ΝΕΑ

Τα αυτόνομα Ford θα σε πηγαίνουν στη δουλειά σου!

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αυτόνομα Ford θα σε πηγαίνουν στη δουλειά σου!

ΝΕΑ

Τα αυτόνομα Ford θα σε πηγαίνουν στη δουλειά σου!

ΝΕΑ

Μπορεί η κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων στους δημόσιους δρόμους να βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, όμως οι κατασκευαστές προγραμματίζουν ήδη τα επόμενα βήματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η κοινή χρήση (ride sharing) αυτόνομων οχημάτων, με τη Ford να επενδύει σημαντικά ποσά προς αυτή την κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί ή και θα επενδύσει σε τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις (start up), ενώ θα διπλασιάσει το προσωπικό που απασχολείται στα σχετικά project, στη Σίλικον Βάλεϊ. Στόχος το 2021 να είναι έτοιμα τα πλήρως αυτόνομα Ford, προκειμένου να διαθέτονται σε υπηρεσίες μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride sharing).

Οι κατασκευαστές θεωρούν ότι τις επόμενες δεκαετίες τα αυτόνομα οχήματα θα λύσουν το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης ή αποχώρησης από τους χώρους εργασίας. Και αυτό διότι σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης δεν θα δημιουργούνται μικροατυχήματα που δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις στους αυτοκινητόδρομους, ενώ η ταχύτητα των οχημάτων θα είναι σταθερή.

Advertisement
Advertisement

Η κοινή χρήση του ίδιου αυτοκινήτου από εργαζόμενους που κάνουν καθημερινά την ίδια διαδρομή θα μειώσει τον αριθμό οχημάτων στους δρόμους, ενώ παράλληλα θα έχει ευεργετική επίδραση στο περιβάλλον.

Φέτος η Ford θα τριπλασιάσει σε 30 τον αριθμό των Mondeo Hybrid (Fusion στις ΗΠΑ) που πραγματοποιούν δοκιμές αυτόνομης οδήγησης σε Καλιφόρνια, Αριζόνα και Μίσιγκαν. Στόχος είναι το 2017 ο στόλος να τριπλασιαστεί εκ νέου.

Advertisement

Δείτε video με το αυτόνομο Ford να πραγματοποιεί δοκιμές στο απόλυτο σκοτάδι.