Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 305…

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 305…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 305…

ΝΕΑ

Αποκαλύψεις, ειδήσεις, νέα και παραλειπόμενα από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Αυτά που δεν γράφονται αλλά στο Newsauto ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Βροχερός ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. Όπως έχουμε καταλάβει μπήκαμε για τα καλά στο Φθινόπωρο. Δύσκολες οι συνθήκες με αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κακοκαιρία. Σπίτια έχουν πλημυρίσει, δρόμοι και περιουσίες έχουν καταστραφεί… Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Πάμε στα της αγορά τώρα. Τα προβλήματα με τις παραγωγές συνεχίζονται αλλά σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στην αύξηση των τιμών. Υπολογίζεται πως θα υπάρχουν αυξήσεις ίσως και 20%. Βασικά είναι να αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να πάρεις τώρα αυτοκίνητο ή να το… τρενάρεις.

Από την άλλη υπάρχουν και τα ηλεκτρικά που έχουν αρχίσει να παίζουν δυναμικά. Ολοένα και περισσότερα. Ολοένα και πιο πολύ τα βλέπουμε στους δρόμους. Ήδη καλύπτονται και οι ανάγκες στο εθνικό οδικό δίκτυο ενώ το Αθήνα – Θεσσαλονίκη έχει γίνει εφικτό ακόμα και με ηλεκτρικό!

Έτσι… Για να μην ξεχνιόμαστε!

Advertisement
Advertisement

Ενημέρωση ΕΔΩ

Δεν θα σας κουράσω άλλο γιατί σήμερα έχουμε πολλές ειδήσεις. Καλό διάβασμα λοιπόν και όπως λέμε κάθε φορά να είμαστε ενημερωμένοι για ότι γίνεται τόσο εμπρός όσο και πίσω από τις κάμερες.

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Θυμήσου μια μέρα στο τέλος της οποίας ήσουν πολύ ικανοποιημένος. Δεν ήταν μια μέρα που ξάπλωνες από εδώ κι από εκεί, χωρίς να κάνεις τίποτα, αλλά μια μέρα που είχες να κάνεις τα πάντα και τα έβγαλες πέρα.
*Μάργκαρετ Θάτσερ (Βρετανίδα Πρωθπουργός 1925 – 2013)


Το τελευταίο αντίο στη Αριάδνη Γερασιμίδου είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι της. Η εξόδιος ακολουθία της δημοσιογράφου που έφυγε σε ηλικία 39 ετών από καρκίνο έγινε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη Αττικής. Στην κηδεία παρευρέθησαν και αρκετά στελέχη εταιρειών αυτοκινήτου…


Advertisement

Την 1η Νοεμβρίου η Spyros Panopoulos Automotive θα αποκαλύψει το ελληνικό Hypercar. Το CHAOS θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας
καθώς ολοκληρώθηκαν τα νομικά θέματα αλλά και θέματα με πατέντες κ.λπ. Επίσης θα αποκαλυφτεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης όπως και το υπέρ-αυτοκίνητο υδρογόνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2022-2023 θα δούμε τα εξής:
– Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση.
– Παρουσίαση του αυτοκινήτου για το κοινό στο εργοστάσιο.
– Παρουσίαση και δοκιμή από το bbc-top gear
– Προσπάθεια ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής
– Προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής
– Προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.


Αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από τον Όμιλο Σφακιανάκη ο Νικόλας Μπέρναρντ, που κατείχε τη θέση COO. Θα τον δούμε θα αναλάβει την διοίκηση της αντιπροσωπείας Jaguar Land Rover – Τζώρτζης.


Ο Οκτώβρης είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για την πιάτσα του αυτοκινήτου. Και αυτό διότι θα μάθουμε σημαντικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα.


 

Τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά αποκάλυψε η εταιρεία e.GO σε εκδήλωση για δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του 2022. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες. Η αυτονομία του αγγίζει τα 220 χιλιόμετρα ενώ η τελική του φτάνει τα 120χλμ./ώρα.


Ακόμα μία αποχώρηση δημοσιογράφου θα υπάρξει σύντομα και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το gocar.gr.

 


Ένα ακόμα ελληνικό όχημα κυκλοφορεί ως πρωτότυπο. Ο λόγος για τον «ΟΠΛΙΤΗ», που προορίζεται για στρατιωτική χρήση. Το συγκεκριμένο παρουσιάστηκε ήδη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Φτιάχνεται στη Θεσσαλονίκη από την εταιρεία EODH.


Από 25 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα θα ισχύει το μονά – ζυγά. Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο τα ηλεκτρικά που θα κυκλοφορούν ελεύθερα.


 

Το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 ταξινομήθηκαν 81.758 ΙΧ καινούργια επιβατικά. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η αύξηση αγγίζει το 36,2%.


 

Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να υλοποιηθεί η κατάσταση με τις παραγωγές των αυτοκινήτων. Στην πράξη τα εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών αναμένεται να επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία.


 

Οχήματα έκπληξη θα προσθέσουν στο στόλο τους η Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα. Σύντομα θα μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα..


Οι αγώνες ράλι έχουν ενδιαφέρον για πολύ δυνατούς αντιπρόσωπους αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ράλι ΔΕΘ που φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Τρεις αντιπρόσωποι συμμετείχαν ως αγωνιζόμενοι. Συγκεκριμένα και… αλφαβητικά):
Παναγιώτης Ισμαήλος: Αντιπρόσωπος της Mercedes (μεσαία φώτο)-
Νώντας Καρανικόλας: Αντιπρόσωπος της Ford (δεξιά φώτο)
Θέμης Χαλκιάς: Αντιπρόσωπος Nissan (αριστερή φώτο)


Ολοένα και με περισσότερα video εμπλουτίζει το κανάλι της στο YouTube η Jaguar Land Rover Τζώρτζης η οποία ακολουθεί την τάση της εποχής. Αυτή τη φορά η Ιωάννα Τζώρτζη μας μιλά για το σύστημα Terrain Response της Range Rover.


Η Ford Βροχίδης – Χατζής αντιπροσωπεία της μάρκας στη Θεσσαλονίκη ήταν χορηγός του φετινού Ράλι ΔΕΘ. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε γεμίσει… Ford η περιοχή και μάλιστα με ξεχωριστά μοντέλα όπως Mustang, Raptor κ.λπ. Ο φακός του Newsauto απαθανάτισε τον Τάσο Χατζή να βρίσκεται στο service park…


Ολοένα και περισσότεροι γίνονται οι ταχυφορτιστές που τοποθετούνται και λειτουργούν στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ήδη στο δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη (και αντιστρόφως) υπάρχουν και λειτουργούν 6 ΣΕΑ (πήγαινε – έλα) με ταχυφορτιστές. Σύντομα θα προστεθούν και άλλοι.


Η εταιρεία BMW – Σπανός ήταν επίσημος χορηγός της Monica Bellucci κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα.


Αλλάζει το καθεστώς με τα ιστορικά οχήματα καθώς η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση τελών κυκλοφορίας και ελέγχου ΚΤΕΟ. Η απαλλαγή θα αφορά οχήματα ηλικίας άνω των 45 ετών. Τα τέλη ανά έτος θα διαμορφωθούν ως εξής:

Αυτοκίνητα έως 999 κ.εκ.: 50 ευρώ
Αυτοκίνητα 1.000-1.999 κ.εκ.: 100 ευρώ
Αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.εκ.: 200 ευρώ
Μοτοσυκλέτες έως 250κ.εκ.: 25 ευρώ
Μοτοσυκλέτες άνω των 250 κ.εκ.: 50 ευρώ


Το ποσό των 20.000 ευρώ προσέφερε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των ελαστικών Continental. Συγκεκριμένα έδωσε αυτό το ποσό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ενισχυθεί το έργο που αφορά στους πυρόπληκτους.


Οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα δεν αποτελούν έκπληξη. Άλλωστε η αμερικάνικη φίρμα κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ παραδόσεων 241.300 αυτοκινήτων παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του 2021.

 


 

Χορηγός στο φετινό Nafplion Triathlon ήταν η Subaru.


 

Υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων αναζητά ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκης. Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το τηλέφωνο 210 3483300.


Τον οδηγό αγώνων Νίκο Ζακχαίο έχουν καλεσμένο αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ. Να σημειώσουμε πως όλες οι εκπομπές προβάλλονται μέσα από το Δίκτυο της HELLAS NET. Επίσης από το Star Κεντρικής Ελλάδας.


Δημοσιογραφικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων στο εξωτερικό…

KIA EV6 στις 13-14 Οκτωβρίου στην Ισπανία…
Honda HR-V στις 21 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη…
Audi RS3 στις 22-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα
BMW 22-24 Οκτωβρίου στην Αυστρία
Mustang Mach-Ε GT στις 24-26 Οκτωβρίου στην Κροατία…
Volvo στις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες…
CUPRA Born στις 25-26 Οκτωβρίου στην Ισπανία…


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 15
5. www.newsauto.gr 19
6. www.tanea.gr 22
7. www.tovima.gr 27
8. www.sport-fm.gr 43
9. www.autogreeknews.gr 57
10. www.newsit.gr 64
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 19
2. www.autogreeknews.gr 57
3. www.gocar.gr 101
4. www.traction.gr 171
5. www.motorone.gr 370
6. www.autotriti.gr 395
7. www.autoagora.gr 462
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/10/2021 (20:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 122.300
2. Trcoff: 48.100
3. Drive magazine: 22.600
4. Tractiongr: 20.800
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.370
7. Gocar: 5.680
8. Ariadni Gerasimidou:5.410
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.000
10. 4Τροχοί: 3.600
11. Newsauto: 3.160
12. Auto Τρίτη: 1.560
13. Panos Seitanidis: 1.500
14. Επί Τροχών TV: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.280
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/10/2021 (20:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.100
2. Moto & Bike TV 22.900
3. MOTOMAGGR 14.900
4. Bikeit.gr 3.190
5. Dimitris Diatsidis 1.900
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 11/10/2021 (20:00)