των οποίων αυξάνουν συνεχώς χωρίς κανένας να γνωρίζει που θα μπει ένα φρένο…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ*
Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.
*Πωλ Βαλερύ (Γάλλος ποιητής, 1871 – 1945)

 


Advertisement

 

Θέμα ημερών είναι να ολοκληρωθούν οι τελικές αποφάσεις της «ελληνικής» Tesla για την κάθετη μονάδα που θα δημιουργήσει στην Αθήνα.


 

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του  επικεφαλής  στην Jaguar – Land Rover ενδεχομένος να είναι μάνατζερ που έχει εργαστεί σε παλαιότερα σε εταιρείες πολύ ακριβών αυτοκινήτων σε Νιγηρία, Μπαχρέιν αλλά και Ελλάδα

 


 

Εκατοντάδες Opel έκαναν… απόβαση στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες. Είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Μάρτιος θα πάει πολύ καλά για την γερμανική φίρμα.

 


 

Την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 10:30 (ώρα Ελλάδας) η Renault θα πραγματοποιήσει την διαδικτυακή παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Austral. Η παρουσίαση του νέου SUV θα έχει διάρκεια 20 λεπτών και θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


 

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, θέλοντας να ενισχύσει το έργο της Άννας Ντουντουνάκη, της Ελληνίδας κολυμβήτριας (χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, τον Μάιο του 2021) της παραχώρησε ένα ολοκαίνουργιο, υβριδικό Nissan Qashqai, για τις καθημερινές της μετακινήσεις.


 

Σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο θα υποβληθεί ο Πάρις Ποντίκας. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει κανονικά την εκπομπή του “Autoclub” η οποία μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στο Πρώτο Πρόγραμμα. Στην ΕΡΑ Σπορ θα συνεχίσουμε να τον ακούμε από την επόμενη εβδομάδα.


 

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα, το Ariadni Project, την πρώτη πολύπλευρη προσπάθεια να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν οι επιδράσεις του καρκίνου σε νέους ενήλικες. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριάδνης Γερασιμίδου και υλοποιείται με την προτροπή και υποστήριξη της Μαριάννας Λάτση.


 

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ένα ακόμα μοντέλο της DS Automobiles. Ο λόγος για το DS9


 

Την κορυφαία έκδοση SVR της F-Pace έφερε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jaguar.


 

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη, αναζητά προσωπικό για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας.

 


 

Εκδήλωση που αφορά στην ανάπτυξη μικροκινητικότητας στην Ελλάδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής θα παρουσιαστούν μικρά ηλεκτρικά οχήματα πόλης, η ανάπτυξη αστικής μεταφοράς χαμηλού κόστους, οι νέες δυνατότητες επαγγελματικής μεταφοράς κ.ά.

 


 

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda θα είναι χορηγός του Μίλτου Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (άλμα στα 8,41 μέτρα) του Τόκιο θα οδηγεί μοντέλα της τσέχικης φίρμας.


 

Η Honda Motor Europe θα παρουσιάσει διαδικτυακά τα σχέδιά της όσον αφορά την μελλοντική επιχειρηματική της κατεύθυνση στην Ευρώπη ενώ θα πραγματοποιήσει και την παγκόσμια αποκάλυψη του νέου Civic e:HEV. Την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

 


 

Κάθε τρεις μήνες θα κυκλοφορεί η έντυπη μορφή του περιοδικού Top Gear. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρώτο τεύχος θα κάνει την εμφάνισή του, τον ερχόμενο Ιούλιο.

 


 

Τριπλασιασμό κερδών είχε η Autohellas Hertz το 2021 συγκριτικά με το 2020 και σύμφωνα με στοιχεία που η ίδια ανακοίνωσε. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 30,5%, φθάνοντας τα 641,6 εκατ. ευρώ (από 491,7 το 2020). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 84,8 εκατ. ευρώ έναντι 41,6 εκατ. το 2020, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 52,4 εκατ. ευρώ έναντι 17,3 το 2020.


 

Αναβάθμιση για το περιοδικό Power Automotive Magazine. Πλέον είναι μεγαλύτερο, με πιο πλούσια ύλη και με καλύτερη ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης.


 

Τους Λυμπέρη Παπάζογλου, Τάκη Καμπύλη και Χρήστο Αυγερόπουλο φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης. Θέμα συζήτησης οι ελληνικοί αγώνες και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι τρεις από τους πέντε εκπροσώπους των οδηγών μιλούν για την πορεία των πραγμάτων και τις επικοινωνίες τους με την ΟΜΑΕ, τον ΣΟΑΑ και φυσικά όλους του αγωνιζόμενους. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

Την Κυριακή 6 Μαρτίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το δείτε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Η εκπομπή Πάνω από τα Όρια που ασχολείται κυρίως στους ελληνικούς αγώνες υπάρχει και στο διαδίκτυο. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν παλαιότερες εκπομπές μπορούν στην επίσημη σελίδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 


 

Το MEC Παιανίας φιλοξενεί το διάστημα 10-13 Μαρτίου την έκθεση Boat & Fishing Show 2022. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση σκαφών, ψαρέματος, ψαροτούφεκου, watersports και θαλάσσιου τουρισμού ενώ επιστρέψει μετά από 2 χρόνια. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι οι εξής:
Πέμπτη 10 Μαρτίου: 15:00 – 21.00
Παρασκευή 11 Μαρτίου: 15:00 – 21.00
Σάββατο 12 Μαρτίου: 10:00 – 21.00
Κυριακή 13 Μαρτίου: 10:00 – 21.00


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 15
5. www.newsauto.gr 26
6. www.tovima.gr 28
7. www.tanea.gr 29
8. www.newsit.gr 37
9. www.liberal.gr 46
10. www.capital.gr 50
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 27
2. www.autogreeknews.gr 65
3. www.gocar.gr 98
4. www.motorone.gr 106
5. www.traction.gr 217
6. www.autotriti.gr 302
7. www.carandmotor.gr 635
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/3/2022 20:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 135.000
2. Trcoff: 54.200
3. Drive magazine: 25.200
4. Tractiongr: 24.300
5. Carotogr: 12.000
6. CarGuysGr: 9.850
7. Gocar: 7.170
8. Ariadni Gerasimidou: 5.760
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.620
10. Newsauto: 3.990
11. 4Τροχοί: 3.880
12. Auto Τρίτη: 3.320
13. George Sargiannidis: 1.930
14. Autobeat: 1.670
15. Panos Seitanidis: 1.660
16. Enkinisi: 1.480
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/3/2022 (20:00)