Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επιτεύγματα της Lamborghini Aventador SVJ

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επιτεύγματα της Lamborghini Aventador SVJ

ΝΕΑ

Τα επιτεύγματα της Lamborghini Aventador SVJ

ΝΕΑ

Το τελευταίο απόλυτο μηχάνημα της Lamborghini ονομάζεται Aventador SVJ και αποτελεί μάλιστα το νέο εστεμμένο. Τι εννοούμε; Πρόκειται για τον σημερινό κάτοχο ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής σε πραγματικό χρόνο -που αλλού – στο Nurburgring…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Παρουσιάστηκε στον κόσμο στην εβδομάδα Monterey Car πριν από λίγες μέρες, βασίζεται στην Aventador S, στο οποίο προσθέτει μερικές αεροδυναμικές και μηχανικές βελτιώσεις, εκτός των άλλων. Η Aventador SVJ επωφελείται από το ενεργό αεροδυναμικό σύστημα που αρχικά έκανε πρεμιέρα στη Huracan Performance.

Υπάρχει επίσης τετραδιεύθυνση, η οποία βελτιώνει το χειρισμό σε χαμηλές ταχύτητες και επιτρέπει στο supercar να συμπεριφέρεται καλύτερα υπό πίεση, ενώ οι μηχανικοί βελτιστοποίησαν το κιβώτιο επτά σχέσεων για να το ταιριάξουν με την αυξημένη ισχύ και ροπή.

Advertisement
Advertisement

Ο V12 6,5 λίτρων έχει τώρα ισχύ 770 PS στις 8.500 rpm και ροπή 720 Nm στις 6.750 rpm. Με βάρος 1.525 κιλά φτάνει από 0 έως 100 km/h σε 2,8 sec, αγγίζει τα 200 km/h σε 8,6 sec και φτάνει τα 350 km/h τελικής ταχύτητας.

Lamborghini-aventador-svj-tsiro-530

Η Aventador SVJ προσφέρεται αποκλειστικά ως Coupe. Η παραγωγή περιορίζεται σε 900 μονάδες και η τιμολόγηση ξεκινά από τα 349.116 ευρώ στην Ευρώπη χωρίς φόρους. Η Roadster εκδοχή προς το παρόν είναι θεωρητικά έργο του Aksyonov Nikita και δεν χρειάζεται να είστε πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβετε τις αλλαγές σε σχέση με την έκδοση σκληρής οροφής.

Advertisement

Μέχρι στιγμής, η Lamborghini δεν έχει πει τίποτα για μια ανοιχτή SVJ. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Huracan Performante προσφέρεται και ως Roadster, δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο.