ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 309…

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 309…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 309…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Αυτά που δεν γράφονται αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Βασικά υγεία να έχουμε και όλα θα είναι αλλά και θα πάνε καλά! Πολύ κίνηση στους δρόμους, πραγματικό… χάος θα έλεγα και το βιώνουν καθημερινά όλοι όσοι κινούνται στους δρόμους της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα που πλέον δεν έχει ωράριο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τόση ώρα πίσω από ένα τιμόνι σε κάνει να εκνευρίζεσαι. Το βλέπουμε καθημερινά από τις αντιδράσεις των οδηγών. Αφηρημένοι, εκνευρισμένοι, βιαστικοί και πονηροί καθώς αναζητούν κάθε τρόπο να ξεγελάσουν τους άλλους και να κερδίσουν λίγα μέτρα δρόμου. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπομονή και λίγο χρόνο παραπάνω από τον προβλεπόμενο. Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Στα της αγοράς τώρα, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και υπάρχει γκρίνια. Από τους πελάτες, τους αντιπροσώπους ακόμα και από τους εισαγωγείς. Η κατάσταση είναι αυτή που ζούμε και όπως φαίνεται το ερχόμενο διάστημα θα μάθουμε να ζούμε έτσι. Το σίγουρο είναι πως τα πάντα αλλάζουν και θα πρέπει να ακολουθήσουμε την τάση…

Κοίτα να δεις που το… καλοκαίρι δε λέει να φύγει!

Advertisement
Advertisement

Οι Ολλανδοί δείχνουν το δρόμο με το Chaos

Στα του… Chaos, το ελληνικό υπεραυτοκίνητο προκάλεσε πραγματικό χάος στο διαδίκτυο. Από τη μία τα ξένα Μέσα έγραψαν την είδηση και από την άλλη μερίδα ελληνικών Μέσων κατέκρινε την ελληνική προσπάθεια. Το δυσάρεστο είναι πως αυτοί που κατέκριναν δεν έκαναν ίχνος ρεπορτάζ, αναζήτησης στοιχείων ακόμα και επαφής με τoν δημιουργό του Chaos (κάτι που κάναμε εμείς χωρίς να δεχτούμε πρόσκληση!).

Προσωπικά και επειδή αρκετοί προσπαθούν να με συνδέσουν με την εταιρεία SPA, γράφοντας πως κάνω από… marketing, δημόσιες σχέσεις και ότι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί, να τους απαντήσω πως η μοναδική μου συνεργασία με ελληνικό Μέσο είναι το NEWSAUTO.GR. Προφανώς και θέλοντας να καλύψουν την αδυναμία τους να κάνουν έρευνα, όπως για παράδειγμα έκαναν οι Ολλανδοί του Auto Week που βρήκαν τις πατέντες από την σχεδίαση και τις δημοσιοποίησαν, αρκέστηκαν σε αναρτήσεις στο internet και τις έκαναν σημαία! Το σίγουρο είναι πως το μέλλον θα δείξει και τότε θα έχουμε να πούμε πολύ περισσότερα.

Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS

Advertisement

Το ζητούμενο είναι να έχεις όραμα

Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις ΟΡΑΜΑ για κάτι και να το προσπαθείς μέχρι τέλους. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να κάθεσαι και να ελπίζεις από τον καναπέ του σπιτιού σου κρίνοντας κάθε τι που συμβαίνει γύρω σου…

Advertisement

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τώρα που θα γίνει η θάλασσαγιαούρτι κάποιοι δεν θα έχουν κουτάλι για να φάνε!


 

Η Χάλκη είναι το πρώτο ελληνικό νησί που θεωρείται πρότυπο για την αειφόρο ανάπτυξη. Θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση. Η Citroen είναι από τις εταιρείες που στηρίζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ήδη ο Όμιλος Συγγελίδη προσέφερε τα πρώτα οχήματα για την κάλυψη αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroen, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, Παπαστράτος, ΔΕΗ και Vodafone.


 

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει η Tesla με τις πωλήσεις που κάνει μέσω διαδικτύου και μάλιστα χωρίς να έχει δική της αντιπροσωπεία! Εκατοντάδες ταξινομήσεις με τιμές αυτοκινήτων άνω των 40.000 ευρώ. Σύντομα όπως έχουμε γράψει θα έχει και δική της κάθετη μονάδα.


Η Action Global Communications ανέλαβε τη στρατηγική επικοινωνία και προώθηση της e.GO Mobile στην Ελλάδα. Πρόκειται για την εταιρεία που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά γερμανικά αυτοκίνητα στη χώρα μας.


Το… κλέψιμο των ειδήσεων πάει σύννεφο στη δημοσιογραφική πιάτσα. Αντί να βγούνε κάποιοι στο πεζοδρόμιο και να μαζέψουν ύλη αρέσκονται στις αντιγραφές, τα δελτία Τύπου και τα c(l)opy paste χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση του Μέσου που παίρνουν την είδηση.


Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «η σιωπή της ματιάς» διοργανώνει η Evripides Art Gallery με έργα της ζωγράφου Ντένυς Θεοχαράκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 4 Δεκεμβρίου.


 

Ένα Volvo FH42T 500Hp προμηθεύτηκε πρόσφατα το Πυροσβεστικό Σώμα από τον Όμιλο Σαρακάκη.


 

Να τα λέμε και αυτά… Ο λόγος για τη στάση του υπεύθυνου γραφείου κίνησης της Nissan στις κεντρικές εγκαταστάσεις, Γιάννη Φωτίου, ο οποίος βρίσκεται πάντα εκεί για να εξυπηρετήσει, είτε δημοσιογράφους είτε πελάτες. Και το κάνει πάντα με χαμόγελο!


 

Πονοκέφαλος υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές εταιρείες καθώς η έλλειψη αυτοκινήτων δημιουργεί εντάσεις


Απορία στελέχους της αγοράς αυτοκινήτου που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: «Πως γίνεται να μην σε διαβάζει κανένας αλλά να πιέζεις την πιάτσα να σε διαβάσει με το ζόρι;».


Ακόμα και το λιμάνι του Πειραιά… αδειάζει από τα οχήματα που προορίζονται για το εξωτερικό. Η σημερινή φωτογραφία μιλά από μόνη της.


Συνολικά 3.862 παρατημένα οχήματα απομάκρυναν από τους δρόμους της Αθήνας. Συγκεκριμένα 1.607 μοτοσικλέτες και 2.255 αυτοκίνητα.


Ένθετο 48 σελίδων με θέμα το αυτοκίνητο είχε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου η εφημερίδα Real News. Την επιμέλεια είχε ο Σπύρος Ρέκκας.


 

Η Audi ήταν χρυσός χορηγός του 32ο συνεδρίου ηγεσίας της «Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων – ΕΑΣΕ».


Μία… ηλεκτρική βραδιά διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η MINI στο Art Factory. Την παράσταση έκλεψε το πρωτότυπο ΜΙΝΙ Electric Pacesetter.


Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Toyota Aygo X. Πρόκειται για ένα νέο compact crossover της κατηγορίας Α.


Μεγάλος χορηγός του 8ου XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge ήταν η Ford Motor Hellas. Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα Off Road Τριάθλου, που περιλάμβανε κολύμβηση, ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο.


 

Την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση διοργάνωσε το όπως πάντα δραστήριο Greek Renault Club. Τα μέλη του συγκεντρώθηκαν στο Λαύριο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου. Θέμα συζήτησης, τι άλλο; Η αγαπημένη τους γαλλική μάρκα…


Συνέντευξη Τύπου για το ράλλυ Ακρόπολις του 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.


Το αγωνιστικό ραδιοφωνικό πλήρωμα των ερτζιανών – Auto Sprint Live Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος συνεχίζει τις εκπομπές. Συγκεκριμένα στο κανάλι 1 Πειραιάς στους 90.4. Κάθε Τρίτη 19.00-21.00.


Με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλο, συνομιλούν αυτήν την εβδομάδα οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος στην εκπομπή «Πάνω από τα όρια». Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 6
4. www.protothema.gr 13
5. www.newsauto.gr 20
6. www.tovima.gr 29
7. www.tanea.gr 33
8. www.car.gr 42
9. www.newsit.gr 52
10. www.autogreeknews.gr 59
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 20
2. www.autogreeknews.gr 59
3. www.gocar.gr 112
4. www.traction.gr 158
5. www.autotriti.gr 248
6. www.motorone.gr 403
7. www.autoagora.gr 837
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/11/2021 (19:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 130.100
2. Trcoff: 49.400
3. Drive magazine: 22.700
4. Tractiongr: 21.200
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.940
7. Gocar: 5.850
8. Ariadni Gerasimidou: 5.710
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.180
10. Newsauto: 3.710
11. 4Τροχοί: 3.650
12. Auto Τρίτη: 1.580
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. Enkinisi: 1.330
16. George Sargiannidis: 1.320
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/11/2021 (21:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.500
2. Moto & Bike TV 23.000
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.400
5. Dimitris Diatsidis 1.930
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/11/2021 (19:00)