ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 323…

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 323…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 323…

ΝΕΑ

Βενζίνη στα… ύψη, αλλαγές σε εισαγωγικές εταιρείες, δημοσκοπήσεις, ρεκόρ και πολλές ειδήσεις από το αυτοκίνητο. Στο Newsauto τα καταγράφουμε και τα υπογράφουμε!

Advertisement
Advertisement

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Όπως κάθε Δευτέρα, την πρώτη εργάσιμη (για τους περισσότερους) ημέρα της εβδομάδας, ευχόμαστε όλα να πάνε πολύ καλά και πάνωω απ’ όλα να υπάρχει υγεία!

Το ξέρουμε πως η δημοσιογραφική ατζέντα είναι μεγάλη και με δύσκολη θεματολογία, ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι γιατί μόνο έτσι θα πάμε καλύτερα και μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Το μόνιμο θέμα συζήτησης στην πιάτσα του αυτοκινήτου και ιδίως τους τελευταίος μήνες, είναι η έλλειψη αυτοκινήτων και ο υψηλός χρόνος παράδοσης. Ένα πρόβλημα που ενώ αρχικά πιστεύαμε πως θα αρχίσει να εξαφανίζεται μετά το πρώτο εξάμηνο, δυστυχώς τα δεδομένα δείχνουν άλλα πράγματα.

Νυχτερινή εικόνα από το εσωτερικό της Mercedes A Class A35AMG…

Τύμπανα πολέμου και αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη διαπιστώνουμε μία μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων που δημιουργεί προβλήματα στις τσέπες των καταναλωτών. Αιτία το κόστος στο χρηματιστήριο του «μαύρου χρυσού», καθώς σήμερα το πρωί η τιμή ανά βαρέλι έφτασε έως και 96,7 δολάρια για να κλείσει τελικά στα 93. Οι προβλέψεις δεν είναι και οι καλύτερες καθώς γίνεται λόγος για μεγαλύτερα νούμερα και ιδίως στην περίπτωση που υπάρξει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ’ ευχήν, να επικρατήσει η λογική και τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, χωρίς να την πληρώσουν οι απλοί πολίτες.

Θέλουμε να το πιστεύουμε και ιδίως μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, συν άλλα δύο λόγω πανδημίας, πως ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε και εμείς ως Έλληνες άσπρη μέρα!

Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί σημαντικά (φωτό αρχείου)

Θεματολογία στο… φουλ

Advertisement

Η θεματολογία (και) σήμερα είναι πλούσια και σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αυτό που «σκοτώνει» είναι η αβεβαιότητα


Advertisement

 

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ στην… πιάτσα
Η κρίση με τις παραδόσεις αυτοκινήτων θα συνεχιστεί όλο το 2022…

 


 

Αποχώρησε μετά από 12 χρόνια ο Νίκος Μπέλλος από την θέση του Διευθυντή τομέα ελαφρών επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων της Jaguar Land Rover Ελλάδος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πετρόπουλος Θόδωρος Αναγνωστόπουλος αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση του Διευθυντή τομέα ελαφρών επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων της Jaguar Land Rover Ελλάδος.

Αριστερά ο Νίκος Μπέλλος και δεξιά ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος

  • Τι δήλωσε στο Newsauto ο Νίκος Μπέλλος:
    «Ήταν μία δική μου απόφαση που τη σκεφτόμουνα καιρό. Είμαι πολλά χρόνια στον κλάδο και στην εταιρεία. Έκρινα πως ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα να κάνω ένα επόμενο βήμα στην καριέρα μου».
  • Τι δήλωσε στο Newsauto ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος
    «Σχετικά με τη θέση του Διευθυντή τομέα ελαφρών επαγγελματικών και επιβατικών οχημάτων της JLR θα ψάξουμε τον αντικαταστάτη το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ πως σε 1-2 μήνες. Θα ψάξουμε τον αντικαταστάτη σε όλη την αγορά είτε πρόκειται για εσωτερική μεταγραφή είτε για νέα προσθήκη».

 

«Έφυγε» από τη ζωή η Μαριέτα Κατσιμπάρου, σύζυγος του Μιχάλη και μητέρα του «δικού» μας, ,εδώ στο Newsauto, Γιάννου Κατσιμπάρου. Η κηδεία της θα λάβει χώρα την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο 2ο Νεκροταφείο, στις 13:00, στον Αγ. Ισίδωρο.


 

Τελευταία μέρα στο Newsauto (που αρθρογραφούσε τον τελευταίο 15 χρόνο) ήταν η Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου για τον Αναστάση Γαλάνη. Ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει από την… πιάτσα καθώς σύντομα θα επιχειρήσει κάτι διαφορετικό (και καμία σχέση με τα αυτοκίνητα) στην επαγγελματική του καριέρα.

 


 

Στο gazzetta.gr μετακόμισε ο Κώστας Μιτσικώκος ο οποίος μέχρι πρότινος αρθρογραφούσε στο motorone.gr.

 


 

Η Audi επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και το κάνει με πράξεις σε υποδομές. Όπως μπορείτε να δείτε ήδη έχουν έρθει ταχυφορτιστές με ισχύ 180KW.


 

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του Citroen Ami. Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να έχει έρθει καιρό στην Ελλάδα αλλά η περιορισμένη του παραγωγή καθυστέρησε το λανσάρισμα του. Διαθέσιμο θα είναι τόσο στην έκδοση με τις δύο θέσεις όσο και στην έκδοση με τη μία.

 


 

Τα πρώτα DS 4 βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα τα δούμε να κυκλοφορούν και στους δρόμους.


 

Το «Ασημόσπιτο» είναι το βιβλίο που έχει εκδοθεί πριν από περίπου δύο μήνες από τις εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» και έχει την υπογραφή του Κώστα Καββαθά. Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει εμπειρίες και εικόνες του δημοσιογράφου που δημιούργησε την αυτοκινητιστική κουλτούρα στην Ελλάδα…


 

Συνάντηση έχουν σήμερα και αύριο στελέχη της Mercedes Benz Hellas με αντιπροσώπους και συνεργάτες της μάρκας στην Ελλάδα.

 


 

Τα ποδήλατα της Peugeot φιγουράρουν πλέον και στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


 

Νέες ενημερωτικές πινακίδες έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια Αττικής σε διάφορα σημεία. Πλέον είναι καλαίσθητες και… ευανάγνωστες.


 

Σε δημοσκόπηση που κάναμε μέσω Instagram, το 80% του αναγνωστικού κοινού (σε σύνολο 9.992 ατόμων) το 80% ψήφισε πως οι τιμές του νέου KIA Sportage είναι υψηλές.


 

Το DS 4 μπορεί να «σπάσει το γερμανικό κατεστημένο» πιστεύει το κοινό. Σε ερώτηση που κάναμε μέσω Instagram, τα αποτελέσματα ήταν 50%-50% με διαφορά μόλις 4 ψήφων υπέρ των Γάλλων.


 

Προσθήκες χώρων γραφείου και καφέ ετοιμάζει σύντομα το «Iaveris Park _ Drive in» στη Μαλακάσα.

 


 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα που θέτει σε εφαρμογή το πρωτοπόρο και φιλόδοξο εγχείρημα ανακύκλωσης των αποτσίγαρων.


 

Ο επίσημος διανομέας της FIAT στη Θεσσαλονίκη, Κουμαντζιάς Α.Ε., είχε παρουσιάσει στη στοά του Notos Galleries στη Θεσσαλονίκη το αμιγώς ηλεκτρικό 500 στην έκδοση (RED), αλλά και το i-ride, ένα καινοτόμο ηλεκτρικό πατίνι σχεδιασμένο από το Centro Stile FIAT, το οποίο αποτελεί την πρόταση της Ιταλικής μάρκας για το micro-mobility. Το i-ride χωρά στο χώρο αποσκευών του 500 και είναι το όχημα που η εν λόγω εταιρεία προσφέρει ως δώρο σε κάθε αγοραστή του ηλεκτρικού μοντέλου.


 

Εντυπωσιακή η πορεία της Dacia τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα κατέκτησε την 5η θέση στις συνολικές ταξινομήσεις επιβατικών (319 ταξινομήσεις), με μερίδιο 5,8%, επίδοση ρεκόρ για την ελληνική αγορά. Την ίδια περίοδο η Dacia σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ για την ελληνική αγορά, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στις πωλήσεις λιανικής, με μερίδιο 8,2%.


 

Ο Δήμος Κηφισιάς προμηθεύτηκε πριν από λίγες εβδομάδες δύο Nissan Navara, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών του στην υπηρεσία ύδρευσης. Η προμήθεια του ιαπωνικού Pick-up πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Κηφισιάς.


 

Η εικόνα μίας Maybach στην Ελλάδα αποτελεί… είδηση! Σημερινή φωτογραφία από τη λεωφόρο Κηφισίας.


 

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα e-tron GT κυκλοφορούν ήδη ανάμεσά μας ενώ υπάρχουν άλλες 6-7 παραγγελίες σε εκκρεμότητα!. Φαίνεται πως η κατηγορία ακόμα και των αμιγώς ηλεκτρικών σπορ μοντέλων με κόστος άνω των 100.000 ευρώ έχουν το κοινό του.


 

Παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στο μπάκετ ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο αγωνιζόμενος Μιχάλης Ευθυμίου ήταν γι’ ακόμα μία χρονιά εκεί από τη θέση του οδηγού για να δώσει χαρά στα μικρά παιδιά…


 

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν το είδατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 17
5. www.newsauto.gr 22
6. www.tovima.gr 31
7. www.tanea.gr 34
8. www.newsit.gr 46
9. www.liberal.gr 48
10. www.autogreeknews.gr 56
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 22
2. www.autogreeknews.gr 56
3. www.gocar.gr 83
4. www.motorone.gr 127
5. www.traction.gr 207
6. www.autotriti.gr 239
7. www.carandmotor.gr 528
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/2/2022 18:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 134.500
2. Trcoff: 53.500
3. Drive magazine: 25.000
4. Tractiongr: 23.900
5. Carotogr: 11.900
6. CarGuysGr: 9.730
7. Gocar: 6.880
8. Ariadni Gerasimidou: 5.750
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.560
10. Newsauto: 3.980
11. 4Τροχοί: 3.850
12. Auto Τρίτη: 3.290
13. George Sargiannidis: 1.810
14. Panos Seitanidis: 1.640
15. Enkinisi: 1.460
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/2/2022 (18:00)