Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα φώτα στο νέο Audi Q6 e-tron είναι διαστημικά

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα φώτα στο νέο Audi Q6 e-tron είναι διαστημικά

ΝΕΑ

Τα φώτα στο νέο Audi Q6 e-tron είναι διαστημικά

ΝΕΑ

Η Audi έχει τοποθετήσει φώτα τεχνολογίας OLED στο νέο Q6 e-tron τα οποία όχι μόνο κάνουν τη νύχτα… μέρα, αλλά προσφέρουν ποιοτικό φωτισμό αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και είναι αυτό που ξεχωρίζει το premium από τα υπόλοιπα. Στις premium μάρκες όπως είναι η Audi κάθε λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της, από την ποιότητα κατασκευής, τα υλικά, τις… μυρωδιές ακόμα και τα φωτιστικά σώματα.

Σε μία μάρκα με τόσο μεγάλη ιστορία δεν υπάρχει… ταβάνι στην εξέλιξη και είναι κάτι που το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε σε κάθε νέα γενιά, σε κάθε νέο μοντέλο που εμφανίζεται στην αγορά.

Το νέο Audi Q6 e-tron είναι ένα νέο μοντέλο που φέρνει νέα στάνταρτ σε θέματα αυτονομίας, φόρτισης, ποιότητας, πλατφόρμας και ψηφιακή εμπειρίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ άλλων τεχνολογιών, το Q6 e-tron εφοδιάζεται με μια νέα τεχνολογία φωτισμού την οποία εφαρμόζει η μάρκα για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα και στην περίπτωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων η τεχνολογία είναι OLED, ενώ τα έξι πάνελ OLED αποτελούνται από 360 (!) ανεξάρτητα τμήματα. Στην πράξη τα φώτα «αντιδρούν» κάθε δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιώντας έναν ειδικά αναπτυγμένο αλγόριθμο, προσφέροντας μία ρεαλιστική εικόνα στον οδηγό όταν κινείται νύχτα. Παράλληλα και ανάλογα με τις συνθήκες αλλάζουν… σχέδια (δες σχετική εικόνα).

Σα να οδηγείς… μέρα

Όσον αφορά τα εμπρός φωτιστικά σώματα, αυτά προσαρμόζονται με μοναδική απόκριση στο δρόμο.

Η ψηφιακή υπογραφή του αυτοκινήτου δημιουργείται από ένα αλγόριθμο ο οποίος δίνει εντολές σε δώδεκα τμήματα τα οποία με τη σειρά τους αλληλεπιδρούν και ανάλογα με τις συνθήκες μειώσουν ή αυξάνουν την ένταση.

Οδηγείς και δεν… ενοχλείς

Advertisement

Στην πράξη ο οδηγός μπορεί να κινείται συνεχώς με την μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τα εμπρός οχήματα, έχοντας όχι μόνο έντονο φωτισμό (κάτι που έχουν αρκετά μοντέλα) αλλά και ποιοτικό, γεγονός που έχει επίδραση στην ασφάλεια.

Όπως ισχύει με τα πίσω έτσι και με τα εμπρός φωτιστικά σώματα, η σχεδίαση τους αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες.

Advertisement