Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 325…

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 325…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 325…

ΝΕΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε εγρήγορση. Πολλά τα προβλήματα ΚΑΙ στον κλάδο του αυτοκινήτου λόγω της εφοδιαστικής αλυσίδας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου η σημερινή και είναι πολύ δύσκολη. Πάρα πολύ θα έλεγα. Διότι ο πόλεμος που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία (διαβάστε τις τελευταίες εξελίξξεις ΕΔΩ) μας έχει επηρεάσει όλους. Άμαχος πληθυσμός, σκηνές χάους και ένα μέλλον που δείχνει αβέβαιο.

Αναφερόμαστε σε έναν πόλεμο εντός Ευρώπης που ευελπιστούμε ΟΛΟΙ μας να λήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Άλλωστε από όποια πλευρά και να κοιτάξεις αυτόν τον πόλεμο είναι παράλογος και άδικος.

Ξέρετε πως κάθε Δευτέρα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για όσα γίνονται στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Δεν περιμέναμε να γράφουμε σε αυτήν εδώ τη στήλη για… πόλεμο. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα όσα γίνονται δίπλα μας. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και πρέπει να πρυτανεύει η λογική γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά…

Advertisement
Advertisement

Πάγωσε η αγορά του αυτοκινήτου

Στα του αυτοκινήτου, διαπιστώνουμε πως η αγορά έχει «παγώσει» και οι περισσότεροι κρατούν στάση αναμονής. Από τη μία οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, από την άλλη το πρόβλημα με τις παραγωγές δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Αναμένουμε τις εξελίξεις

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ;
Βόμβες που κοστίζουν 100.000$ και αεροπλάνα των 100.000.000$ που καταστρέφονται πετώντας με κόστος 40.000$ την ώρα για να σκοτωθούν άνθρωποι που κερδίζουν λιγότερα από 10$ την ημέρα.
*από Twitter

 


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
STOP WAR

 


 

Όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, έχουν «παγώσει» και ενδεχόμενο deal με εισαγωγική εταιρεία για την οποία έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με την αγοροπωλησία της. (στην Ελλάδα)

 


 

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους στον Όμιλο Πετρόπουλο σχετικά με την αντικατάσταση του Νίκου Μπέλου που μέχρι πρότινος ήταν Επικεφαλής των Jaguar – Land Rover. Από την εταιρεία κρατούν επτασφράγιστο μυστικό, το όνομα του νέου Επικεφαλής.

 


 

Τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα πόλης θα κάνουν πολύ σύντομα την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά και αρκετά μοντέλα θα τα δούμε στους δρόμους. Πρόκειται για οχήματα που θα πωλούνται αλλά και θα νοικιάζονται ακόμα και με το μήνα σε μορφή leasing. Το εντυπωσιακό είναι πως ενδέχεται να δούμε μισθώματα που θα κυμαίνονται στα 99 ευρώ το μήνα και σίγουρα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολύ κόσμου…

 


 

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του νέου Citroen Ami για το οποίο έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Το μικρό γαλλικό όχημα με αυτονομία τα 75 χιλιόμετρα ίσως (τελικά) κοστίζει και κάτω από 7.000 ευρώ (με την κρατική επιδότηση).


 

Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Τοσκάνη η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Skoda Enyaq Coupe.


 

Δημοσιογραφική εκδήλωση ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων DS Automobiles για το νέο DS4. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί (ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί) το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου.


 

Ο Γιάννης Πετούλης με μακρά πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου, είναι εδώ και δύο χρόνια ο Επικεφαλής της Europ Assistance στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Business news magazine” ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η κατάκτηση της κορυφής για την εταιρεία που εκπροσωπεί. Κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει και πριν από λίγα χρόνια όταν είχε αναλάβει τα ηνία της Volvo στην Ελλάδα.


 

Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022 αναδείχτηκε το KIA EV6, ένα ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Το κορεατικό μοντέλο απέσπασε 279 βαθμούς, έναντι 265 του Renault Megane E-Tech (ηλεκτρικό) και 261 του Hyundai Ioniq (ηλεκτρικό). Στο συγκεκριμένο θεσμό την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ελένη Ξενάκη από το περιοδικό 4Τροχοί.

 


 

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια αποκάλυψη του νέου Ford Raptor. Πρόκειται για ένα Pick-up με ιδιαίτερα φανατικό κοινό και στην Ελλάδα. Σε ερώτηση που κάναμε μέσω Instagram (με απήχηση σε 7.100 άτομα) για το πώς το βλέπει, το 90% απάντησε «ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΑ» και το 10% «ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ».


 

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε μέσω Instagram (με απήχηση σε 10.300 άτομα) σχετικά με το Citroen Ami και σε ερώτηση «Θα το αγόραζες;», το 79% απάντησε «ΟΧΙ» και το 21% «ΝΑΙ».


 

Ο πόλεμος έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά ακόμα και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Rent A Car. Μάλιστα 2-3 ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις για το… καλοκαίρι.

 


 

Η 28η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας όσοι δεν τα έχουν πληρώσει για το 2022. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να προχωρήσουν σε κατάθεση η οποία πλέον γίνεται ψηφιακά και πολύ εύκολα.

 


 

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το ουκρανικό φορτηγό Antonov-225, καταστράφηκε σε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο. Το συγκεκριμένο με μήκος 84 μέτρων είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 250 τόνους με ταχύτητα 850χλμ./ώρα.


 

Το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχθεί στα ύψη λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων πλησιάζει σχεδόν τα 2 ευρώ στο λίτρο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από αυτό το ποσό τα 2/3 είναι φόροι. Το υπόλοιπο 1/3, μοιράζονται διυλιστήρια, εταιρείες καυσίμων, μεταφορείς και πρατηριούχοι.


 

Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σταματούν να στέλνουν αυτοκίνητα στη Ρωσία. Μεταξύ αυτών οι, Audi, BMW, Citroen, General Motors, Jaguar,Land Rover, Mercedes κ.ά.

 


 

Τελικά δεν… αλλάζουμε. Οδηγούμε στη ΛΕΑ, παρκάρουμε σε θέσεις για ΑΜΕΑ και φυσικά θεωρούμε πως οι χώροι για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων είναι χώροι στάθμευσης για πονηρούς. Με τη σειρά της η αστυνομία δεν μπορεί να πράξει τα δέοντα και απλά βεβαιώνει κλήσεις, παίρνοντας ταυτόχρονα πινακίδες. Στο δια ταύτα, αυτός που θέλει να φορτίσει πρέπει να το ρίξει στην τύχη για το αν θα τα καταφέρει…


 

Αρκετοί Δήμοι σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν την ηλεκτροκίνηση και το κάνουν με πράξεις θέλοντας να εξυπηρετήσουν τόσο τους δημότες τους όσο και τους επισκέπτες. Στην πόλη των Μεγάρων υπάρχει φορτιστής για ηλεκτροκίνητα οχήματα τον οποίο μπορούν να κάνουν χρήση οι χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μάλιστα χωρίς χρέωση.


 

Πάρτι στον Παρνασσό διοργάνωσαν οι, Yamaha, Sixt και Rafnar. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης μεταφέρθηκαν στο βουνό ένα 12μετρο σκάφος (!) και τετρακίνητα οχήματα (ATV) της Yamaha.


 

Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί θα κυκλοφορήσει με την Καθημερινή την Κυριακή 6 Μαρτίου.


 

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


 

Τι ετοιμάζουν στην εταιρεία Μοτοδυναμική οι Γιάννης Σώκιαλης (Διευθυντής κλάδου Yamaha) και Νίκος Σκάρος (διευθυντής Marketing);

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 14
5. www.newsauto.gr 27
6. www.tovima.gr 30
7. www.tanea.gr 34
8. www.newsit.gr 42
9. www.liberal.gr 50
10. www.autogreeknews.gr 56
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 27
2. www.autogreeknews.gr 56
3. www.gocar.gr 92
4. www.motorone.gr 105
5. www.traction.gr 219
6. www.autotriti.gr 231
7. www.carandmotor.gr 610
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/2/2022 17:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 134.900
2. Trcoff: 54.000
3. Drive magazine: 25.200
4. Tractiongr: 24.200
5. Carotogr: 11.900
6. CarGuysGr: 9.820
7. Gocar: 7.000
8. Ariadni Gerasimidou: 5.760
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.610
10. Newsauto: 3.990
11. 4Τροχοί: 3.870
12. Auto Τρίτη: 3.310
13. George Sargiannidis: 1.880
14. Panos Seitanidis: 1.660
15. Autobeat: 1.610
16. Enkinisi: 1.480
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/2/2022 (17:00)