Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα “χρονομετρημένα” ρεκόρ του Civic Type R

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα “χρονομετρημένα” ρεκόρ του Civic Type R

ΝΕΑ

Τα “χρονομετρημένα” ρεκόρ του Civic Type R

ΝΕΑ

Η Honda συνεχίζει να καταγράφει το hot Civic Type R. Μετά το “Ρίνγκ” και έναν ακόμη γύρο ρεκόρ στο Magny-Cours της Γαλλίας, το ιαπωνικό hatchback δοκιμάζεται τώρα στο Spa-Francorchamps. Το Civic κατέγραψε έναν γύρο 2: 53,72 με τον οδηγό Super GT και πρωταθλητή LMP2 Bertrand Baguette πίσω από τα πηδάλια.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε 7.004 χιλιόμετρα, το Spa-Francorchamps δεν είναι Νίρμπουργκρινγκ, αλλά αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους γύρους της αγωνιστικής περιόδου. Διαθέτει αρκετές μικρές ευθείες υψηλής ταχύτητας, καθώς και πολλές γρήγορες στροφές. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2.0 λίτρων – που αποδίδει 320 ίππους και ροπή 400 Nm – ήταν σε θέση να «εκμεταλλευτεί» ένα μεγάλο μέρος της γρήγορης πίστας, αναφέρει η Honda. “Για μένα ως οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, είναι σαφές ότι το Type R γεννήθηκε για την πίστα”, δήλωσε ο Bertrand Baguette, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεκόρ γύρου. “Αλλά αισθάνεται επίσης εξίσου καλά στους δρόμους στην καθημερινή οδήγηση. Όταν καθίσω στο αυτοκίνητο, νιώθω πολύ άνετα και η ορατότητα είναι πολύ καλή”, πρόσθεσε.

Honda-civic-type-r-spa-francorchamps-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρθηκε, αυτός είναι ο τρίτος ταχύτατος γύρος όπου η Honda έχει καταγράψει με το Type R σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τον περασμένο μήνα, το Civic έγραψε ένα 2: 01,51 στο Magny-Cours στη Γαλλία και το 2017, το σπορ hatchback έκανε το ίδιο και στο Ρίνγκ, καταγράφοντας χρόνο 7: 43,08. Αλλά μην περιμένετε ότι αυτοί οι τρεις θα είναι οι μοναδικοί χρόνοι που θα γράψει η Honda – τον Φεβρουάριο η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να κυνηγάει τα ρεκόρ.