Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αυτόνομα οχήματα σας κάνουν ευτυχισμένους

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτόνομα οχήματα σας κάνουν ευτυχισμένους

ΝΕΑ

Τα αυτόνομα οχήματα σας κάνουν ευτυχισμένους

ΝΕΑ

Τα αυτόνομα οχήματα μπορεί να απέχουν ακόμα από το να γίνουν πραγματικότητα, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ήδη προβλέπουν πόσο θα αλλάξει η φιλοσοφία των μετακινήσεών μας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σε μία νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ford, πολλοί Ευρωπαίοι δήλωσαν ότι ο χρόνος πίσω από το τιμόνι θα είναι πιο ευχάριστος επικοινωνώντας με τους αγαπημένους τους, χαζεύοντας έξω από το παράθυρο ή παίρνοντας έναν υπνάκο. Θα μπορούσε να σημάνει και το τέλος του ‘μαμά πρέπει να με πας σχολείο’ – καθώς το 16% θα άφηνε τα παιδιά του να πάνε μόνα τους.

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαϊκές δοκιμές αυτόνομων οχημάτων θα ξεκινήσουν το 2017. Και από τους 5.000 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το 80% ευελπιστεί ότι θα ξεκουράζεται και θα απολαμβάνει το τοπίο, το 72% ότι θα μιλά στο τηλέφωνο και το 64% ότι θα τρώει το κολατσιό του. Βιβλία και ταινίες ήταν τα επόμενα της λίστας.

Advertisement
Advertisement

«Οι άνθρωποι πραγματικά αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά τι αλλαγές θα επιφέρουν τα αυτόνομα οχήματα στην καθημερινότητά τους» δήλωσε ο Thomas Lukaszewicz, manager, Automated Driving, Ford Ευρώπης. «Πολλοί από εμάς στερούμε χρόνο από τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας στο βωμό άλλων υποχρεώσεων. Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο που ζούμε αλλά και ταξιδεύουμε.»

Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι οδηγοί περνούν μέχρι δέκα ημέρες έκαστος μέσα στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα, οι άνθρωποι των μεγάλων αστικών κέντρων βρίσκουν τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τη δουλειά πιο στρεσογόνες από την ίδια τη δουλειά.

Αυτή η τελευταία έρευνα έδειξε μία προτίμηση για τα αυτόνομα έναντι των παραδοσιακών οχημάτων ως προς τις εξόδους για ποτό και τις καθημερινές μετακινήσεις – ενώ σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θεωρούν τα οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλέστερα .