Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Ford θα επικοινωνούν με Drones

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Ford θα επικοινωνούν με Drones

ΝΕΑ

Τα Ford θα επικοινωνούν με Drones

ΝΕΑ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία που αφορά στο μέλλον της αυτοκίνησης και κυρίως την ασφάλεια των επιβατών, ανακοίνωσαν οι Ford και DJI. Το όνομα αυτής είναι DJI Developer Challenge και αφορά ένα διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχτεί το λογισμικό που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός συστήματος άμεσης επόπτευσης για χρήση από τον ΟΗΕ σε περιοχές πληγείσες από καταστροφές. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα γίνεται μέσω Drones, δηλαδή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η λογική της συνέχεια θα αφορά στην επικοινωνία τους με τα αυτοκίνητα, οδηγώντας στο επόμενο επίπεδο συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών & διαχείρισης δεδομένων.

Η DJI είναι πρωτοπόρος σε επαγγελματικά συστήματα drone και λογισμικό και σε συνεργασία με τη μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα, καλούν επίδοξους εφευρέτες να σχεδιάσουν συστήματα επικοινωνίας οχήματος με drone χρησιμοποιώντας τα Ford SYNC® AppLink ή OpenXC.

Η τεχνολογία θα επιτρέπει στις ομάδες διάσωσης των Ηνωμένων Εθνών σε περιπτώσεις σεισμών ή τσουνάμι να στέλνουν άμεσα drones που θα χαρτογραφούν και θα εκτιμούν τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές – όλα από την καμπίνα ενός Ford.

Advertisement
Advertisement

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να επισκεφθούν το σύνδεσμο http://developer.dji.com/challenge2016. Ο νικητής θα λάβει έπαθλο ως 100.000 δολάρια.

Drone-to-Car Communications

Ένα όχημα Ford γίνεται σταθμός βάσης drone
Οι προγραμματιστές καλούνται να δημιουργήσουν ένα λογισμικό που θα επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ ενός οχήματος και ενός drone σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα ταχείας ενεργοποίησης & επόπτευσης ιδανικά θα πρέπει να λειτουργεί ως εξής:

– Σε περιπτώσεις καταστροφών, μία ομάδα άμεσης επέμβασης θα οδηγεί ένα όχημα όσο γίνεται πιο κοντά στη ζώνη που έχει πληγεί από σεισμό ή τσουνάμι.

Advertisement

– Από την οθόνη αφής του Ford SYNC® 3, ο οδηγός θα μπορεί να αναγνωρίζει μία περιοχή-στόχο και να εκτοξεύει ένα drone το οποίο θα πετά πάνω από την πληγείσα περιοχή, βιντεοσκοπώντας και εντοπίζοντας επιζώντες με φωτογραφίες σε κοντινά πλάνα.

– Χρησιμοποιώντας το smartphone του οδηγού, το όχημα θα δημιουργεί ένα σύνδεσμο σε πραγματικό χρόνο μεταξύ drone, οχήματος και υπολογιστικού νέφους (cloud) με σκοπό την ανταλλαγή δεδομένων. Το όχημα θα μπορεί να συνεχίζει σε ένα νέο προορισμό και το drone θα ενημερώνεται με σχετικές συντεταγμένες ώστε να επιστρέφει στη βάση του.

Advertisement

– Για να πετύχουν τη συνεχή επικοινωνία του οχήματος με το drone, οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα του οχήματος διαθέσιμα μέσω SYNC AppLink ή της πλατφόρμας OpenXC.

Αν και το εν λόγω project έχει συγκεκριμένη αποστολή, το λογισμικό μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς όπως γεωργία, δασοκομία, κατασκευές, επιθεώρηση γεφυρών, αναζήτηση & διάσωση και πολλά ακόμα εργασιακά περιβάλλοντα με δυσκολία πρόσβασης.