Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα C4 Cactus και E-Mehari στις Κάννες

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα C4 Cactus και E-Mehari στις Κάννες

ΝΕΑ

Τα C4 Cactus και E-Mehari στις Κάννες

ΝΕΑ

Δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, αντιπροσωπευτικά δείγματα της αντισυμβατικής πορείας που ακολουθεί η Citroen, έκαναν την εμφάνισή τους στην Croisette. Στη διάσημη παραλιακή λεωφόρο βρίσκεται και η έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ενός εκ των τριών πιο σημαντικών επί ευρωπαϊκού εδάφους (μαζί με αυτά του Βερολίνου και της Βενετίας).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το C4 Cactus (το crossover που ξεχωρίζει με το στιλ και την απλότητά του) και το E-Mehari (ηλεκτρικό cabrio) μετέφεραν ηθοποιούς και σκηνοθέτες από και προς τα ξενοδοχεία τους, ενώ ταυτόχρονα μαγνήτιζαν τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών.

Το μήκους 3,81 m. E-Mehari αφορά περισσότερο ξενοδοχειακές μονάδες, δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε τουριστικές περιοχές, παρά ιδιώτες. Φέρει μπαταρίες πολυμερών λιθίου-μετάλλου που φορτίζουν εντός 8 έως 13 ωρών (ανάλογα με την παροχή ρεύματος) και χαρίζουν αυτονομία 200 km. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 68 ίππων του προσφέρει μέγιστη ταχύτητα μόλις 110 km/h. Η Citroen το κοστολογεί 25.000 ευρώ, τιμή που υποχωρεί στα 18.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση για τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, το C4 Cactus απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, κάτι που αποτυπώνεται στις υψηλές του πωλήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης είναι οι χαρούμενοι χρωματισμοί και οι θύλακες αέρα Airbumps που προστατεύσουν από γρατζουνιές και μικροεπαφές.

Το δοκιμάσαμε πρόσφατα στην έκδοση με τον 1.6 diesel και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement