Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα νέα Kia EV3 και EV4 σε τιμή έκπληξη

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα νέα Kia EV3 και EV4 σε τιμή έκπληξη

ΝΕΑ

Tα νέα Kia EV3 και EV4 σε τιμή έκπληξη

ΝΕΑ

Η Kia έχει μπει για τα καλά στην ηλεκτρική της εποχή και επόμενος στόχος της είναι η πώληση προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμα του Kia EV9 να αποτελεί γεγονός εδώ και κάποιους μήνες, η κορεατική μάρκα στρέφει το βλέμμα της στα επόμενα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα. Φυσικά, αναφερόμαστε στα EV3 και EV4 τα οποία είδαμε ως κόνσεπτ στο τέλος του 2023.

Ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τις τιμές στις οποίες θα κυμαίνονται τα δύο νέα μοντέλα της Kia, αλλά ο πρόεδρος της AutoPacific, Ed Kim έδωσε μία ιδέα. Συγκεκριμένα, τόνισε πως θα ήταν σοφό από πλευράς Kia να μην ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ.

Το κόνσεπτ του Kia EV3

Η αλήθεια είναι, πως στην εποχή της ακρίβειας και με όλη την αναστάτωση που έχει επέλθει στην αγορά με τη σωρεία ηλεκτρικών, το αγοραστικό κοινό αναμένει κάθε αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει μοντέλα με τιμές προσιτές για το μέσο εισόδημα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ λοιπόν η υπερβολική παραγωγή ηλεκτρικών από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου έχει αρχίσει να φέρνει κορεσμό, μία μέση εταιρεία αυτοκινήτων οφείλει να διαθέτει μοντέλα στην γκάμα που είναι προσιτά για τον μέσο καταναλωτή ο οποίος θέλει να αποκτήσει το πρώτο του ηλεκτρικό.

Το κόνσεπτ του Kia EV4

Σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεται τώρα η Kia και όλα θα κριθούν από την τιμή που θα θέσει στα επερχόμενα μοντέλα της. Το EV3 θεωρείται από την Kia ένα «baby» EV9, ενώ το EV4 ένα σεντάν. Εφόσον το EV4 έχει μία τιμή κάπου στις 30-35 χιλιάδες ευρώ, τότε ίσως αρχίσει να κοιτάει κατάματα το Tesla Model 3.

Το EV3 αναμένεται να παρουσιαστεί είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους, είτε στις αρχές του επόμενου, ενώ το EV4 θα το δούμε επίσημα κάποια στιγμή το 2026. Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί που θα κατασκευάζονται, ωστόσο κάποιοι αναλυτές πιθανολογούν ότι αυτό θα γίνει στο εργοστάσιο του Μεξικό, στο Nuevo Leon.