Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 311…

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 311…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 311…

ΝΕΑ

Σημαντικές αλλαγές περιμένομε τη νέα χρονιά στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Διαβάστε και ενημερωθείτε για όλα όσα δεν γράφονται αλλού, αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Ήδη βλέπουμε στολισμένα σπίτια, μαγαζιά και δρόμους και όπως έχετε καταλάβει ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα. Υγεία πάνω απ’ όλα και όπως λέμε, καλή διάθεση να έχουμε και θα πάνε όλα καλά.

Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε αναμονή της Black Friday. Ευχόμαστε να δούμε προσφορές που να αξίζουν και όχι προσφορές που γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Στα αυτοκίνητα πάντως δύσκολα θα δούμε κάποια καλή προσφορά, καθώς τα κέρδη των εταιρειών είναι συμπιεσμένα. Είναι πολύ δύσκολο για τις εταιρείες να ρίξουν τις τιμές, όταν από την άλλη έρχονται… αυξήσεις (από τα εργοστάσια). Η σπαζοκεφαλιά πάντως, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν έχει να κάνει με τις τιμές, αλλά τον τρόπο που πρέπει να βρουν οι εταιρείες για να κρατήσουν τους πελάτες τους καθώς δεν έχουν… προϊόν.

Δύσκολη η εξίσωση και ακόμα πιο δύσκολη η σχέση μεταξύ πελάτη και αντιπροσώπου. Και οι μεν αλλά και οι δε, περιμένουν αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα όμως δεν έρχονται και εκεί είναι που ξεκινά η… μουρμούρα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που επιστρέφονται προκαταβολές. Και αυτό όμως δεν είναι λύση γιατί και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, δύσκολα θα βρεις καινούριο αυτοκίνητο στα μέτρα σου. Με λίγα λόγια θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά.

Σημερινή εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά στην πύλη όπου φιλοξενούνται χιλιάδες αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Σεβασμός από τους σωστούς επαγγελματίες

Ολοκληρώνοντας θα ήθελε να αναφερθώ στους εξαιρετικά υπέροχους ανθρώπους που έχει αυτός ο χώρος και θα τολμούσα να πω, ότι είναι αρκετοί. Σίγουρα υπάρχουν και οι… πονηροί, που σε σκέφτονται μόνο όταν χρειάζονται κάτι, που θέλουν μονόπλευρη σχέση και μόνο να κερδίσουν, που δουλεύουν για να εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέρονται και όχι των εταιρειών που εκπροσωπούν.

Για τους σωστούς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ όμως:
– Είναι υπέροχο να μιλάς μαζί τους και να ανταλλάσεις απόψεις χωρίς να σκέφτεσαι τι θα «κερδίσεις» ή τι θα «κερδίσει» ο συνομιλητής σου, από εσένα…
– Είναι όμορφο όταν σέβονται τη δουλειά σου και αναγνωρίζουν αυτό που κάνεις…
– Είναι ωραίο όταν θα σηκώσουν με χαρά το τηλέφωνό ή θα επικοινωνήσουν μαζί σου λίγο αργότερα…
– Είναι σημαντικό να είναι εκεί για κάθε θέμα και όχι μόνο όταν χρειάζονται κάτι…

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν γίνεται να φυτέψεις ένα βελανίδι το πρωί και να περιμένεις ότι το απόγευμα θα κάθεσαι στον ίσκιο μιας βελανιδιάς


Advertisement

 

Άνοιξε η πλατφόρμα για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022.


Αποχώρηση ετοιμάζεται από επικεφαλής marketing σε μεγάλη εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Η ανακοίνωση θα γίνει σύντομα…


Οι δημοσιογράφοι «τρέχουν» να προλάβουν το ρεπορτάζ και να βγάλουν πρώτοι το θέμα. Αυτό ξέρουμε πως ισχύει στην δημοσιογραφική πιάτσα. Ωστόσο, μαθαίνουμε πως γίνονται ακόμα και συγκρούσεις δημοσιογράφων για το ποιος θα… αντιγράψει πρώτος κείμενο από άλλες ιστοσελίδες ή ακόμα και από το ΑΠΕ. Απίστευτα πράγματα!


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου θα βγει για 23η χρονιά στον τηλεοπτικό «αέρα», το Traction. Το Star Channel θα φιλοξενήσει την γνωστή εκπομπή αυτοκινήτου.

 


Τα 383 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το ύψος των χρημάτων που αφορά σε προμήθεια λεωφορείων φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για 770 οχήματα που θα παρέχουν υπηρεσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι προσφορές των εταιρειών θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022.


Οι τιμές των αυτοκινήτων ανεβαίνουν συνεχώς. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μπορεί να παραγγείλεις σήμερα ένα αυτοκίνητο, να το παραλάβεις μετά από 6 μήνες και να το πληρώσεις περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχεις συμφωνήσει. Εναλλακτικά υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν εγγύηση τιμής. Με λίγα λόγια συμφωνείς μία τιμή σήμερα (που το έχεις κλείσει ) και όσο και να ανέβει η τιμή θα πληρώσεις αυτό που έχεις συμφωνήσει.

 


Συνεχώς ακούμε πως δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Ωστόσο υπάρχουν εταιρείες που έχουν και μάλιστα άμεσα προς διάθεση συγκεκριμένα μοντέλα και εκδόσεις. Μία έρευνα θα λύσει απορίες.


 

Πολύ ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η δημοσκόπηση που κάναμε μέσω instagram και δείχνει πόσο κλείνει η ψαλίδα μεταξύ premium και «λαϊκών» εταιρειών. Ανεβάσαμε μία φωτογραφία από το εσωτερικό του νέου KIA Sportage και ρωτήσαμε τον κόσμο να μας απαντήσει από ποιο μοντέλο θεωρεί ότι είναι. Οι επιλογές ήταν τέσσερις και συγκεκριμένα, Alfa Romeo Stelvio, KIA Sportage, Mercedes GLC και VW Tiguan. Σε 24 ώρες (χωρίς… προώθηση) ψήφισαν περισσότεροι από 4.000 άτομα. Η πλειοψηφία θεώρησε πως το εσωτερικό προερχόταν από μοντέλο της Mercedes!


Τα newsauto.gr, autotriti.gr και gocar.gr είναι οι τρεις ιστοσελίδες με τους περισσότερους ακόλουθους στο Facebook. Δείτε παρακάτω και την σχετική λίστα:


 

Συνεργασία με τον Over FM 104.9 ξεκίνησε ο Δημήτρης Μπαλής. Αναλαμβάνει το marketing και τις δημόσιες σχέσεις ενώ θα κάνει και ραδιοφωνικές εκπομπές για το αυτοκίνητο και τον τουρισμό.


Η δεκάδα με τα υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι δέκα φιναλίστ, επελέγησαν από 26 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, που είναι και μέλη του Συλλόγου για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα. Πρόκειται για τα εξής (αλφαβητικά):

Citroen C4 C-Cross
Dacia Sandero
Fiat 500e
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Bayon
Hyundai Tucson
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Renault Arkana
Skoda Enyaq IV


 

Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι εταιρείες «Πέτρος Πετρόπουλος» και «Νικ. Ι. Θεοχαράκης». Η δεύτερη θα είναι εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής των Isuzu που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η «Πέτρος Πετρόπουλος». Η κάθετη μονάδα βρίσκεται στο 5ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και θα παρέχει υπηρεσίες πώλησης και after sales του pickup D-MAX.


Σε 1.390 μονάδες θα κυκλοφορήσει το Abarth 695 Essesse, που είναι η πιο γρήγορη έκδοση του μοντέλου (με 180 ίππους). Η τιμή του κυμαίνεται στα 35.350 ευρώ και θα έρθει στην Ελλάδα μόνο κατόπιν παραγγελίας.


Κόντρα έχει ξεσπάσει σε ιστοσελίδα για το ποιος θα… γράφει τη Formula 1. Όχι για το ποιος θα υπογράφει το κείμενο αλλά το ποιος θα έχει ελεύθερο το Σαββατοκύριακο!


Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Suzuki S-Cross. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδος). Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ

 


 

Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Motorsport Greece και θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν στα κέρδη από, προβολή, οικονομία, οδική ασφάλεια κ.ά. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπαγογιάννης κ.ά. Συντονιστής θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης.


 

Η Ελλάδα είναι η πιο οικονομική χώρα για χρήση εταιρικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία ετήσιου δείκτη κόστους αυτοκινήτου (Car Cost Index) που δημοσίευσε η LeasePlan και αφορά σε 22 χώρες. Το μηνιαίο κόστος αγγίζει τα 743 ευρώ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ετήσιο κόστος ανά καύσιμο και ανά χώρα.


 

Στη διάσκεψη κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί». Η Αστυπάλαια είναι το πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί στον κόσμο που υλοποιεί το πρόγραμμα του ενεργειακού μετασχηματισμού σε συνδυασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Volkswagen Group.


 

Πλήρη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων διαθέτει η Peugeot στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα e-Partner, e-Expert και e-Boxer με ισχύς 136 ίππους και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ.

 


Στη Γλυφάδα άνοιξε το νέο κατάστημα με e-bikes η Kosmoride. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην οδό Θέτιδος 12, πλησίον της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτει περισσότερα από 50 ετοιμοπαράδοτα e-Bikes από γνωστές μάρκες.

 


 

Ακόμα και σε αγώνες της Formula 1 κάνει την εμφάνισή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτό από μόνο του μας βάζει σε σκέψεις, σχετικά με την ιδέα φιλοξενίας ακόμα και αγώνα στην Ελλάδα. Τώρα που άνοιξε η όρεξη με το ράλλυ Ακρόπολις, ποτέ δεν ξέρεις καθώς ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.


Νέο ρεκόρ σημείωσε στην πίστα των Σερρών ο οδηγός αγώνων Παναγιώτης Καιτατζής. Συγκεκριμένα, πίσω από το τιμόνι ενός πρωτότυπου Wolf GB08 Tornado. Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:08.771.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 14
5. www.newsauto.gr 23
6. www.tovima.gr 31
7. www.tanea.gr 34
8. www.liberal.gr 40
9. www.newsit.gr 45
10. www.car.gr 47
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 23
2. www.autogreeknews.gr 76
3. www.gocar.gr 131
4. www.traction.gr 176
5. www.autotriti.gr 263
6. www.motorone.gr 466
7. www.autoagora.gr 1.034
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/11/2021 (16:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 131.300
2. Trcoff: 49.900
3. Drive magazine: 22.800
4. Tractiongr: 21.400
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.030
7. Gocar: 5.970
8. Ariadni Gerasimidou: 5.720
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.240
10. Newsauto: 3.810
11. 4Τροχοί: 3.660
12. Auto Τρίτη: 1.600
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. Enkinisi: 1.360
16. George Sargiannidis: 1.360
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/11/2021 (16:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.700
2. Moto & Bike TV 23.100
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.480
5. Dimitris Diatsidis 1.950
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/11/2021 (16:00)