Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 320…

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 320…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 320…

ΝΕΑ

Βρέξει… χιονίσει, συνεχίζουμε να καταγράφουμε και να υπογράφουμε, όσα συμβαίνουν γύρω μας και στην πιάτσα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Βασικά θα έχουμε μία εβδομάδα δύσκολη, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες γιατί όπως το έχουμε βιώσει σήμερα, το χιόνι έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα.

Οι άσπρες νιφάδες πέφτουν με αμείωτη ένταση με αποτέλεσμα να έχουν ντυθεί στα λευκά η Αττική ακόμα και πολλά νησιά του Αιγαίου (!), σε αντίθεση με τη Βόρεια Ελλάδα όπου τα πράγματα είναι καλά! Μιλάμε για μία δύσκολη κατάσταση που την γνωρίζαμε πολλές ημέρες πριν αλλά όπως αποδείχτηκε όλα κύλησαν στραβά…

Ο μεν κρατικός μηχανισμός δεν κατάφερε να διατηρήσει ούτε καν τους πιο κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, οι δε οδηγοί, χωρίς τα σωστά ελαστικά, αλυσίδες χιονιού και τα κατάλληλα οχήματα, είπαν να βγούνε έξω (και δεν αναφέρομαι σε όσους αναγκάστηκαν να πάνε στις εργασίες τους). Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και να κινδυνέψουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Advertisement
Advertisement

Μην ξεχνάμε τους άστεγους…

Όπως και να το κάνουμε, δεν έχουμε ούτε την τεχνογνωσία αλλά ούτε την αντίληψη να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορούμε στους δρόμους με τέτοιες συνθήκες. Αν συνυπολογίσουμε και την κακή κατάσταση των ελαστικών που έχει μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων τότε καταλαβαίνετε το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται…

Δυστυχώς τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται στους δρόμους. Να ευχηθούμε να βρεθεί γρήγορα λύση και να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Μην ξεχνάμε επίσης και τους άστεγους που περνούν αυτές τις ημέρες το δικό τους Γολγοθά. Στην περίπτωση πάντως που δείτε κάποιον άστεγο ενημερώστε τον εκάστοτε Δήμο για να βοηθήσει στη μεταφορά του σε κάποιο ειδικά διαμορφωμένο μέρος.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 



Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα


Advertisement


ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ στην… πιάτσα

Μερικές… δεκάδες καινούρια αυτοκίνητα πλημμύρησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις…


QUIZ
Ποιος δημοσιογράφος συζητά με άλλα μαγαζιά και σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από site αυτοκινήτου (εκτός του Γιάννη Τσιγκρή;)


 

Άραγε θα αποζημιωθούνε όσοι οδηγοί σήμερα χρησιμοποίησαν την Αττική οδό και… πλήρωσαν;


Αποχωρεί ο Γιάννης Τσιγκρής από το gocar.gr. Από 1η Φεβρουαρίου μετακομίζει στο διαδικτυακό Top Gear.

 


 

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η εφαρμογή του νόμου που αφορά την έκδοση αδειών ρυμουλκούμενων οχημάτων (τρέιλερ). Η οριστική ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Ο Παναγιώτη Ντάνος θα συνεχίσει στο Top Gear το οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες. Θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα των «Αττικών Εκδόσεων».


Χρονιά ρεκόρ αποδείχτηκε για την Bentley το 2021. Συνολικά παραδόθηκαν 14.659 καινούρια αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά ταξινομήθηκε μία Bentley.


Απολαυστικός ο Κώστας Πατσουρέας στην συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες. Ο κορυφαίος driftερ μίλησε για τη ζωή του, τα γκάζια τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, το δυστύχημα με την Ferrari κ.ά.


Το πρώτο, ένα και μοναδικό, Peugeot 508 PSE των 360 ίππων ήρθε στην Ελλάδα. Σύντομα θα το δούμε και στους δρόμους…


Στη λεωφόρο Αθηνών (λίγο μετά τον Θεοχαράκη) έχει έδρα η κινεζική εταιρεία King Long. Η συγκεκριμένη δραστηριοποιείται σε ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι και μικρά οχήματα πόλης….


Ακόμα και οχήματα με ερπύστριες βρίσκονται σε επιφυλακή για τις δύσκολες ώρες που ακολουθούν λόγω επέλασης του χιονιά…


 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό εν έτη 2022. Η Νέα Οδός που διαχειρίζεται το εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας εξέδωσε ανακοίνωση πως ο δρόμος προς Λαμία έκλεισε. Αιτία η απόφαση της Τροχαίας να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Η διακοπή πραγματοποιείται, εκτός των ορίων του τμήματος που διαχειρίζεται η Νέα Οδός και ειδικότερα στο ύψος της Λεωφόρου Αθηνών».


Έχουμε δει και έχουμε δει χορηγούμενες σελίδες στο instagram. Ωστόσο δεν θα περιμέναμε να δούμε κάτι ανάλογα με την Lamborghini (όχι της ελληνικής αντιπροσωπείας).


 

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικό θεματικό πάρκο της Ελλάδας, και η πόλη των Τρικάλων, υποδέχθηκε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτρικό λεωφορείο της εταιρείας BYD και μήκους 12,5 μέτρων, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.


 

Στο δρόμο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του το πρώτο Peugeot 308 νέας γενιάς…


Τέλος στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων μέσα στην πόλη, επιδιώκει να βάλει ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ και ενός πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου των παραβάσεων. Προς το παρόν έχουν εγκατασταθεί 830 αισθητήρες σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ με στόχο να εντοπίσουν οχήματα που σταθμεύουν παράνομα πάνω σε αυτές.


Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε (μέσω Instagram) και αφορούσε το παλιό και νέο Nissan Qashqai και ποιο αρέσει στον κόσμο, τα αποτελέσμα είχαν ως εξής:
Νέα γενιά: 60%
Προηγούμενη γενιά: 40%


 

Αρέσει το νέο λογότυπο της Peugeot; Δείτε τι απάντησε ο κόσμος σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε μέσω Instagram.

 


ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΔΕΗ ανακοίνωσαν την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για τη διαμόρφωση του πλαισίου και την υλοποίηση, έργων στον τομέα του πράσινου Υδρογόνου. Η συμμετοχή της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ στο κοινό μετοχικό σχήμα θα ανέλθει σε 51% και της ΔΕΗ σε 49%.


 

Στο μάτι των Αρχών έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες τα οχήματα τύπου Pick-up και συγκεκριμένα τα διπλοκάμπινα.


 

Ηλεκτρικά λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας θα ξεκινήσει να κατασκευάζει πολύ σύντομα η Ελληνική βιομηχανία ΝΚ Κιολείδης. Το εργοστάσιο βρίσκεται στον Βόλο.


Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction και συγκεκριμένα στο STAR Channel. Όσοι δεν την είδατε μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω.


 

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ομάδας PROGP Racing Omar Menghi, προκειμένου να επισημοποιήσει τη συμφωνία με τον Γιάννη Περιστερά. Να θυμίσουμε πως τη φετινή χρονιά ο 16άχρονος Έλληνα αναβάτης θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με την Ιταλική ομάδα, πάνω σε μια Yamaha R3.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 18
5. www.newsauto.gr 22
6. www.tanea.gr 23
7. www.tovima.gr 34
8. www.newsit.gr 44
9. www.liberal.gr 49
10. www.autogreeknews.gr 61
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 22
2. www.autogreeknews.gr 61
3. www.gocar.gr 91
4. www.traction.gr 180
5. www.motorone.gr 193
6. www.autotriti.gr 882
7. www.carandmotor.gr 910
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/1/2022 (18:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 133.300
2. Trcoff: 52.200
3. Drive magazine: 24.600
4. Tractiongr: 22.600
5. Carotogr: 11.800
6. CarGuysGr: 9.560
7. Gocar: 6.530
8. Ariadni Gerasimidou: 5.740
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.480
10. Newsauto: 3.940
11. 4Τροχοί: 3.810
12. Auto Τρίτη: 3.230
13. Panos Seitanidis: 1.630
16. Enkinisi: 1.440
15. George Sargiannidis: 1.540
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/1/2022 (18:00)