Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 317…

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 317…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 317…

ΝΕΑ

Το… περίεργο 2021 μας άφησε και ήδη ξεκίνησε το 2022 που τρέχει με πολλές ειδήσεις. Αισιοδοξία, όραμα και όρεξη σε όλους μας. Και φυσικά πάντα να είστε συντονισμένοι στο Νο1 site αυτοκινήτου στην Ελλάδα!

Advertisement
Advertisement

ΚΑΛΗ χρονιά σε όλους με υγεία! Φίλοι μου, αγαπημένοι, να είμαστε όλοι καλά και πάντα με την σωστή διάθεση που πρέπει. Το 2021 μας άφησε επιτέλους και το 2022 μόλις μπήκε. Αισιοδοξία, όνειρα και ό,τι καλύτερα για όλους μας! Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα, σίγουρα θα υπάρξουν σκέψεις, όμως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε θετικά. Είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τα πράγματα θα μας πάνε καλύτερα.

Μην ξεχνάμε πως πολλά πράγματα ακόμα και στην απλή μας καθημερινότητα είναι ψυχολογία, οπότε είναι σίγουρο πως θα τα πάμε καλά. Ο παλιός χρόνος λοιπόν μας άφησε, το 2002 ήρθε με ερωτηματικά, τουλάχιστον όσον αφορά την πανδημία. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά αλλά αν προσέξουμε θα ξεπεράσουμε και αυτό που ζούμε εδώ και δύο χρόνια. Βασικά μιλάμε για δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, συν άλλα δύο υγειονομικής, άρα… τι μας έμεινε; Να περιμένουμε το τέλος τους (!) και να κοιτάμε πόσο καλό θα είναι το μέλλον, αρχή γενομένης από φέτος!

Να χαμογελάτε. Κάνει καλό!!!

Θα επιστρέψουν τα χαμόγελα

Advertisement
Advertisement

Θα αναρωτηθείτε πολλοί πως είναι δυνατόν να κοιτάμε αισιόδοξα όταν δεν υπάρχουν καν αυτοκίνητα; Να είμαστε σίγουροι πως η λύση θα βρεθεί, τα δεδομένα θα αλλάξουν και τα χαμόγελα θα επιστρέψουν.

Άλλωστε το 2021, με τα χίλια – δυο προβλήματα, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 100.000 μονάδες. Στο σύνολο του έτους και συγκριτικά με το 2020, το ποσοστό ανόδου άγγιξε το 23,1% με τις τιμές μάλιστα να τραβούν την ανηφόρα. Κατά τα άλλα είχαμε… γκρίνια!

Τα νούμερα όμως λένε την αλήθεια και την αλήθεια θα πούνε και πάλι το 2022. Σίγουρα θα είναι πάνω από το νούμερα της χρονιάς που πέρασε και πολύ περισσότερα το 2023 που ο κλάδος θα κάνει… πάρτι. Όπως έχουμε πει πολλές φορές χρειάζεται υπομονή και όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Βασικά καλό είναι να μάθουμε να ζούμε και με την… υπομονή! Μόνο καλό θα μας κάνει.

Το 2022 θα είναι πολύ… καυτό!

Advertisement

Ευχές για ένα μοναδικό 2022!

Πρώτα «Νέα Της Πιάτσας» λοιπόν για φέτος και δεν θα σας κουράσω άλλο, παρά μόνο να σας ευχαριστήσω για την… διήμερη πανδαισία ευχών που στείλατε το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιανουαρίου! Μακάρι κάθε μέρα να λαμβάναμε όλοι μας τόσο όμορφες ευχές. Καλό διάβασμα λοιπόν και όλα θα πάνε καλά.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λίγο πριν από την αυγή του νέου χρόνου, τα νέα του Σαριμπάλ κάνουν “διαπλάτυνση” του δρόμου…*
*από φίλο αναγνώστη στο  FB

 


 

Με 100.973 ταξινομήσεις «έκλεισε» το 2021 για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Συγκριτικά με το 2020 υπήρξε αύξηση κατά 23,1%, καθώς οι ταξινομήσεις είχαν φτάσει τις 82.026 μονάδες.


 

Τα τρία κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο ήταν τα εξής:
1. Toyota C-HR 209
2. Dacia Sandero 190
3. Nissan Qashqai 179


 

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πήρε παράταση η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Αφορά τόσο τα οχήματα που κυκλοφόρησαν όλο το 2021 όσο και αυτά που οι ιδιοκτήτες τους έκαναν άρση ακινησίας για λίγους μήνες.

 


 

Ένα ακόμα deal χάλασε τις τελευταίες εβδομάδες σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων

 


 

Στις 31 Δεκεμβρίου αποχώρησε από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Opel η υπεύθυνη επικοινωνίας, Μαρία Καλλέργη. Στην Opel βρισκόταν τα τελευταία είκοσι χρόνια, εκ των οποίων τα τέσσερα στη θέση της επικοινωνίας με τα Μέσα. Σύντομα θα μάθουμε σε ποια εταιρεία μετακομίζει, η οποία θα είναι από το χώρο του κλάδου του αυτοκινήτου!


 

Τη θέση της υπεύθυνης επικοινωνίας της Opel Hellas αναλαμβάνει μετά την αποχώρηση της Μαρίας Καλλέργη η Πάμελα Καραΐσκου. Πρόκειται για εσωτερική μετακίνηση.

* η είδηση ανέβηκε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022


 

Μία μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει πολύ σύντομα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot.


 

Το νέο του λογότυπο αποκάλυψε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας.


 

Ό,τι… κινείται και έχει ρόδες μαζεύουν οι εταιρείες leasing καθώς οι εισαγωγικές έχουν παγώσει κατά ένα μεγάλο μέρος τις αγοροπωλησίες. Τον τελευταίο καιρό δίνουν βαρύτητα στις λιανικές πωλήσεις καθώς εκεί το κέρδος είναι μεγαλύτερο.

 


 

Πολλές εισαγωγικές εταιρείες διαθέτουν οι ίδιες πλέον τα οχήματά τους και ως leasing, αντί να στέλνουν τους πελάτες στις ήδη υπάρχουσες εταιρείες. Τα κέρδη είναι υψηλά για τις υπηρεσίες χρονομίσθωσης και είναι μία καλή ευκαιρία να προσφέρουν οι ίδιες τις υπηρεσίες αυτές.

 


 

Συνεργασία με την Automarin ξεκινά ένας γνώριμος της πιάτσας σε επίπεδο διαχείρησης στόλου οχημάτων! Ο λόγος για τον Δημήτρη Δέδε που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρείες όπως, Sarmed, Fiat, Alfa Romeo, Peugeot κ.λπ.


 

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR, μαζί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».


 

Οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο. Πλέον έχουν τοποθετηθεί φορτιστές και στα ΚΤΕΟ της Autovision.


 

Διαδικτυακή λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού KIA EV6. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.


 

Για τον Φεβρουαρίου υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας γενιάς του KIA Sportage.


 

Ο Γιάννης Τσιγκρής του gocar.gr σε ρόλο ταξιτζή για καλό σκοπό. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό της taxiBEAT, που αφορά σε Χριστουγεννιάτικη διαδρομή που κάνει η εταιρεία για να στηρίξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις μετακινήσεις των παιδιών που το έχουν ανάγκη.


 

Την καμπάνια, που «τρέχει» με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της Motorsport Greece, έχει αγκαλιάσει η αθλητική και η καλλιτεχνική κοινότητα. Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μεταφέρει το μήνυμα που θέλει το αλκοόλ και την οδήγηση να αποτελούν δύο ασύνδετες έννοιες, κάτι που βασίζεται στα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ από εμπλεκόμενο οδηγό.


 

Τη δυνατότητα σε οδηγούς που παρκάρουν στην Αθήνα να προγραμματίζουν, μέσω της εφαρμογής «myAthenspass», δίνει ο Δήμος Αθηναίων. Ο οδηγός από το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να προγραμματίζει την έναρξη της στάθμευσής του, ακόμη και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να ενεργοποιείται αυτόματα κατά την έναρξή της.


 

Αλλαγές στο χώρο εργασίας του κτηρίου που στεγάζεται, ετοιμάζει η BMW Hellas. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε μία διαφορετική εικόνα στην εισαγωγική εταιρεία που έχει έδρα στην Κηφισιά.

 


 

Ένα Nissan Navara προμηθεύτηκε ο Δήμος Βιάννου στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών του στην υπηρεσία ύδρευσης. Η προμήθεια του ιαπωνικού Pick-up πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Βιάννου.


 

Το δίκτυο Glassdrive (τοποθετητές κρυστάλλων) της Saint-Gobain Autover Hellas έφτασε ήδη να διαθέτει 16 μηχανήματα βαθμονόμησης ADAS (βαθμονόμηση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, κατάσταση ευθυγράμμισης κ.ά.). Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην Ελλάδα.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ similarweb.com
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.protothema.gr 6
2. www.newsbomb.gr 10
3. www.ifemerida.gr 12
4. www.in.gr 13
5. www.newsit.gr 14
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.car.gr 22
8. www.zougla.gr 39
9. www.kathimerini.gr 40
10. www.ethnos.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/1/2021 (19:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 132.300
2. Trcoff: 51.200
3. Drive magazine: 22.900
4. Tractiongr: 22.200
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.370
7. Gocar: 6.190
8. Ariadni Gerasimidou: 5.740
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.390
10. Newsauto: 3.900
11. 4Τροχοί: 3.750
12. Auto Τρίτη: 3.170
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. George Sargiannidis: 1.440
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
16. Enkinisi: 1.410
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/1/2021 (19:00)