Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μέτρα της BMW ενόψει Brexit

Ελλάδα 1:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μέτρα της BMW ενόψει Brexit

ΝΕΑ

Τα μέτρα της BMW ενόψει Brexit

ΝΕΑ

Η BMW ενίσχυσε την εφοδιαστική αλυσίδα της ώστε να συμπεριλάβει επιλογές αερομεταφοράς ως μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προετοιμαστεί για την περιβόητη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

“Έχουμε λάβει μέτρα για την εξασφάλιση αεροπορικών δρομολογίων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Harald Krueger απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των κατασκευαστών αυτοκινήτων προκειμένου να διασφαλιστεί ο ομαλός εφοδιασμός των εξαρτημάτων, την ώρα μάλιστα που οι πολιτικοί διαπραγματεύονται τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η BMW ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέρος της ενιαίας αγοράς, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει σχέδια για να προετοιμαστεί για ένα πιθανό “σκληρό Brexit”, δήλωσε ο Krueger σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας. Η BMW κατασκευάζει σήμερα τα περισσότερα MINI σε εργοστάσιο στην Οξφόρδη της Νότιας Αγγλίας, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σημαντικά ανταλλακτικά τα οποία εισάγονται από τα γερμανικά εργοστάσια της BMW. Η Οξφόρδη έφτιαξε περίπου το 60 % των 378.486 MINI που παρήγαγε το BMW Group πέρυσι.

Advertisement
Advertisement