Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 321…

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 321…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 321…

ΝΕΑ

Χιόνια, παγωμάρα στις πωλήσεις ακόμα επενδύσεις σε ηλεκτρικά ποδήλατα. Η πιάτσα του αυτοκινήτου δεν σταματά να… τρέχει, οπότε συνεχίζουμε και καταγράφουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και εύχομαι να έχουμε μία όμορφη εβδομάδα. Θα μου πείτε, τόσα ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, πόσο… χάλια θα μπορούσε να πάει. Αυτή είναι η αλήθεια και ελπίζουμε πως τέτοια περιστατικά δεν θα ξαναζήσουμε.

Όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε είναι αδιανόητο να χιονίζει και να εγκλωβίζονται στον πιο σύγχρονο δρόμο (βλέπε Αττική οδός) συνάνθρωποί μας μέσα στα αυτοκίνητο! Όσο και να θέλω να το πιστέψω προσωπικά δεν μπορώ να το… χωνέψω αλλά και ούτε να μπω στην ψυχολογία των ανθρώπων που μαρτύρησαν περιμένοντας να πάνε σπίτια τους.

Πραγματικά δεν το χωρά ο νους να βλέπεις εκατοντάδες οχήματα να μην κινούνται και αντί να διακόψεις την κυκλοφορία να συνεχίζεις να βάζεις και άλλα μέσα για να εισπράξεις το αντίτιμο! Ακούτε απίστευτο αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Advertisement
Advertisement

Απίστευτο μπάχαλο

Από την άλλη πού να… πρωτοαναφερθούμε; Στους κλεισμένους δρόμους; Στο χάος που δημιουργήθηκε; Στα σπίτια που έμειναν πέντε μέρες χωρίς ρεύμα; Νομίζω πως όλο αυτό που ζήσαμε πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην επαναληφθεί.

Από τα λάθη που κάναμε πρέπει να μάθουμε τι πρέπει να διορθώσουμε προκειμένου να μην δούμε ποτέ ξανά αντίστοιχες εικόνες.

Άλλο… Chaos περιμένουμε και άλλο μας ήρθε!

Advertisement

Vide-άρα με Τζίγγερ

Στα του αυτοκινήτου τώρα, θα κάνω… στάση στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού Traction με καλεσμένο τον Τζίγγερ. Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μαζί με τον Κώστα Στεφανή και τρία αγωνιστικά όπλα (Lancia Integrale 16V, Lancia Integrale Deltona και Audi Quattro A2) μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές. Θα τολμούσα να πω, πως είναι ένα από τα κορυφαία θέματα, για όσους ασχολούμαστε με την… πιάτσα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ζούμε σε μια περίοδο της ιστορίας που η αλλαγή έχει πάρει τέτοια ταχύτητα, ώστε αρχίζουμε να βλέπουμε το παρόν όταν ήδη απομακρύνεται.

 


 

QUIZ
Ποια εισαγωγική εταιρεία σκέφτεται να φέρει ηλεκτρικά οχήματα με 6 τροχούς;

 


 

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ολοένα και περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων επενδύουν στους… δύο τροχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νικ Ι. Θεοχαράκης βρίσκεται λίγο πριν το κλείσιμο του deal, για να φέρει και ηλεκτρικά ποδήλατα.

 


 

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και με ορισμένες εισαγωγικές εταιρείες. Όπως διαπιστώνουμε ενώ έρχονται νέα αυτοκίνητα, αντί να τα εμφανίσουν, πράττουν ακριβώς το αντίθετο! Κοινώς τα… κρύβουν από τους δημοσιογράφους και τα Μέσα ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να δικαιολογηθούν γιατί πήρε πρώτο κάποιο Μέσο ένα αυτοκίνητο και δεν το πήρε το άλλο. Σε όλο αυτό το… αλισβερίσι, το εκάστοτε αυτοκίνητο φιγουράρει στα ξένα Μέσα, το αναγνωστικό κοινό έχει μάθει τα πάντα από το διαδίκτυο και εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στον μικρόκοσμο της πιάτσας χάνοντας την ουσία!

 


 

Η κακοκαιρία «Ελπίς» δημιούργησε τόσα προβλήματα στις συγκοινωνίες και στο οδικό δίκτυο που ανάγκασε πολλές εισαγωγικές να «παγώσουν» το προσωπικό τους…

 


 

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να βγει στον «αέρα» το διαδικτυακό Top Gear. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Ντάνος ενώ την ομάδα θα πλαισιώνουν 5-6 δημοσιογράφοι, μαζί και ένας φωτογράφος. Επιπλέον αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το έντυπο Top Gear το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στα περίπτερα τους επόμενους μήνες.

 


 

Κορώνα – γράμματα έπαιξαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, πολλοί οδηγοί ντιλίβερι. Και αυτό διότι μπορεί να… απαγορεύτηκε να κυκλοφορούν τις ημέρες με το πολύ χιόνι αλλά όπως είδαμε αρκετοί κυκλοφορούσαν εκεί έξω βάζοντας σε κίνδυνο της ζωή τους. Λίγος σεβασμός και σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο δεν βλάπτει.


 

Πεσμένα αναμένεται να είναι τα νούμερα με τις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο. Αιτίες, η έλλειψη αυτοκινήτων, η αλλαγή στο πρόγραμμα (software) του Υπουργείου και ο… χιονιάς!


 

Αν έχετε την απορία πόσο κοστίζουν τα μηχανήματα και οχήματα που βλέπουμε σε χιόνια, φωτιές κλπ. και τα νοικιάζει το Κράτος παρακάτω έχουμε την απάντηση.


 

Μεγαλώνει συνεχώς η αγωνία για τα… νούμερα και τις επισκέψεις στα σάιτ. Το «μαγείρεμα» πάει και έρχεται, ωστόσο κάποιοι παραβλέπουν το γεγονός πως υπάρχει μηχανισμός που λέει πάντα την αλήθεια!

 


 

Τα Mitsubishi L200 που παρέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες ο όμιλος Σαρακάκης και εφοδιάστηκαν με αλατιέρες και «μαχαίρια» τα είδαμε να επιχειρούν στους δρόμους της Αττικής.


 

Τα Nissan Navara της ΟΠΚΕ βγήκαν και αυτά στους δρόμους λόγω του χιονιά


 

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


 

Το μηνιαίο περιοδικό «Ταξίδια» της Καθημερινή και συγκεκριμένα στο τεύχος Μαρτίου θα έχει αφιέρωμα σε ταξίδια με αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα με έξι διαδρομές σε λίμνες και ποτάμια της Ελλάδος.

 


 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεθέασης, το Traction με καλεσμένο τον Τζίγγερ (Γιάννη Βαρδινογιάννη) που μεταδόθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου παρακολούθησαν 198.000 θεατές. Το ποσοστό τηλεθέασης άγγιξε το 6,4% (το σύνολο) με το δυναμικό κοινό (18-54) να αγγίζει ποσοστό τηλεθέασης 9,7%.

 


 

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Ήταν ένα επεισόδιο με βασικό θέμα τη συνέντευξη του Τζίγγερ (μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις) ο οποίος μαζί με τον Κώστα Στεφανή μας θύμισαν ένδοξες αγωνιστικές στιγμές του παρελθόντος.

 


 

Τον διευθυντή του περιοδικού «4 Τροχοί», Στράτη Χατζηπαναγιώτου, έχουν καλεσμένο αυτήν την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Μία συζήτηση με αγωνιστικό φόντο και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


 

Όχι ένα ούτε δύο αλλά… 14 χρόνια είχε να εμφανιστει ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη.



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.newsauto.gr 22
6. www.tanea.gr 28
7. www.tovima.gr 33
8. www.newsit.gr 44
9. www.liberal.gr 48
10. www.autogreeknews.gr 60
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 22
2. www.autogreeknews.gr 60
3. www.gocar.gr 87
4. www.motorone.gr 169
5. www.traction.gr 177
6. www.autotriti.gr 403
7. www.carandmotor.gr 585
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/1/2022 (20:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 134.00
2. Trcoff: 52.800
3. Drive magazine: 24.800
4. Tractiongr: 22.900
5. Carotogr: 11.800
6. CarGuysGr: 9.620
7. Gocar: 6.590
8. Ariadni Gerasimidou: 5.750
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.510
10. Newsauto: 3.950
11. 4Τροχοί: 3.820
12. Auto Τρίτη: 3.260
13. George Sargiannidis: 1.690
14. Panos Seitanidis: 1.630
15. Enkinisi: 1.450
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/1/2022 (20:00)