Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μελλοντικά πλάνα της Ferrari

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μελλοντικά πλάνα της Ferrari

ΝΕΑ

Τα μελλοντικά πλάνα της Ferrari

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τα πλάνα της Ferrari, η εταιρεία από το Μαρανέλο αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι και το 2022 δεκαπέντε νέα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ένα SUV, ενώ οι μηχανικοί της θα επικεντρωθούν στην υβριδική τεχνολογία των  κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως δηλώνει και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, τα συγκεκριμένα σχέδια κρίνονται «άκρως φιλόδοξα, αλλά εφικτά» και αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν διπλασιασμό στα κέρδη από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε 2 δις ευρώ μέχρι το 2022. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ferrari θα αναπτύξει τη γκάμα της, βασιζόμενη σε συγκεκριμένες «υπο-κατηγορίες» όπως Sports, GT, Special Series και hypercar. Το πολυαναμενόμενο SUV, που ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί επισήμως η ακριβή ημερομηνία της επίσημης παρουσίασής του, θα αποτελεί μέρος της κατηγορίας GT και θα χρησιμοποιεί plug-in hybrid κινητήρα.

20180918_121708-chariatis-530

Η σειρά Sports, η οποία διαθέτει τώρα τις 488, 488 Spider και 812 Superfast, θα εμπλουτιστεί με ένα νέο κεντρομήχανο μοντέλο, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα που θα ακολουθήσουν θα είναι αμιγώς υβριδικά. Σε ότι αφορά τα hypercars, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο σχετικά με τον αντικαταστάτη της LaFerrari, παρά μόνο ότι έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για την κατασκευή ενός νέου κινητήρα. Και καθώς μιλάμε για κινητήρες, η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει τα ατμοσφαιρικά V12 «διαμάντια» της, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο V6 σύνολο που θα χρησιμοποιεί τόσο υπερτροφοδότη, όσο και υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

20180918_120841-chariatis-640