Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα highlights του νέου Citroen C4 (video)

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα highlights του νέου Citroen C4 (video)

ΝΕΑ

Τα highlights του νέου Citroen C4 (video)

ΝΕΑ

Με όπλα στη φαρέτρα του τη σύγχρονη σχεδίαση, την κορυφαία άνεση και τη ηλεκτρική υπόσταση, το νέο Citroen C4 αναμένεται να εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η προσμονή για το νέο, τρίτης γενιάς, Citroen C4, το οποίο αποκηρύττει την… hatchback φύση του, παρουσιαζόμενο αυτή τη φορά ως ένα φουτουριστικό SUV.

Μεγάλα σχεδιαστικά ατού του μοντέλου συνιστούν, οι μεγάλοι τροχοί, οι επιβλητικοί τριγωνικοί προβολείς στη μάσκα, όπως και οι λεπτές LED λωρίδες. Τα βλέμματα μαγνητίζει και το πίσω μέρος, με την έντονη κλίση της οροφής και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μεταξύ φωτιστικών σωμάτων και πορτ-παγκάζ.

Advertisement
Advertisement

 Στην καμπίνα επικρατεί μια μινιμαλιστική φιλοσοφία, με την ευρυχωρία και την άνεση να αποτελούν αδιαμφισβήτητα προσόντα του μοντέλου. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Citroen συναντάμε δύο πλήρως ψηφιακές οθόνες. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η κεντρική (σύστημα πολυμέσων) με το ξεχωριστό της σχήμα (έντονα κοψίματα στο δεξί της τμήμα), ενώ όμορφη νότα συνιστούν και οι αεροπορικού τύπου διακόπτες για τον κλιματισμό.

Η άνεση δεν περιορίζεται στο εσωτερικό, αλλά και στον δρόμο, χάρη στη στην έξυπνη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions (PHC), με δύο υδραυλικά στοπ σε κάθε πλευρά, ένα για τη συμπίεση και ένα για την αποσυμπίεση.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ενσωματώνονται 20 τεχνολογίες οδηγικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Highway Driver Assist, ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2 και 6 τεχνολογίες σύνδεσης.

Το μοντέλο, το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το προσεχές διάστημα, θα προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων. Ειδικότερα, πέρα από βενζίνη και ντιζελ, θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση (e-C4), η οποία θα παράγει 136 ps και θα απολαμβάνει αυτονομία 350 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι οίκοι ανοχής

Advertisement

Lockdown: Πώς μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

VW: Γιατί είπε “όχι” στο εργοστάσιο της Τουρκίας