Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα καλύτερα κυνηγητά αυτοκινήτων από τις ταινίες του 1970

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα καλύτερα κυνηγητά αυτοκινήτων από τις ταινίες του 1970

ΝΕΑ

Τα καλύτερα κυνηγητά αυτοκινήτων από τις ταινίες του 1970

ΝΕΑ

Με τον χρόνο να είναι βοηθός μας (αυτές τις ημέρες) και με την βοήθεια της «Donut media», σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης από τις ταινίες δράσης της δεκαετίας του 1970.

Advertisement
Advertisement

 

Στην δεκαετία του 1970 τα κινηματογραφικά εφέ ήταν από ανύπαρκτα ως παιδικά. Οι σκηνοθέτες στις ταινίες δράσης πρέπει να ήταν ο φόβος και ο τρόμος των πρωταγωνιστών και των κασκαντέρ. Βέβαια το Hollywood ήταν σε άνοδο τα λεφτά περίσσευαν και οι παραγωγές ζητούσαν το ακατόρθωτο.

Advertisement
Advertisement

Με την βοήθεια και το πολύ καλό μοντάζ της «Donut Media» σας παρουσιάζουμε το: «Top 10 Greatest Movie Car Chase Scenes των 70’s». Στο επτάλεπτο κλιπ θα δείτε αποσπάσματα από τις ταινίες: Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (The Man with the Golden Gun), Ντράιβερ, Ο ασύλληπτος οδηγός (The Driver), Ο ατσίδας και το λαγωνικό (Smokey and the Bandit), Μαντ Μαξ: Ο εκδικητής της νύχτας (Mad Max), Οι διαρρήκτες (The Burglars), Η μυστική υπηρεσία των 7 (The Seven-Ups), Blazing Magnum, Η μονομαχία (Duel), Gone in 60 Seconds (1974) και ο Ο άνθρωπος από τη Γαλλία (The French Connection).

Σε αυτό τον άτυπο κατάλογο, έχουμε και μία ταινία γυρισμένη στην Ελλάδα και γι’αυτό είμαστε υπερήφανοι. Ο λόγος για το «The Burglars» του 1971 με πρωταγωνιστές τους Jean-Paul Belmondo και Omar Sharif. Στην ταινία ο Belmondo κάνει τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές οδηγώντας ένα Fiat 124 Special T στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά. Το ιδιαίτερο της ταινίας είναι πως τα αυτοκίνητα πραγματικά «σπάνε» και «στραβώνουν» και αυτό κάνει το κυνηγητό αληθινό.

Advertisement

Το ευχάριστο με την Donut Media είναι οι πληροφορίες για κάθε ταινία όπως στο ότι η σκηνή του κυνηγητού στο «The Driver» ήταν η πρώτη που γυρίστηκε νύχτα και ήτα ένα από τα πρώτα που έγινε video game ή πως, το Duel ο Steven Spielberg, το γύρισε μέσα σε 12 ημέρες. Τέλος η καλύτερη πληροφορία είναι για το The French Connection πως: Οι σκηνές του car chase γυρίστηκαν χωρίς άδεια με τους περαστικούς να είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι. Φυσικά αυτό κόστισε στην παραγωγή πολλές μηνύσεις…

Advertisement